AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

ORC, Virovitičko-Podravski rally 2008. – Najava

ORC, Virovitičko-Podravski  rally 2008. – Najava

Nakon letnje pauze ORC rally prvenstvo nastavlja se trkom u Slatini i Virovitici 5-6. septembra. Najslađa hrvatska županija ugostiće ponajbolje hrvatske rally posade pojačane konkurencijom iz Slovenije i Mađarske.

ORC, Virovitičko-Podravski  rally 2008. – Najava

U dva dana trke pred posadama će biti deset brzinskih ispita od ukupno 87,84 km mešovite makadamsko-asfaltne podloge. Ukupna dužina trke sa etapama iznosi 234 kilometra. Prvoga dana relija na programu su tri brzinska ispita nedaleko od grada Slatine vrlo zanimljive konfiguracije, sa većinski makadamskom podlogom i biće pravo mesto za prezentaciju vozačkih veština. Servisna zona smeštena je u samom gradu Slatini, a ceremonijalni start trke najavljen je za 5. septembar u 17 sati. Drugog dana trke na programu je ukupno 7 brzinskih ispita, od čega 4 ispita gradskim ulicama Virovitice, a 3 ispita, „Jasenaš“ voze se u gradskoj okolini. Servisna zona drugog dana smeštena je u samom centru grada i otvorena je za gledaoce. Trka će se u subotu, 6. septembra nastaviti u 10 sati i trajati će do 15 i 30, kada je najavljeno svečano proglašenje i podela nagrada najuspešnijima. Bez sumnje očekuje nas pravi rally spektakl, još neviđen u Virovitičko Podravskoj županiji. Uz atraktivne brzinske ispite očekuje se veliki broj Virovitičana, Slatinčana i ljubitelja relija iz cele Hrvatske. Ponajbolji hrvatski reli vozači najavljuju borbu do zadnjeg metra trke i pozivaju sve ljubitelje automobilizma da im pomognu svojim navijanjem. ORC PR

WRC, New Zealand Rally – Bez osvete za Loeba

WRC, New Zealand Rally – Bez osvete za Loeba

Prošle godine na New Zealand Rally-u prisustvovali smo jednoj od najvećih „bitki“ u istoriji Šampionata Sveta u reliju. Nakon tri dana trkanja razlika između prvoplasiranog Marcusa Gronholma i drugoplasiranog Sebastiena Loeba iznosila je samo 0.3 sekunde. Bila je to najmanje izmerena razlika na kraju takmičenja u istoriji WRC-a.
Rally – Uspešan debi Škode Fabije S2000

Rally – Uspešan debi Škode Fabije S2000

Debi novog modela klase S2000 iz Republike Češke prošao je više nego uspešno. Jan Kopecky je za volanom atraktivnog bolida nastupio kao predvozač na Barum Rally-u i takmičenje završio, osim pucanja pneumatika na BI5, bez većih tehničkih problema.
Rally Slovenija, Ajdovščina – Kaučič prvak Slovenije

Rally Slovenija, Ajdovščina – Kaučič prvak Slovenije

Nakon pet relija Šampionat Slovenije u reliju za sezonu 2008 zna se ime novog – starog Šampiona. Ubedljivo, sa učinkom od 100%, vozač Avto Foto Market racinga Tomaž Kaučič zajedno sa suvozačem Peterom Zorenčom odbranio je titulu osvojenu prošle sezone.
IRC/ERC, Barum Rally 2008 – Pobeda Freddya Loixa

IRC/ERC, Barum Rally 2008 – Pobeda Freddya Loixa

Nakon lošeg početka sezone Belgijanac Freddy Loix se u velikom stilu vraća u sam vrh IRC serije. Fantastična pobeda na Barum Rally-u, druga ove sezone za Belgijanca, „katapultirala“ ga je na treće mesto generalnog plasmana. Zadovoljan i u top formi Loix sa nestrpljenjem očejuje nastavak sezone.
WRC – Ogier već testirao C4 WRC?

WRC – Ogier već testirao C4 WRC?

Prema pisanju Autosport magazina nova Citroenova beba, Sebastien Ogier, već se oprobao za volanom moćnog bolida C4 WRC. Prema istim izvorima mladi Francuz je proveo dan sa Citroenovim test pilotom Philippeom Bugalskim. Citroen Sport je odbio da komentariše ove špekulacije.
Rally Raid – Prve fotke Mitsubishi Racing Lancer-a

Rally Raid – Prve fotke Mitsubishi Racing Lancer-a

Mitsubishi Motors Corporation i njihovo sportsko odeljenje MMSP razvio je novi cross-country bolid, turbodizel Racing Lancer koji će zameniti dosadašnji Pajero. Prvi testovi su već odrađeni a sledeći se očekuju krajem avgusta i početkom oktobra. Mitsubishi je objavio i prve fotografije modela Racing Lancer.
IRC/ERC, Barum Rally 2008 – 1–2 za Peugeot Belgium

IRC/ERC, Barum Rally 2008 – 1–2 za Peugeot Belgium

Nakon devet brzinskih ispita i 152 takmičarska kilometra, na kraju prvog dana trkanja u Češkoj vodi Freddy Loix sa samo 4 sekunde prednosti ispred kolege iz Peugeot Sport Belgium i lidera IRC serije, Nicolasa Vouilloza. Belgijsko – francuski dvojac dobio je sve brzinske ispite osim jednog.
WRC, New Zealand Rally – Reli jubileja za Subaru

WRC, New Zealand Rally – Reli jubileja za Subaru

Reli Novi Zeland za Subaru tim ima poseban značaj. Na ovom takmičenju pre tačno 15 godina legendarni Colin McRae je postigao prvu pobedu za Subaru World Rally Team. Bio je to poslednji reli za model Legacy i početak nove ere sa sada već čuvenom Imprezom. Bio je to i prvi od ukupno tri trijumfa Colina McRaea na dalekom ostrvu.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46