AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally Slovenija– Humar još jednom odličan

Rally Slovenija– Humar još jednom odličan

Posada Target Motorsporta, Alex Humar-Edo Čuk, iza sebe ima još jedan odličan nastup. U svom Citroenu C2R2 Max prošlog vikenda na Arbo Rally-u u Austriji, koji se boduje i za Šampionat Hrvatske, stigli su do 11 mesta ukupno, 8 u konkurenciji hrvatskog šampionata i prvog u klasi A.

I pored veoma mokre staze koja nije najbolje odgovarala njegovom Citroenu, Humar je na kraju relija bio vidno zadovoljan - ”Nastup je prošao maksimalno dobro. Odvozio sam zasigurno moj najbolji ovogodišnji reli kao odličnu pripremu za poslednji reli sezone 2008 u Sloveniji, Postojnska jama.”. Da Vas podsetimo Humar u Postojni nakon obezbeđene titule u klasi “juri” treće mesto generalnog plasmana a trenutno ima zaostatak od samo 4 boda. Target Motorsport PR

WRC, Rally Catalunya – Citroen favorit

WRC, Rally Catalunya – Citroen favorit

Nakon 1-2 mesta na relijima Nemačka i Novi Zeland od Citroenovog dvojca Loeb-Sordo se očekuje da u istom tempu nastave i na reliju Kataljunja koji je na programu od 2-5. oktobra. Tim će pokušati da se učvrti na čelu generalnog plasmana konstruktora a Loeb da u konkurenciji vozača Hirvonena “postavi” na pristojnu udaljenost.
JWRC, Rally Catalunya – Ogier ide po titulu

JWRC, Rally Catalunya – Ogier ide po titulu

Pobedom na Korzici Sebastien Ogier bi u svojoj debitantskoj sezoni došao do titule Šampiona Sveta u konkurenciji Juniora. Bio bi to preloman trenutak karijere za mladog Francuza iza koga stoji FFSA i Citroen. Videćemo koliko i kako će pritisak i uloga favotita uticati na “malog Seba” od koga se tek u budućnosti očekuju veliki rezultati.
Rally – S2000 manija se nastavlja

Rally – S2000 manija se nastavlja

Testovi pred sezonu 2009 kada će se uveliko aktivnim Abarthu i Peugeotu kao začetnicima klase, i VW-u MG-u kao aktivnim timovima, priključiti novi ćlanovi S2000 porodice, uveliko se nastavljaju. Svoj debi na stazi posle Škode Fabije doživela je i Opel Corsa S2000, takođe u ulozi predvozača.
Rally Hrvatska - Jemrić-Draženović drugi u klasi na Arbo reliju

Rally Hrvatska - Jemrić-Draženović drugi u klasi na Arbo reliju

Reli posada Branko Jemrić-Zdravko Draženović, članovi AK Astra, sa svojom Škodom Fabijom RS na Arbo reliju u Austriji osvojili su ipak 2. mesto u klasi A7 i pored problema. Jemrić je sa ovim bodovima ostao vodeći u klasi A7, dok u grupi A deli prvo mesto. Evo šta je izjavio Jemrić posle relija:
IRC/ERC, Sanremo Rally – Basso i Abarth na vrhu!

IRC/ERC, Sanremo Rally – Basso i Abarth na vrhu!

Neko će reći da je u pitanju domaći teren ali kako bilo, Giandomenico Basso i Abarth Grande Punto S2000 su zabeležili drugu uzastopnu pobedu u Intercontinental Rally Challengeu. Peugeoti su još jednom morali pognuti glavu i to Vouilloz na drugoj i Rossetti na trećoj poziciji.
Rally Bugarska – Todor Slavov nada Bugarske

Rally Bugarska – Todor Slavov nada Bugarske

Mladi, 24 godina stari Todor Slavov, pilot kome smo se i sami divli na tek završenom 41. Serbia Atako Rally-u, odabran je od strane bugarske automobilističke federacije da predstavlja svoju zemlju na predstojećem takmičenju Pirelli Star Driver 2008.
Rally – Bez Loeba na Monte Carlu 2009

Rally – Bez Loeba na Monte Carlu 2009

Sebastien Loeb je trijumfovao na reliju Monte Carlo pet puta u poslednjih šest godina. Naredne godine čuveno takmičenje neće biti u kalendaru WRC-a već će otvoriti sezonu Intercontinental Rally Challengea. Iako su postojale špekulacije da će se Francuz pojaviti na startu, od toga nema ništa.
JWRC – Kris Meeke u Interspeed Racing Team-u

JWRC – Kris Meeke u Interspeed Racing Team-u

Prema poslednjim informacijama mladi Britanac Kris Meeke se vraća u Svetski Šampionat i to u bojama beogradskog Interspeed Racing Teama. Mekee će u Renault Cliu R3 koji priprema italijanski tim Munaretto zameniti našeg Miloša Komljenovića na predstojećem reliju Catalunya.
IRC/ERC, Sanremo Rally – Pola veka Sanrema!

IRC/ERC, Sanremo Rally – Pola veka Sanrema!

Uvršten u kalendar Intercontinental Rally Challengea, Šampionata Evrope i Italije, Sanremo Rally iako nije u WRC-u na najlepši mogući način slavi svoje jubilarno 50-to izdanje. 107 posada na listi prijava, 55 koji se bore u IRC konkurenciji i 19 S2000 bolida još jednom pozivaju na praznik reli sporta u Italiji.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46