AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally - Uskoro Mini Countryman WRC!

Rally - Uskoro Mini Countryman WRC!

Na Sajmu automobila u Ženevi Mini je predstavio svoj prvi crossover, Countryman. Ono što je mnogo važnije za ljubitelje reli sporta je činjenica da su sve izvesnija dva povratka u Šampionat Sveta u reliju u sezoni 2011, brenda Mini čiji će novi model poslužiti kao osnova i čuvenog Prodrive-a kao kuće zadužene za razvoj.

Iako zvaničnih informacija još uvek nema izjava Davida Richardsa dovoljno je jasna - ”Sve teče po planu, i konstrukcijski i dizajnerski deo. Možemo početi sa izradom prvih test vozila. Kada će automobil biti predstavljen zavisi od odluke marketinga. Najvažnije je da započnemo sa pravim testovima, a ono što je po meni realan datum je jun ili jul ove godine”.

Rally - Uskoro Mini Countryman WRC!

Petar Janković – Automagazin portal

IRC, Argentina Rally – Lista prijava

IRC, Argentina Rally – Lista prijava

Sedam dana nas deli od trećeg relija sezone 2010 Intercontinental Rally Challengea. Rally Argentina, do juče deo prestižnog WRC-a, ove godine će po prvi put ugostiti elitu IRC-a a na listi prijava se nalazi 69 posada, najveći broj u dosadašnjem toku sezone.
ERC – Delta reli se ipak održava!?!

ERC – Delta reli se ipak održava!?!

Nismo baš sigurni da vesti koje upravo stižu iz Hrvatske možemo nazvati čudom ali Delta Rally će se po svoj prilici ipak održati. Iz saopštenja koje je izdao vrh hrvatskog automobilizma (HAKS) nije moguće dosta toga saznati osim da će reli startovati i da će sam HAKS preuzeti organizaciju uz pomoć sponzora i klubova.
ERC – Zbogom Delta Rally!

ERC – Zbogom Delta Rally!

Nakon danas održane konferencije za štampu u Zagrebu jasno je da Delta Rally-a ove godine neće biti! Jedno od najpopularnijih takmičenja u regionu, reli sa tradicijom dugom gotovo 40 godina koje je već nekoliko sezona u nazad deo Šampionata Evrope otkazan je zbog finansijskih problema. A zbog čega drugog?!?
WRC Rally Mexico - galerija fotografija

WRC Rally Mexico - galerija fotografija

Na drugom takmičenju WRC sezone 2010, Citroën je deklasirao konkurente. Pobedu je osvojio aktuelni reli šampion sveta, Sebastien Loeb, a zvezda Forda, Mikko Hirvonen, proslavio je svoj 100. start u Svetskom reli šampionatu. Najzanimljivije fotografije su pred nama...
WRC, Mexico Rally – Loeb – Hirvonen 1:1

WRC, Mexico Rally – Loeb – Hirvonen 1:1

Dve trke Šampionata Sveta u reliju su iza nas a nakon Švedske i pobede Hirvonena u Fordu, već u Meksiku Sebastien Loeb je uzvratio trijumfom. Konkurent mu je dodatno pomogao više nego bledim izdanjem i osvajanjem tek četvrtog mesta. Interesantan reli u Meksiku dodatno je zakuvao više nego uzbudljiv dvoboj Solberg – Ogier za poziciju broj dva.
WRC, Mexico Rally – U prašini Sebastiena Loeba!

WRC, Mexico Rally – U prašini Sebastiena Loeba!

Tako se može ukratko opisati drugi dan relija Meksiko iz perspektive ostalih učesnika takmičenja. Svetski Šampion u bolidu Citroen C4 WRC u oblaku prašine ostavio je sve konkurente pobedivši na svim brzinskim ispitima osim na poslednjem superspecijalu i sa pozicije broj tri dospeo na dominantno prvo mesto sa gotovo minut prednosti.
IRC, Rally de Curitiba – Trijumf Meeke-a

IRC, Rally de Curitiba – Trijumf Meeke-a

Aktuelni Šampion serije IRC stigao je do prve pobede u sezoni 2010 na upravo završenom Rally International de Curitiba u Brazilu. Britanac koji nastupa u automobilu Peugeot 207 S2000 uspeo da iskoristi iskustvo stečeno prošle sezone i nadigra protivnike u bolidima Škoda Fabija S2000.
WRC Rally Mexico - Dominacija Citroëna

WRC Rally Mexico - Dominacija Citroëna

Iskoristivši svoje startne pozicije prvog takmičarskog dana u Meksiku prve dve pozicije generalnog plasmana zauzeli su Citroenov privatnik Petter Solberg i vozač Citroen Junior Teama, Sebastien Ogier. Dominaciju francuskog proizvođača zaokružili su Loeb i Sordo na pozicijama tri i četiri...
IRC Rally de Curitiba - Mekke ubedljiv prvog dana

IRC Rally de Curitiba - Mekke ubedljiv prvog dana

Od sedam održanih brzinskih ispita drugog takmičenja IRC serije, "Rally de Curitiba", šest brzinskih ispita osvojio je Kris Meeke (Peugeot 207 S2000), a samo jedan "brzinac" prepustio je Juhi Hanninenu (Škoda Fabia S2000). Nakon prvog dana relija, u vođstvu je Mekke, ispred Guy Wilksa (Škoda Fabia S2000) u najbržeg pilota fabričkog tima Škoda, Jana Kopeckog...
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46