Opel Adam - Kreiraj Adama u svom stilu
Početna
Vesti
Test
Saveti
Predstavljamo
Kamioni
Forum
Sport
Formula 1
WRC
Domaći reli
Kružne trke
Brdske trke
Galerije
Posteri
Formula 1
WRC
Evropski reli
Domaći reli
Kružne i brdske
Sajam
Auto show
Auto oglasi
Novi automobili
Intervju
Vaše fotografije
Marketing
Linkovi
RSS WRC
Kontakt
 
Ford Fiesta - Grand Motors
 
 
 
ma nemoj
 
Rallye Monte Carlo 2017
 
 
Automobili
 
www.automagazin.rs
 
Poredak - WRC Vozači
1.S. Ogier195
2.A. Mikkelsen127
3.T. Neuville112
4.H. Paddon102
5.J.M. Latvala101
6.D. Sordo92
7.M. Ostberg80
8.K. Meeke54
 
Auto magazin

Dakar 2017- Dražen Ćurić, komentar 3. dan (aktuelizovano u 01:24)04.01.2017

Dakar 2017- Dražen Ćurić, komentar 3. dan (aktuelizovano u 01:24)

Da će današnja treća etapa biti puno "ozbiljniji" zalogaj za natjecatelje već je nagovjestilo ovo razdvajanje kamiona i ostatka karavane. Kamioni će danas imati 199 km brzinca a ostatak društva 364 km...


Čim organizator ovo radi jasno je da je teren teško prohodan i preuzak za kamione a vjerojatno i opasan zbog vožnje po rubu litica koje bi se pod težinom trkačih "divova" mogle odroniti. Ono što je također specifikum današnjeg brzinca je i razdvajanje na dva mjerna segmenta. Prvi se vozi u pitomom okruženju na 1500- 2200 metara nadmorske visine sa jednim kratkim usponom na skorom 3000m.


Taj prvi dio je ustvari nešto kao zagrijavanje ili aklimatizacija za ono što ih čeka u drugom dijelu brzinca. U etapnoj dionici između dvije mjerne točke počinju ozbiljni problemi sa visinom jer se penju na 5000m visoki prijevoj. Tu će biti glavobolje, mučnine, smućenog vida i svega ostaloga što nije poželjno kad se spremate startati brzinac. Start drugog dijela brzinca je na 4200m i ta visina se neće bitno mijenjati sve do cilja. Tu će sve biti usporeno, misli, refleksi, reakcije, vid a i sami bolidi će ostati bez tridesetak posto konja. Interesira me kako će to podnijeti nissanov atmosferski agregat koji pokreče Toyote. Tu bi trebali Peugeot i Mini biti u prednosti barem što se tiče snage.Sve u svemu, biti će interesantno gledati kako će se ko snaći u ovoj zoni međuzemlja. Nisi na nebu ali su oblaci ispod tebe! Jedno je sigurno, svi će se osječati puno sigurnije jer se nalaze bliže svojim anđelima čuvarima. Ne daj bože da neko skupi kojeg anđelčića ili kondora na šofer šajbu, stvarno ne bi bilo u redu odustati iz tog razloga. Sudar sa kondorom, najvećom pticom na svijetu, ne bi prošao samo tako, mislim na razbijemu šajbu, malo perja u maski bolida koja psovka zbog nastale štete i idemo dalje. A NE!!!, kondor nije golub, ustvari kad sam ga prvi puta vidio mislio sam da iznad nas kruži Cesna il ona američka bespilotna letjelica Predator. Ustvari, da vas kondor obilježi svojom stolicom, to ne bi bila sreća kao što volimo reći kad vam to urade golub ili vrabac, to bi bila vjerojatno slomljena vratna kralježnica, fraktura lubanje i potres mozga. Kako god nikako vam ne bi bilo dobro.


Dok ovo pišem i zabavljam samog sebe količinom bljezgarija koje mi prolaze glavom i završavaju na tipkama tastature, brzinac je već počeo i uskoro ćemo dobiti prva vremena po mjernim točkama. Čim se dočepam nekih rezultata biti ćete obavješteni.

Nakon jučerašnjeg zaostatka od skorom 7 minuta Peterhansel je vidio da je vrag odnio šalu pa je dao petama vjetra. Nakon druge mjerne točke vodi, prati ga Al Attiyah sa 24 sekunde zaostatka dok Al Rajhi, Loeb, Roma, Sainz, De Villiers i ostatak društva već kasne skorom 4 ili više od 5 minuta. To je ono što sam jučer spomenuo čim dođu težak teren i navigacija Peterhansel i njegov suvozač Cottret počinju kapitalizirati svoju uigranost i gigantsko iskustvo.

 

----------------------------------------

 

Aktuelizovano u 22:37

 

Prvi od dva dijela 3. brzinskog ispita je prošao u znaku Peterhansela i Al Attiyaha Od starta je poveo Mr. Dakar i jedini koji ga je mogao pratiti bio je naš "ubogi" princ. Al Attiyah je zaostajao sitnih dvadesetak sekundi dok je ostatak top ganova polako počeo skupljati minute zaostatka. Prva tri kontrolna mjerenja su izgledala poražavajuće za Loeba, Hirvonena, Al Rajhija, Despresa, Romu, Terranovu, Sainza, De Villiersa... Zaostatak od skorom 4 minute za neke od nabrojanih 5 i vše minuta su davali dojam da vodeći dvojac vozi neku drugo stazu. Tada izlaze rezultati trećeg WP-a i tu sa nevjericom gledam vremena. Mislim si opet su šlampavi Francuzi nešto zabrljavili s mjerenjem jer su Peterhansel i AlAttiyah poravnati u sekundu, ista situacija je sa Hirvonenom i Loebom na diobi 3. pozicije Al Rajhi je bio usamljen kao peti, ali Despres, Roma i Terranova imaju isti zaostatak 4'32" takva koincidencija ili izjednačenost u vremenima mi se činila nemogućom. Nakon otprilike pola sata dolazi do korekcije francuskog šlamperaja i vremana se korigiraju pa Despres kasni 4'12", Roma 4'32" a Terranova 4'50".


Bilo bi interesantno vidjeti komentare novinara da ova tri vremena nisu korigirana, ovako ipak najveća senzacija su ogromni zaostaci Sainza 7'32" i De Villiersa 8'24". Tu je izgledalo da će danas dosta posada na cilju nositi natpis gubitnik. Jer da su im zaostatci nastavili rasti dotadašnjom progresijom to bi na cilju brzinca bili sve dvoznamenkasti brojevi u minutama.


U nastavku utrke Al Attiyah diže tempo, pozdravlja se s francuskim agrarcem i do cilja prvog dijela brzinca ostavlja ga na skorom dvije minute iza sebe. Hirvonen i Loeb nastavljaju svoj tradicionalni interni rat još iz doba WRC-a. Samo što je ovaj put narušena tradicija i na cilju prve porcije današnjih 364km brzinca Hirvonen bježi Loebu na 6 sekundi prednosti. Prozirni Finac (takav mu je ten) je vjerojatno na cilju od sreće zapjevao Marseljezu, jer je svoju himnu vjerojatno zaboravio, s obzirom koliko je puta u životu i svojoj WRC karijeri na pobjedničkom postolju gledao Loeba iz žablje perspektive u čiju se čast svirala ta moram priznati jedna od najljepših himni na svijetu.


Al Attiyah je demonstrirao moć, vještinu, hrabrost.. U redu, Toyota je očito napravila izvanredan bolid, ali ni on nejde sam, zaostaci Rome preko 7 minuta i De Villiersa više od 9 minuta jasno daju do znanja tko je najbrži konj u štali GAZOO RACING team-a.


Nakon što je startao drugi dio brzinca stvari su se počele dramatično mijenjati. Obzirom da je službena stranica Dakra i njezino praćenje uživo danas potpuno zakazalo ne mogu u cijelosti napisati komentar. Skupljam po internetu informacije ko klošar plastične boce po kontejnerima. Francuzi iz godine u godinu imaju isti problem sa on-line praćenjem brzinaca.


Uglavnom da se vratim onom najbitnijem. Al Attiyah je po službenoj informaciji izgubio kotač na 414. kilometru. To mi je malo čudno jer brzinac ima 364k ali su oni valda i ovaj vezni sektor tretirali kao brzinac. Dobro ta glupost je manje bitna.Važno je da su se sve tri Toyote našle u problemima. AlAttiyah je ostao bez kotača iz ne znam kojeg razloga, da li vozačka greška li mehanički kvar. De Villiers je također stao razlog je za sada nepoznat. Da nesreća bude još veća stao je i Roma ali se uspio pokrenuti u koliko toliko razumnom vremenu pa je stiga na cilj sa preko 13 minuta zaostatka za današnjim pobjednikom Peterhanselom. Drugi je Sainz što mi je isto svojevrstan šok. Ako su objavljeni podaci točni veliki Carlos je na 5. WP-u kasnio 8 minuta za tada vodećim Al Attiyahom i 7 minuta za Peterhanselom. Loeb i Hirvonen su mu bježali skorom 6 minuta. Sada na cilju su iza njega a zaostatak za Peterhanselom je samo 1'53". Gdje je Španjolac našao toliko ubrzanje!?!? Kad se sve zbroji za sada imam previše nepoznanica pa ću zaključiti komentar današnjeg brzinca sa trenutnim poretkom u generalci: Loeb vodi +42" Sainz, + 4'16" Peterhansel. + 9'38" Hirvonen, + 13'04" Roma....Većerašnju reportažu na Eurosportu s nestrpljem očekujem, tamo će valda sve biti razjašnjeno. Današnji događaji su "zavili Toyotu u crno", ali to je i za čitavu utrku jako loše, Interna borba unutar Peugeota sa malo vjerojatnim miješanjem u poredak na postolju danas jako dobroga Hirvonena, moglo bi utrku učinit dosadnom. Utrka je tek krenula pehovi s kojima se danas mućila Toyota, sutra mogu zadesiti nekoga drugog. Ne želim nikome takvu zlu sudbinu ali bilo bi loše da smo ostali bez Toyota već u ovako ranoj fazi utrke...

 

Da li na osnovu ovih fotografija možemo zaključiti šta se desilo Al Attiyahu?

 


--------------------------------------------

 

Aktuelizovano u 01:24

 

Odgledao sam i ovaj čemer i jad od reportaže. Sa tolikim resursima i svim čudima tehmike napraviti ovako lošu reportaže stvarno treba znati. Ništa bitno nije razješnjeno, danas smo ostali bez nekoliko favorita a oni o tome ni slova.


Prije svih, Al Attiyah je sa ovih preko dva sata zakašnjenja ispao iz svih kombinacija. De Villiers isto tako teško da može nadoknaditi današnji manjak od 36 minuta. Helikopter uvijek prati vodećeg pa mi nije jasno da nema snimke Naserovog razbijanja. Reportaža je totalni promašaj, veći dio reportaže je bio pokriven snimkama od jučer, vidjeli smo stari grad u planini u kojem niko ne živi već 16000 godina i mnogo drugih nama oktanskim ovisnicima nebitnih kadrova. 
   
 E da, najjača je ova priča o Al Attiyahu, nekoliko minuta smo gledali kako on živi u bivaku, komunicira sa članovima tima, druži se sa djecom, farba lice žutom bojom da izgleda ko samuraj. još da su mu obukli žutu trenirku i dali nunćake pomislio bih da je Al Attiyah zapravo reinkarnacija Bruce Lee-ja. Ta priča bi imala smisla da nesretni princ danas nije izgubio svaku šansu za pobjedu. Totalno krivi tajming za nešto takvo. Ali što je tu je, bolje da se pomirim s tom lošom produkcijom koju nam serviraju iz Eurosporta, jer ću si u protivnom "pucati u glavu".
 
 Najavio sam da će Peterhansel i njegov suvozač Cottret danas doći na svoje. Težak teren sa puno fešfeša (najneprohodniji pijesak u kojem se možete naći) komplicirana navigacija, u kojoj su se svi osim njih gubili. Vizualna orijentacija, kad se nađete u suhom riječnom koritu, koje je široko 10 ili više kilometara jednostavno ne postoji, vidite samo grmlje i nisko drveće oko sebe, Tu se neće izgubiti jedino francuska pustinjska lisica a to je Mr. Dakar. Današnjom izvanrednom vožnjom on se vratio u utrku i uz Sainza i Loeba sad čini liderski tercet Peugeotove ergele ili bolje reći čopora, ipak im je Lav zaštitni znak.
 
Hirvonen, Despres, Terranova i Roma su nekako jedini mogući kandidati za postolje uz spomenutu trojku.
     
Sutra se vozi 4. etapa 521km sa 416km brzinskog ispita, čini mi se da teren neće biti zahtjevan ko danas, ali će navigacija biti komplicirana jer ima mnogo promjena smjera vožnje. Protekla dva dana su bile ogromne vrućine. Od sutra taj problem više neće mućiti karavanu ali zato nadmorska visina od sutra pa slijedećih šest dana će biti najgori otežavajući faktor.
       
Osim kod automobila do velikih promjena je došlo i među motorima. Vodeći Amerikanac Price i prošlogodišnji pobjednik je danas na sveopće iznenađenje potonuo na 5. mjesto i sada kasni preko 16 minuta za Baredom. Gabor je danas završio kao 93. proveo je na brzincu 7 sati i 14 minuta. Ogroman napor i sad je samo bitno da do sutra skupi što je moguće više sati sna, a to mu neće biti lako s obzirom na nadmorsku visinu na kojoj je bivak.   

 

---------------------------------------------

 

Aktuelizovani u 22:50

 

Dakar 2017 - plasman posle 3. etape (automobili):


1. S. LOEB (FRA) PEUGEOT 006:54:56
2. C. SAINZ (ESP) PEUGEOT +00:00:42
3. S. PETERHANSEL (FRA) PEUGEOT +00:04:18
4. M. HIRVONEN (FIN) MINI +00:09:38
5. N. ROMA (ESP) TOYOTA +00:13:04
6. Y. AL RAJHI (SAU) MINI +00:15:17
7. C. DESPRES (FRA) PEUGEOT +00:15:25
8. O. TERRANOVA (ARG) MINI +00:21:29
9. J. PRZYGONSKI (POL) MINI +00:27:37
10. M. PROKOP (CZE) FORD +00:33:54

 

Dakar 2017 - plasman posle 3. etape (motocikli):


1. J. BARREDA BORT (ESP) HONDA 007:35:30
2. S. SUNDERLAND (GBR) KTM +00:11:20
3. P. GONCALVES (PRT) HONDA +00:14:42
4. P. QUINTANILLA (CHL) HUSQVARNA +00:15:56
5. T. PRICE (AUS) KTM +00:17:19
6. A. VAN BEVEREN (FRA) YAMAHA +00:23:00
7. G. FARRES GUELL (ESP) KTM +00:23:00
8. PA. RENET (FRA) HUSQVARNA +00:24:07
9. R. BRABEC (USA) HONDA +00:24:13
10. S. SVITKO (SVK) KTM +00:26:54

 

Dakar 2017 - plasman posle 3. etape (kvadovi):


1. I. CASALE (CHL) YAMAHA 009:58:51
2. G. GONZALEZ (ARG) YAMAHA +00:04:37
3. P. COPETTI (ARG) YAMAHA +00:18:06
4. A. DUTRIE (FRA) YAMAHA +00:18:18
5. S. VITSE (FRA) YAMAHA +00:19:08
6. J. MACHACEK (CZE) YAMAHA +00:20:00
7. B. DA COSTA (FRA) YAMAHA +00:26:48
8. D. DOMASZEWSKI (ARG) HONDA +00:27:10
9. K. KOOLEN (NLD) BARREN RACER +00:27:35
10. D. MAZZUCCO (ARG) CAN-AM +00:28:21

 

Da li na osnovu ovih fotografija možemo zaključiti šta se desilo Al Attiyahu?Dražen Ćurić

Komentari (14)

Facebookdel.icio.usStumbleUponDiggGoogle+Twitter
Gravatar
ORC-
Ni mi jasno, kako nikoli ne pokažejo onboarda problemov vodilnih posadk?
5th January 2017 6:30pm
Gravatar
japanfan
Da to jje malo čudno, gledam sinoć na ES nema ništa samo neke gluposti prikazujuLaugh
5th January 2017 6:36pm
Gravatar
ORC-deset
Isto lani, nikjer niso pokazali onboard crasha loeba..
5th January 2017 9:11pm
Gravatar
milos skrnja
Šta će mu ono kamenjen na motoru? oko točka
5th January 2017 12:25am
Gravatar
Dražen Ćurić
Ostao je bez jednog zadnjeg kotača pa je radi boljeg balansa opteretio prednji dio automobila, na taj način je rasteretio zadnju kraj i to mu je omogućilo vožnju na tri kotača do cilja brzinca a tu je onda sačekao timski kamion koji je u utrci i taj mu smije pomagati. To je onaj T4 kamion štosam spominjao neki dan.
5th January 2017 2:01am
Gravatar
gagi
A šta nam je sa Gabija? Grin
4th January 2017 10:58pm
Gravatar
soviet
Vrh dajte rezultate... kako idu Toyote? Dražene kako se pripremiti za te nadmorske visine? Gledao sam jednom na tv-u da vozači pre Dakara idu na pripreme u hiperbarične komore sa vazduhom osiromašenim kiseonikom kako bi se navikli na manjak kiseonika. Pomaže li to? Da li si ti išao?
Admin:
Dražen upravo piše tekst. Dogodila se drama. Al Atijah je odvalio točak... Peterhansel pobednik današnje etape. Više info uskoro.
4th January 2017 7:47pm
Gravatar
Dražen Ćurić
Ne mogu dovršiti komentar jer još uvijek nigdje nisu izašli rezultati. Čim ih dobijem objavit ćemo komentar. Inače Toyote su se nakon što je Al Attiyah suvereno vodio sve našle u problemima. Al Attiyah je izgubio kotač na 414. kilometru, ne znam koji je razlog da li razbijanje ili mehanički kvar. Također Roma i De Villiers su se također zaustavili iz nepoznatih razloga. moglo bi se desiti da danas sve Toyote izgube šansu za pobjedu. To je ona priča o "dječjim bolestima" Pročitajte više
4th January 2017 8:59pm
Gravatar
Dražen Ćurić
Za boravak na tolikim nadmorskim visinama se možete pripremati na nekoliko načina. Jedan od njih je boravak u bar komorama, postoje šatori sa simuliranim uvjetima razrijeđenog zraka u kojima možete spavati i boraviti tokom dana koliko stignete. Provesti na planini iznad 2500 metara barem dvadesetak dana. Izmjenjati krv sa onom koja je obogaćena eritrocitima ili se stavite na tretman sa Eritropoteinom popularni EPO s kojim ćete postići povećanje broja eritrocita. To se još naziva i Pročitajte više
5th January 2017 1:42am
Gravatar
mrmot
Dražene ti si car LaughLaughLaugh
Admin:
Ono kad učesnik Dakara piše izveštaj ;-)
4th January 2017 7:03pm
Gravatar
Pez
Čovek je stvarno kralj. Dražene imaš najlepše izveštaje. Ja Dakar pratim na nekoliko naših sajtova ali ovo je stvarno super. Šta nam je sa Gabora? Čitam prvi dan na sajtu Plum race (ako smem da linkujem http://www.plumrace.com/2017/01/prvog-dana-kratko-i-klizavo/ ) i neko je napisao da je Gabor krenuo pametnom vožnjom i BEZ ŽURBE GrinGrinGrin ne verujem
Admin:
Naravno da možete da linkujete, posebno sajtove specijalizovane za ovu temu, a to plumrace svakako jeste. Srdačan pozdrav i hvala vam što učestvujete u diskusiji.
4th January 2017 9:07pm
Gravatar
hemi
Pa šta je? Čovek se drži one "požuri polako" pa mu to dođe pametno i bez žurbe. Grin
5th January 2017 12:28am
Gravatar
milos skrnja
GrinGrinGrin Hahahaha tekst je vrh, sličajno sam ovde (inače čitam testove na Automagazinu) ali posle ovakvih tekstova zavoleću Dakar. Wink
4th January 2017 7:00pm
Gravatar
Dražen Ćurić
Miloše, razočarao si me. Dakar se ne voli njega se obožava, npr. kao nekoć voljenog maršalaGrin
5th January 2017 8:26am

Dodajte komentar

* Potrebne informacije
(neće biti objavljeno)
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
Suprotna reč od veliko?
 
Unesite odgovor:
 
 
 

Rallye Monte Carlo 2017 počeo loše i dobro za Hyundai (VIDEO) 20.01.2017

Rallye Monte Carlo 2017 počeo loše i dobro za Hyundai (VIDEO)

Rallye Monte Carlo je počeo u prepoznatljivom stilu. Na samom početku, prvi brzinski ispit je prekinut, posle greške Haydena Paddona, koji je svoj Hyundai i20 WRC prevrnuo na bok. Posle dva brzinska isputa, vođstvu je njegov timski kolega, Thierry Neuville...

Detaljnije...
 

Rallye Monte Carlo 2017 - prvi video snimci 19.01.2017

Rallye Monte Carlo 2017 - prvi video snimci

Rallye Monte Carlo 2017 je počeo današnjim shakedown-om u blizini Gapa. Takmičarski deo relija počinje večeras u 20:14, kada će najbolji reli vozači na svetu odmeriti snage na brzinskom ispitu dužine 21.25 km. Do tada uživajmo u video snimcima sa današnjeg shake-a...

Detaljnije...
 

Rallye Monte Carlo 2017, shakedown - prve naše fotografije 18.01.2017

Rallye Monte Carlo 2017, shakedown - prve naše fotografije

Nova era u FIA Svetskom reli šampionatu je počela. Današnjim probnim vožnjama počeo je reli Monte Carlo 2017, kojim se otvara nova WRC sezona u kojoj učestvuju automobili nove specifikacije. Imamo izveštača sa lica mesta, a ovo su naši prvi foto utisci...

Detaljnije...
 

Rallye Monte Carlo 2017 - špijuni 18.01.2017

Rallye Monte Carlo 2017 - špijuni

Uvodno takmičenje FIA Svetskog reli šampionata 2017, Rallye Monte Carlo, počinje u četvrtak. Posade su već na brzinskim ispitima i upoznaju se sa stazom. Jedno od najvažnijih pitanja, pred svaki reli Monte Carlo, jesu "špijunske posade"...

Detaljnije...
 

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, završni čin 15.01.2017

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, završni čin

Jučer smo svjedočili zadnjem natjecateljskom danu. 12. etapa sa svojim 64 km dugačkim brzincem nije donijela ništa dramatično. Možda trebam spomenuti Španjolca Gerard Farresa i Francuza Van Beverena, momci su jučer imali identično vrijeme, što je kod motociklista prava rijetkost...

Detaljnije...
 

Dakar 2017: 1-2-3 pobeda za Peugeot 3008 DKR, Peterhansel rekorder! 15.01.2017

Dakar 2017: 1-2-3 pobeda za Peugeot 3008 DKR, Peterhansel rekorder!

Dakar 2017 je iza nas, a najviše razloga za slavlje ima Peugeot, koji je zabeležio trostruku pobedu. Prvi na cilj stigao je Mr. Dakar - Stephane Peterhansel, koji je došao do rekordne 13 pobede na ovom prestižnom takmičenju (šest je postigao na dva, asedam pobeda na četiri točka)...

Detaljnije...
 

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 12. etapa (aktuelizovani u 21:53) 14.01.2017

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 12. etapa (aktuelizovani u 21:53)

Kad pokušavam predvidjeti što će se desavati na Dakru slijedeći dan, vodim se logikom, uzimam jako puno parametara i koristim sve svoje iskustvo, ne bi li moje predviđanje bilo što bliže onom što će se desiti. Međutim, svaki puta nanovo se uvjerim koliko su teška i nepredvidljiva dakarska događanja...

Detaljnije...
 

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 11. dan (aktuelizovano u 23:40) 13.01.2017

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 11. dan (aktuelizovano u 23:40)

10. etapa koja je jučer vožena donijela nam je pravu sportsku dramu. Neki bi jučerasnji dan najradije zaboravili. Tu prvrnstveno mislim na Hirvonena koji je zalutao i izgubio nekoliko sati...

Detaljnije...
 

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 10. dan (aktuelizovano u 0:20) 12.01.2017

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 10. dan (aktuelizovano u 0:20)

Deseta etapa je počela bombastično. Peterhansel je jurnuo od starta, ispucavši se iz "startnog bloka" poput Usain Bolta krenuo je u bez kompromisnu jurnjavu i otvoreni napad na Loeba. Tom hrabrom i riskantnom vožnjom je postigao cilj...

Detaljnije...
 
12 3 4 5 6 7 8 . . . 362
 
BMW i Inside Future Concept (2017)
 
 
 
Opel Sajam BG Car Show 2016
 
Pirelli World Rallying
 
 
Super Test
 
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0
 
 
F1 bolid Ferrari 2014
Koju oznaku biste dali novom Ferrari bolidu za sezonu 2014?
F14 T
F14 Maranello
F14 Scuderia
F166 Turbo
F616