AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rallye de France 2014 - Latvala na korak od prve pobede na asfaltu

Rallye de France 2014 - Latvala na korak od prve pobede na asfaltu

U subotu nije bilo drame na reliju Francuska. U TOP3 plasmanu nema promena, jer Latvala, Mikkelsen i Meeke iskusno čuvaju svoje pozicije, ali zato se rasplamsala borba za četvrtu poziciju. Na Dani Sorda pritisak vrši Robert Kubica, koji je "preskočio" Mikku Hirvonena i Madsa Ostberga i sada je iza Sorda na samo 0.9 s!!!

Rallye de France 2014 - Latvala na korak od prve pobede na asfaltu

Andreas Mikkelsen (VW Polo R WRC) ne želi da pojača tempo, jer bi to donelo nove rizike. Drugo mesto na takmičenju FIA Svetskog reli šampionata je više nego uspeh.

 

Pogledajte fotogaleriju: Rallye de France 2014.

 

Jari-Matti Latvala je osvojio prva četiri brzinska ispita u današnjem programu, čime je je demantovao mnogobrojne reli fanove, koji su prognozirali da Finac neće izdržati pritisak i da će napraviti grešku. Latvala posle 14 održanih brzinskih ispita vodi ispred timskog kolege Mikkelsena, sa prednošću od 28 sekundi. Na trećem mestu je Kris Meeke, koji za Latvalom zaostaje 53,7s.

Pogledajte vest: Volkswagen dominira i bez Ogiera.

 

Ukoliko se ostvari, ovo će biti prva pobeda Latvale na asfaltnom reliju. I ne samo to, ona će mu sačuvati šansu za osvajanje titule šampiona sveta, jer se glavni pretedent na titulu, Sebastien Ogier, posle tehničkih problema i vremenske kazne, nalazi na 18. poziciji, sa skoro 9 min zaostatka. To znači da Ogier neće osvojiti bodove na ovom takmičenju.

Rallye de France 2014 - Latvala na korak od prve pobede na asfaltu

Kris Meeke (Citroën DS3 WRC) čuva poziciju koja mu osigurava najniži stepenik podijuma.

 

Andreas Mikkelsen je danas osvajao druga i peta mesta na brzinskim ispitima, što je bilo dovoljno da sačuva drugu poziciju u plasmanu. Mikkelsen ne krije, da ima taktički pristup: "Trudim se da napadnem tamo gde se osećam prijatno na brzinskom ispitu, ali sam veoma oprezan na teškim sekcijama. Moj glavni cilj je da sačuvam treće mesto u šampionatu, napad na Latvalu bi značio nešto drugo. Ne želim da rizikujem, a morao bih kada bi želeo da "napadnem" Latvalu."

Rallye de France 2014 - Latvala na korak od prve pobede na asfaltu

Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) samo 0.9 s iza sebe ima odlično raspoloženog Roberta Kubicu. Sutra možemo očekivati otvorenu borbu za 4. poziciju.

 

Kris Meeke ostaje na trećem mestu, a Dani Sordo na četvrom. "Trudim se da sačuvam poziciju, jer je nemoguće napasti Volkswagene. Kada bih to uradio, postoji opasnost da napravim grešku, koja bi mogla skupo da me košta." izjavio je Meeke.

Rallye de France 2014 - Latvala na korak od prve pobede na asfaltu

Robert Kubica (Ford Fiesta RS WRC) u akciji.

 

U poslepodnevnoj sekciji, odlično raspoložen je bio Robert Kubica, koji je postepeno napredovao u plasmanu i stigao do petog mesta. Ali, Poljak se ne zadovoljava time. Sutra će najzanimljivija biti borba za četvrtu poziciju između Kubice i Sorda. 12 sekundi iza Kubice, na šestoj poziciji Mikko Hirvonen, ispred Madsa Ostberga i Elfyna Evansa.

Rallye de France 2014 - Latvala na korak od prve pobede na asfaltu

Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS WRC) i ovoga puta se bori za "mrvice". Vozač koji ima 15 pobeda u Svetskom reli šampionatu sigurno nije zadovoljan šestim mestom.


Rallye de France 2014 - plasman posle 2. dana:

1. Latvala J. / Anttila Miikka Volkswagen Polo R WRC +02:06:40,4
2. Mikkelsen A. / Floene O. Volkswagen Polo R WRC +28,0s
3. Meeke Kris / Nagle Paul Citroën DS3 WRC +25,7s
4. Sordo Dani / Martí Marc Hyundai i20 WRC +48,0s
5. Kubica Robert / Szczepaniak M. Ford Fiesta RS WRC +0,9s
6. Hirvonen M. / Lehtinen J. Ford Fiesta RS WRC +12,0s
7. Ostberg Mads / Andersson Jonas Citroën DS3 WRC +1:10,0s
8. Evans E. / Barritt D. Ford Fiesta RS WRC +12,2s
9. Bouffier Bryan / Panseri Xavier Hyundai i20 WRC +30,2s
10. Neuville T. / Gilsoul Nicolas Hyundai i20 WRC +16,7s

Automagazin.rs

Rally Croatia 2024 - prve fotografije

Rally Croatia 2024 - prve fotografije

Rally Croatia 2024, četvrto takmičenje u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata, uspešno je startovao. Četiri brzinska ispita su iza nas, vodeći takmičar je Thierry Neuville u automobilu Hyundai i20 N Rally1...

Rally Sweden 2024 - VIDEO

Rally Sweden 2024 - VIDEO

Drugi reli u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata - Rally Sweden 2024, je iza nas. Najbrži je bio Esapekka Lappi u automobulu Hyundai i20 N Rally1...

123456. . .395
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46