AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally Santa Domenica 2015 - show može da počne

Rally Santa Domenica 2015 - show može da počne

Po najboljoj tradiciji, nedugo posle otvaranja prijava, Rally Santa Domenica 2016 već je gotovo popunio svoj kapacitet! Ovaj najatraktivniji reli u Hrvatskoj posebno vole posetioci zbog jednostavnog praćenja i uživanja u fenomenalnim vožnjama...

Rally Santa Domenica 2015 - show može da počne

Stotinak posada, uz posebnih 20 "wild card" pozivnica za svetska imena iz reli sveta, garancija su atraktivnosti i dobre zabave za gledaoce. Lokacija Savršćak je zbog makadamske podloge i konfiguracije puta sjajan poligon za održavanje definitivno najatraktivnijeg relija u hrvatskom kalendaru koji okuplja i najveći broj gledaoca.

Ovogodišnja novost su dva golema skoka "u dalj" koji su posebno atraktivni za gledaoce. Makadam kao i sve rastresite podloge, omogućava vozačima da pokažu najbolje što znaju, jer su proklizavanja stalna i neizbežna i teško da će bilo ko moći voziti ravno.

Brza ruka, oštro oko i trening razlikuju virtuoze od običnih vozača. Rally Santa Domenica publika obožava jer se znanje i neznanje na Savršćaku ne mogu sakriti. Uz iskusne posade, Rally Santa Domenica može se pohvaliti niskim troškovima koji privlače i puno novih posada koje se tek žele okušati u reli sportu. Sve vozače, bili oni iskusni ili neiskusni, čekaju znojavi dlanovi, smeh, suze, blato, a možda i sneg.

Rally Santa Domenica 2015 - show može da počne

Sigurnosni aspekt je vrlo važan, pa na reliju mogu učestvovati samo posade koje imaju obveznu zaštitnu opremu, a posetioci stoje na posebno označenim područjima s kojih se pruža sjajan pogled, ali i zadržava sigurnost u slučaju izletanja automobila.

Rally Santa Domenica 2015 - show može da počne

Rally podržavaju lokalna zajednica, Gradsko poglavarstvo, Sportska zajednica i Turistička zajednica grada Sveta Nedelja uz mnogobrojne medije.

Sve koji imaju nameru da se tamkiče, organizator poziva da što pre ispune prijavu jer je broj takmičara ograničen. Svima koji nameravaju da uživaju u praćenju ovog relija, savetujemo toplu odeću i obuću i molimo za poštovanje sigurnosnih propisa i uputa sudija.

6. Rally Show Santa Domenica održava se 28. i 29. novembra 2015. godine.


Makadam, benzin i dobre vibracije čekaju vas na Savršćaku!

PR

Rally Croatia 2024 - prve fotografije

Rally Croatia 2024 - prve fotografije

Rally Croatia 2024, četvrto takmičenje u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata, uspešno je startovao. Četiri brzinska ispita su iza nas, vodeći takmičar je Thierry Neuville u automobilu Hyundai i20 N Rally1...

Rally Sweden 2024 - VIDEO

Rally Sweden 2024 - VIDEO

Drugi reli u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata - Rally Sweden 2024, je iza nas. Najbrži je bio Esapekka Lappi u automobulu Hyundai i20 N Rally1...

123456. . .395
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46