AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

IRC – Testovi Abartha pred Monte Carlo Rally

IRC – Testovi Abartha pred Monte Carlo Rally

Italijanski Abarth i njegovi vozači u novu sezonu Intercontinetal Rally Challengea ulaze sa velikom dozom optimizma. Pozitivna energija u timu povećala se dodatno nakon uspešne test sesije na putevima Južne Francuske, veoma sličnim onima koje Bassa, Alena i Rossettija očekuju krajem januara u okolini Kneževine Monako.

IRC – Testovi Abartha pred Monte Carlo Rally

“Testovi su prošli odlično. Vozili smo na veoma različitim podlogama, od one sa odličnim prijanjanjem pa do delova na kojima nije bilo ni malo „gripa“ - izjavio je prvi vozač tima Giandomenico Basso od koga se nakon „renesanse“ na kraju 2008-me očekuje da u istom stilu započne novu godinu. Tim je iskoristio priliku i da isproba potpuno nov BF Goodrich pneumatik za „šarene“ uslove, za koje Basso ističe da postoji izvestan period privikavanja na njihove performanse. Na kraju, svi u timu su zaključili jedno, da i pored mnogih unapređenja Abarth Grande Punta S2000 na reliju Monte Carlo pre svega zbog specifičnih uslova staze mora da ih posluži prvenstveno sreća.

IRC – Testovi Abartha pred Monte Carlo Rally

Petar Janković - Automagazin

WRC – Adapta Subaru Rally Team naslednik Subaru WRT-a

WRC – Adapta Subaru Rally Team naslednik Subaru WRT-a

Iako u prvi mah povlačenje Subaru WRT-a nije obradovalo ljude iz novoformiranog norveškog Adapta Rally Teama razvoj situacije ipak ide u njihovu korist. Nakon dogovora završenih ovih dana Norvežani će imati potpuni pristup tehnologiji koju poseduje Prodrive što podrazumeva i dvojicu od njihovih top inženjera.
Rally Dakar - Ugrožena arheološka nalazišta

Rally Dakar - Ugrožena arheološka nalazišta

Predstavnici Argnetinske arheološke asocijacije zabrinuti su zbog mogućnosti da tradicionalni Reli Dakar, koji se iz bezbednosnih razloga preselio iz Afrike u Južnu Ameriku, može oštetiti značajna arheološka nalazišta...
Rally – Manje razlike između N i S2000 bolida?

Rally – Manje razlike između N i S2000 bolida?

S2000 bolidi su polako ali sigurno postali dominantni u odnosu na klasične automobile grupe N4. Kako se oba automobila glavni takmaci u gotovo svim domaćim šampionatima i Šampionatu Evrope, FIA razmišlja o potezima koji bi eventualno smanjili razliku između dve trkačke koncepcije koje ovi automobili predstavljaju. Naravno, razgovara se o „popuštanju“ stega u pravilima za grupu N4.
WRC – Program Novikova za sezonu 2009

WRC – Program Novikova za sezonu 2009

Rus Evgeny Novikov naredne godine može postati nova svetska reli zvezda. U vrhunskom bolidu i sa dobrim budžetom prvi i najvažniji zadatak je uspešno obavljen. Ostalo je na osamnaestogodišnjem mladiću. Upravo je predstavljen program mladog Rusa i najverovatniji izgled Citroen WRC C4 bolida sa kojim će se i takmičiti u sezoni 2009.
WRC – Loeb pozitivno o S2000+

WRC – Loeb pozitivno o S2000+

Petostruki prvak sveta pre nekoliko dana je „zapretio“ da će se povući iz Šampionata Sveta u reliju ukoliko FIA usvoji trenutnu S2000 koncepciju kao naslednika WRC bolida. Sada kada iz kuće svetskog automobilizma dolaze vesti o „plus“ verziji S2000 bolida Sebastien Loeb sa optimizmom gleda na budućnost WRC-a.
IRC - Andrej Jereb se vraća u Monte Carlo!

IRC - Andrej Jereb se vraća u Monte Carlo!

Višestruki reli šampion Slovenije i Srbije i Crne Gore, Alndrej Jereb, vraća se na legendarni reli Monte Carlo, gde je 2006. godine ostvario svoj najbolji rezultat u svetskom prvenstvu. Visokokvalitetni slovenački pilot 21. januara pojaviće se na otvaranju IRC sezone, gde će snagu odmeriti u izuzetno jakoj konkurenciji...
WRC – Citroen WRC Junior Team

WRC – Citroen WRC Junior Team

U vreme krize Šampionata Sveta i prekida nastupa velikih timova Citroen još jednom potvrđuje da samo najjači opstaju. Francuski tim je upravo predstavio svoju M2 ekipu od „milošte“ nazvanu Junior Team a sačinjavaće je Sebastien Ogier, Conrad Rautenbach, Evgeny Novikov i Chris Atkinson.
WRC - Ford želi obe šampionske titule

WRC - Ford želi obe šampionske titule

Posle povlačenja Suzukija i Subarua, u Svetskom Reli Šampionatu ostaju dva fabrička tima: Ford i Citroen. Kompanija Ford smatra da prezentacija u Svetskom Reli Šampionatu ima veliki potencijal i da ulaganje u ovu oblast auto sporta ima smisla...
WRC – Mikkelsen pauzira u WRC sezoni 2009

WRC – Mikkelsen pauzira u WRC sezoni 2009

Danas je potvrdu dobila i vest da će ekonomsku krizu koja drma ceo svet mlađani norveški reli pilot Andreas Mikkelsen „iskoristiti“ da oduži dug prema otadžbini. I dok će njegov takmac iz domaćeg šampionata Mads Ostberg biti prva zvezda sopstvenog reli tima (Adapta Subaru) Andreas će se puškom na leđima igrati rata u norveškim šumama.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46