AutoMAGAZIN - Sport

ma nemoj
2018 Tour de Corse
Aladin logo
www.automagazin.rs
Poredak - WRC Vozači
1.S. Ogier84
2.T. Neuville67
3.O. Tanak45
4.A. Mikkelsen41
5.E. Lappi36
6.K. Meeke36
7.J.M. Latvala31
8.D. Sordo30

Najnovije vesti iz auto industrije

Yves Matton novi šef reli komisije u Međunarodnoj auto federaciji

Yves Matton novi šef reli komisije u Međunarodnoj auto federaciji

Aktuelni šef fabričkog tima Citroën, Yves Matton, imenovan je za predsednika reli komisije u Međunarodnoj automobilskoj federaciji (FIA)...

Na ovoj funkciji, Matton će 7. februara zameniti dosaašnjeg predsednika reli komisije, Finca Jarma Mahonena. Belgijanac će, sa svojim timom, biti zadužen za razvoj strategije u oblasti reli sporta i cross country reli discipline i to na svim nivoima, od amaterskih do FIA Svetskog reli šampionata.


"Yves ima bogato iskustvo u automobilskim takmičenjima i veliki entuzijazam za sport. Njegovo iskustvo na takmičenjima i upravljanje timom na amaterskom ali i fabričkom nivou, biće odlično ulaganje za obezbeđenje razvoja našeg sporta. U isto vreme, želim da se zahvalim timu PSA Motosport, koji je dozvolio Yvesu da prihvati ovu funkciju u FIA." - rekao je predsednik FIA, Jean Todt.


Yves Matton je počeo svoju karijeru 1986. godine, kada je osnovao svoju formu koja se bavila pripremom takmičarskih automobila. Iste godine, nastupao je na takmičenjima. Kasnije je postao Team Manager Kronos Racinga, a krajem 2002. godine počinje da radi u Citroënu Sportu kao menadžer logistike, a kasniej kao WRC koordinator i Team Manager. I nakon odlaska iz Citroëna, 2008. godine, ostao je u kontaktu sa vodećim osobama u francuskoj kompaniji i kao šef tima se vratio u sezoni 2012, kada je vodio WRC projekat, ali i WTCC. Nakon toga, vodio je povratak Citroëna u WRC sa vozilom C3 WRC.


Automagazin.rs

123456. . .372
BRABUS 800 Coupé
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0