AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

IRC/ERC, Sanremo Rally – Pola veka Sanrema!

IRC/ERC, Sanremo Rally – Pola veka Sanrema!

Uvršten u kalendar Intercontinental Rally Challengea, Šampionata Evrope i Italije, Sanremo Rally iako nije u WRC-u na najlepši mogući način slavi svoje jubilarno 50-to izdanje. 107 posada na listi prijava, 55 koji se bore u IRC konkurenciji i 19 S2000 bolida još jednom pozivaju na praznik reli sporta u Italiji.

Sanremo Rally 2008 započinje u četvrtak u 17h00 a ono što je zanimljivo je da nakon prvog kruga od tri brzinska ispita sledi mamutski 59.99 kilometara dugi BI Ronde koji će se ceo voziti po mraku. „Old school is back!“ Za petak i subotu su planirana još po četiri brzinca što će u ukupnom zbiru iznositi 285.51 takmičarskih kilometara. Favorite pre svega predstavljaju vozači iz Italije, prvi Giandomenico Basso u Abarthu a zatim i lider domaćeg šampionata i ERC-a, Luca Rossetti u Peugeotu. Ono što je činjenica, još bar 5-6 imena se može okititi pobedničkim vencem što kao i cele sezone predstavlja glavnu prednost IRC serije. Komletnu listu prijava za predstojeći Sanremo Rally možete pronaći klikom na LINK. Petar Janković - Automagazin

WRC – Duval sprema napad na Citroen

WRC – Duval sprema napad na Citroen

Po prvi put ove godine kao fabrički vozač Forda, Francois Duval je tokom vikenda testirao model Focus WRC spec.08. Probne vožnje su održane i održavaće se gotovo cele nedelje na Korzici. Nakon Duvala i Hirvonena na red će doći i momci iz ostalih timova.
Rally Bugarska – Ko će do titule?

Rally Bugarska – Ko će do titule?

Da je Krum Donchev na početku sezone nacionalnog šampionata seo u Peugeot 207 S2000 ovo pitanje se verovatno ne bi postavljalo. Ovako, nakon Serbia Rally-a razlika između prvoplasiranog Ilieva i drugoplasiranog Doncheva je sedam bodova. Iliev ima ogromnu prednost ali titula još nije osigurana.
ORC - Nakon premijerne sezone

ORC - Nakon premijerne sezone

ORC je podigao veliku buku početkom ove, rally sezone 2008. Uprkos problemima u samom startu snašli smo snage da organiziramo tri trke, sa četvrtom (Zabok) nažalost nismo uspeli naći zajednički jezik sa policijskom upravom. Sada, nakon dovoljno vremena za podvlačenje crte i završni sezonski račun možemo reći kako je prva ORC sezona u Hrvatskoj bila i više nego uspješna.
WRC – Mikkelsen brži od Loeba!

WRC – Mikkelsen brži od Loeba!

Prema pisanjim norveških medija Andreas Mikkelsen je na testiranjima Citroenovog bolida C4 WRC na reli test stazi francuskog proizvođača postigao bolje vreme od Sebastiena Loeba. Istina ili ne, mladi Norvežanin je oduševljen crvenom raketom.
Rally – Volswagen Scirocco u WRC-u 2011-te godine?

Rally – Volswagen Scirocco u WRC-u 2011-te godine?

Nemačka sve više „bruji“ o ulasku VW-a u WRC i pregovorima koji čelnici nemačkog proizvođača automobila vode sa glavešinama FIA-e. Ukoliko Volkswagenu budu odgovarali novi tehnički propisi bolid Scirocco će u WRC-u nastupiti najverovatnije do 2011-te godine.
Cross Country, PAX Rally – Sainz poklonio pobedu

Cross Country, PAX Rally – Sainz poklonio pobedu

Prevrtanjem samo nekoliko kilometara pre cilja relija Paxx u Portugalu, Carlos Sainz je poklonio pobedu prvom vozaču iz protivničkog Mitsubishi Teama, Stephaneu Peterhanselu. Francuz je tako na najlepši mogući način obeležio kraj karijere veoma uspešnog cross country modela, Mitsubishi Pajero Evolution.
IRC, Principe de Asturias Rally – Prva pobeda Abartha u sezoni 2008!

IRC, Principe de Asturias Rally – Prva pobeda Abartha u sezoni 2008!

Tek nakon sedam relija Intercontinental Rally Challengea u sezoni 2008, italijanski Abarth Team i njihov vozač broj jedan, Giandomenico Basso, uspeli su da se domognu najviše stepenice pobedničkog postolja. Bila je to jedna od najzanimljivijih trka IRC-a u sezoni, a razlika između prvog i drugog na kraju relija iznosila je samo 12 sekundi.
IRC, Principe de Asturias Rally – Basso uzvraća udarac!

IRC, Principe de Asturias Rally – Basso uzvraća udarac!

Zašto Intercontinental Rally Challenge stiče sve veću popularnost među gledaocima i vozačima pokazuje i rezultat nakon prvog dana takmičenja u Španiji, na Principe de Asturias Rally-u. Devet brzinskih ispita i 161 kilometar nije bio dovoljan da se situacija na čelu „razbistri“! Nicolas Vouilloz i Giandomenico Basso imaju potpuno indentično vreme!
WRC, Rally Catalunya – Lista prijava

WRC, Rally Catalunya – Lista prijava

Pred nama je već dvanaesti reli Šampionata Sveta u sezoni 2008. Karavan najboljih reli vozača se seli u Španiju na asfaltne staze Cataluny Rally-a. Lista prijava je objavljena a favorit broj jedan se zna, Sebastien Loeb.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46