AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2020
www.automagazin.rs
Poredak - F1 Vozači
1.L. Hamilton197
2.V. Bottas166
3.M. Verstappen126
4.S. Vettel123
5.C. Leclerc105
6.P. Gasly43
7.C. Sainz30
8.Lando Norris22
Poredak - WRC Vozači
1.O. Tanak240
2.S. Ogier212
3.T. Neuville199
4.A. Mikkelsen102
5.K. Meeke98
6.E. Evans90
7.J.M. Latvala84
8.E. Lappi83

Najnovije vesti iz auto industrije

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Milovan Vesnić u crvenim bojama

KompanijaEKO Serbia a.d.nastavlja da podržava automobilski sport. U novoj sezoni automobilskih trka 2015. EKO Racing team nastupiće u sastavu Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović sa vrhunskim automobilima Opel Vectra Super Touring i BMW 320 S2000 WTCC u najbrojnijoj klasi do 2000ccm...

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Kompanija EKO je prisutna u automobilskom sportu od 2006. godine, kroz EKO Racing tim,a na osnovu ovog sponzorstva razvijen je atraktivni EKO Racing koncept koji je prenetna EKO mrežu u Srbiji, ali i u regionu.

Nakon nekoliko godina pauze EKO Racing team se ponovo vraća na srpsku sportsku automobilsku scenu i zajedno sa Milovanom Mikicom Vesnićem odlazi i korak dalje. Novina je da će ekipa u sezoni 2015 nastupiti na internacionalnoj sceni i sa ponosom braniti boje Srbije takmičenjem u okviru prestižnog šampionata centralne Evrope na kružnim stazama. Potpisivanjem sponzorskog ugovora između kompanije EKO i Milovana Mikice Vesnića na Sajmu automobila u Beogradu započeće novo poglavlje kako u samoj karijeri jednog od najpoznatijih sportskih automobilista sa ovih prostora tako i u daljem razvoju EKO Racing tima.

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Centalno-evropsku zonu u okviru Svetske automobilističke organizacije (FIA) sačinjavaju Italija, Austrija, Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka kao i zemlje ex-Jugoslavije Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija i naravno Srbija. Takmičenja se održavaju na najpoznatijim evropskim autodromima (Hungaroring, RedBull ring, Poznan, Most, Brno, Slovakiaring, Grobnik ... ) a format se sastoji od duplog trkačkog vikenda (dve trke sa odvojenim kvalifikacijama). Na jednom takmičarskom vikendu u okviru CEZ-a nastupi i preko 200 takmičara podeljenih u četiri klase što samo po sebi govori o kvalitetu i težini serije. Najbrojniju klasu D4-2000ccm sačinjavaju automobili sa atmosferskim motorima zapremine do 2000ccm i težinama od samo 900kg i preko 300ks što ih čini izuzetno brzim i atraktivnim.


Prisutnima na konferenciji su se obratiligeneralnidirektorkompanije EKO Serbia, Goran Dejanovic,Vassilis Makris, senior komercijalni director, Marija Lukic, menadžermaloprodaje i marketinga, MilovanVesnić, automobilista i AndrejKulundžić, automobilista.

 

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Predstavnici kompanije su poželeli dobrodošlicu Mikici Vesniću u EKO Racing tim, poželevši mu uspeh u predstojećoj sezoni i vraćanje titule u Srbiju. Najinteresantniji detalj konferencije je pozdrav i prenošenje klupskih obeležja sa vozača koji je dugo vozio za Eko Racing tim, Andreja Kulundžića, na Mikicu Vesnića, kojiće za tim voziti u budućnosti. Nekadašnji rivali srdačno su se pozdravili i po prvi put stali iza istog tima u ovom sportu.

 

Ekipa EKO Racing tim u 2015. Godini ima ambiciozan cilj, a to je povratak u Srbiju titule šampiona centralne Evrope koju je Vesnić, kao jedini sa prostora ex-Jugoslavije, već osvojio 2013-te godine. Plan nastupa obuhvata učešće na najmanje dvanaest trka u okviru CEZ-a, ali i predstavljanje tima na takmičenjima u Srbiji, u Novom Sadu i Beogradu.


Cilj svih aktivnosti kompanije EKO Serbia a.d. jeste poslovanje u skladu sa osnovnom vizijom kompanije - Biti prvi izbor potrošača, obezbediti usluge i proizvode vrhunskog kvaliteta, brinući ujedno o našim zaposlenima,lokalnoj zajednici i očuvanju prirodne sredine.


PR

Nagrada Beograda 2015 - otvoren Šampionat Srbije u automobilizmu

Nagrada Beograda 2015 - otvoren Šampionat Srbije u automobilizmu

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto-moto saveza Srbije i grada Beograda, u nedelju 03. maja najmlađi takmičari u automobilizmu otvorili su ovogodišnji Šampionat Srbije u automobilizmu na kartodromu “Ada Huja” takmičenjem “Nagrada Beograda 2015”. 

 Milovan Vesnić na pol poziciji u Mađarskoj

Milovan Vesnić na pol poziciji u Mađarskoj

Prvi takmičarski dan na Hungaroringu prošao je više nego dobro za vozače EKO Racing Team-a. Ubedljivo najbolje vreme sa gotovo dve sekunde prednosti ispred najbližeg konkurenta osvojio je Milovan Vesnić za volanom Vauxall Vectre STW...

EKO Racing Team i Milovan Vesnić predstavili novi takmičarski automobil

EKO Racing Team i Milovan Vesnić predstavili novi takmičarski automobil

Nakon sajma automobila u Beogradu, kada su posetioci bili u prilici da uživo pogledaju BMW novog EKO Racing Team-a, prvi test ekipe pred početak takmičarske sezone bio je prava prilika da se predstavnici medija i ljubitelji automobilizma upoznaju i sa novim automobilom, koji sa pravom predstavlja pravu „pretnju“ za evropsku konkurenciju...

Dupla titula za Toyotu u šampionatu izdržljivosti!

Dupla titula za Toyotu u šampionatu izdržljivosti!

TOYOTA Racing tim je svetski šampion u kategoriji vozača i proizvođača, posle finalne trke sezone Svetskog šampionata u izdržljivosti na stazi Interlagos u Sao Paulu. TOYOTA je osvojila titulu posle 15-godišnje pauze i Svetskog reli šampionata 1999. godine...

Toyotin tim planira da u Brazilu osvoji titulu

Toyotin tim planira da u Brazilu osvoji titulu

TOYOTA Racing tim ovaj vikend putuje u Brazil, gde ga čeka poslednja trka sezone u Sao Paulu i gde ga samo korak deli od titule na FIA Svetskom šampionatu u izdržljivosti. Anthony Davidson i Sébastien Buemi, vozači TS040 HYBRID-a br. 8 su već osvojili tutulu u kategoriji vozača na predposlednjoj trci u Bahreinu pre nešto više od nedelju dana...

Miloš Pavlović i svetski šampion Lamborgini Super trofeja!

Miloš Pavlović i svetski šampion Lamborgini Super trofeja!

Najuspešniji srpski automobilista Miloš Pavlović trijumfalno je okončao učešće na Svetskom finalu "Lamborgini super trofeja" pošto je u tandemu sa italijanskim automobilistom Edoardom Piskopom posle titule u evropskom takmičenju stigao i do naslova svetskog šampiona u prestižnom šampionatu!

Miloš Pavlović evropski šampion Lamborgini Super trofeja!

Miloš Pavlović evropski šampion Lamborgini Super trofeja!

Najuspešniji srpski automobilista, Miloš Pavlović, prebogatu riznicu trofeja dopunio je danas još jednim vrednim trofejom - u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom, postao je evropski šampion "Lamborgini Super trofeja", posle dve finalne trke vožene na stazi Sepang u Maleziji!

Bettina Fetzer ispred Mercedes-Benz S-Klasa 2021
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0