AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2020
www.automagazin.rs
Poredak - F1 Vozači
1.L. Hamilton197
2.V. Bottas166
3.M. Verstappen126
4.S. Vettel123
5.C. Leclerc105
6.P. Gasly43
7.C. Sainz30
8.Lando Norris22
Poredak - WRC Vozači
1.G. Galli0
2.B. Bouffier0
3.S. Wiegand0
4.J.M. Latvala0
5.K. Meeke0
6.E. Evans0
7.A. Mikkelsen0
8.J. Melicharek0

Najnovije vesti iz auto industrije

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Milovan Vesnić u crvenim bojama

KompanijaEKO Serbia a.d.nastavlja da podržava automobilski sport. U novoj sezoni automobilskih trka 2015. EKO Racing team nastupiće u sastavu Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović sa vrhunskim automobilima Opel Vectra Super Touring i BMW 320 S2000 WTCC u najbrojnijoj klasi do 2000ccm...

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Kompanija EKO je prisutna u automobilskom sportu od 2006. godine, kroz EKO Racing tim,a na osnovu ovog sponzorstva razvijen je atraktivni EKO Racing koncept koji je prenetna EKO mrežu u Srbiji, ali i u regionu.

Nakon nekoliko godina pauze EKO Racing team se ponovo vraća na srpsku sportsku automobilsku scenu i zajedno sa Milovanom Mikicom Vesnićem odlazi i korak dalje. Novina je da će ekipa u sezoni 2015 nastupiti na internacionalnoj sceni i sa ponosom braniti boje Srbije takmičenjem u okviru prestižnog šampionata centralne Evrope na kružnim stazama. Potpisivanjem sponzorskog ugovora između kompanije EKO i Milovana Mikice Vesnića na Sajmu automobila u Beogradu započeće novo poglavlje kako u samoj karijeri jednog od najpoznatijih sportskih automobilista sa ovih prostora tako i u daljem razvoju EKO Racing tima.

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Centalno-evropsku zonu u okviru Svetske automobilističke organizacije (FIA) sačinjavaju Italija, Austrija, Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka kao i zemlje ex-Jugoslavije Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija i naravno Srbija. Takmičenja se održavaju na najpoznatijim evropskim autodromima (Hungaroring, RedBull ring, Poznan, Most, Brno, Slovakiaring, Grobnik ... ) a format se sastoji od duplog trkačkog vikenda (dve trke sa odvojenim kvalifikacijama). Na jednom takmičarskom vikendu u okviru CEZ-a nastupi i preko 200 takmičara podeljenih u četiri klase što samo po sebi govori o kvalitetu i težini serije. Najbrojniju klasu D4-2000ccm sačinjavaju automobili sa atmosferskim motorima zapremine do 2000ccm i težinama od samo 900kg i preko 300ks što ih čini izuzetno brzim i atraktivnim.


Prisutnima na konferenciji su se obratiligeneralnidirektorkompanije EKO Serbia, Goran Dejanovic,Vassilis Makris, senior komercijalni director, Marija Lukic, menadžermaloprodaje i marketinga, MilovanVesnić, automobilista i AndrejKulundžić, automobilista.

 

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Predstavnici kompanije su poželeli dobrodošlicu Mikici Vesniću u EKO Racing tim, poželevši mu uspeh u predstojećoj sezoni i vraćanje titule u Srbiju. Najinteresantniji detalj konferencije je pozdrav i prenošenje klupskih obeležja sa vozača koji je dugo vozio za Eko Racing tim, Andreja Kulundžića, na Mikicu Vesnića, kojiće za tim voziti u budućnosti. Nekadašnji rivali srdačno su se pozdravili i po prvi put stali iza istog tima u ovom sportu.

 

Ekipa EKO Racing tim u 2015. Godini ima ambiciozan cilj, a to je povratak u Srbiju titule šampiona centralne Evrope koju je Vesnić, kao jedini sa prostora ex-Jugoslavije, već osvojio 2013-te godine. Plan nastupa obuhvata učešće na najmanje dvanaest trka u okviru CEZ-a, ali i predstavljanje tima na takmičenjima u Srbiji, u Novom Sadu i Beogradu.


Cilj svih aktivnosti kompanije EKO Serbia a.d. jeste poslovanje u skladu sa osnovnom vizijom kompanije - Biti prvi izbor potrošača, obezbediti usluge i proizvode vrhunskog kvaliteta, brinući ujedno o našim zaposlenima,lokalnoj zajednici i očuvanju prirodne sredine.


PR

EKO Racing Team Vesnić neće nastupati na Ušću

EKO Racing Team Vesnić neće nastupati na Ušću

Iako su vozači EKO Racing Teama Vesnić sa nestrpljenjem očekivali vožnje pred domaćom publikom Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović na žalost neće nastupiti na kružnoj trci koja je na Ušću zakazana za vikend koji je pred nama...

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pešovića

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pešovića

Nedelja u Slovačkoj je, može se reći, postavila stvari na svoje mesto u okviru šampionata centralne Evrope. Nakon jučerašnjeg peha Milovan Vesnić nije prepustio ništa slučaju a loša sreća je ostala iza srpskog asa tako da konkurenti realno nisu bili ni blizu da ga spreče u osvajanju sedme pobede u sezoni 2015.

Vesnić najbrži i na Slovakiaringu

Vesnić najbrži i na Slovakiaringu

EKO Racing Team Vesnić i dalje dominira šampionatom centralne Evrope na kružnim stazama. Ljubitelji automobilizma iz Slovačke, koja je ovog vikenda domaćin i najboljim vozačima sveta, mogli su da uživaju u perfektnim vožnjama, pre svih Milovana Vesnića...

Vesnić i Pešović najbrži u Banja Luci

Vesnić i Pešović najbrži u Banja Luci

I treći ovogodišnji trkački vikend šampionata centralne Evrope na kružnim stazama prošao je više nego uspešno za srpski EKO Racing Team Vesnić. Ekipa je rutinski odradila posao i u nedelju tako da je ponovljen rezultat od dan pre a Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović na pozicijama jedan i dva doneli su timu nove vredne bodove. 

Dupla pobeda za Vesnića na RedBull ring-u

Dupla pobeda za Vesnića na RedBull ring-u

Ukratko, Milovan Mikica Vesnić i EKO Racing Team i dalje su nepobedivi! Konkurencija u okviru šampionata centralne Evrope jednostavno nema rešenje za brzog Užičanina, koji je i ovaj vikend u Austriji zabeležio duplu pobedu...

Milovan Vesnić i po kiši najbrži u Austriji

Milovan Vesnić i po kiši najbrži u Austriji

Milovan Mikica Vesnić zabeležio je treću, uzastopnu pobedu u okviru šampionata centralne Evrope na kružnim stazama, i tako nastavio niz započet pre mesec dana u Mađarskoj. Jaka kiša koja je padala celu noć nastavila je istim tempom i u subotu ujutro kada se srpski šampion i vozač EKO Racing Teama našao na startu...

Nagrada Beograda 2015 - otvoren Šampionat Srbije u automobilizmu

Nagrada Beograda 2015 - otvoren Šampionat Srbije u automobilizmu

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto-moto saveza Srbije i grada Beograda, u nedelju 03. maja najmlađi takmičari u automobilizmu otvorili su ovogodišnji Šampionat Srbije u automobilizmu na kartodromu “Ada Huja” takmičenjem “Nagrada Beograda 2015”. 

 Milovan Vesnić na pol poziciji u Mađarskoj

Milovan Vesnić na pol poziciji u Mađarskoj

Prvi takmičarski dan na Hungaroringu prošao je više nego dobro za vozače EKO Racing Team-a. Ubedljivo najbolje vreme sa gotovo dve sekunde prednosti ispred najbližeg konkurenta osvojio je Milovan Vesnić za volanom Vauxall Vectre STW...

Volkswagen Golf R (2021)
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0