AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pešovića

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pešovića

Nedelja u Slovačkoj je, može se reći, postavila stvari na svoje mesto u okviru šampionata centralne Evrope. Nakon jučerašnjeg peha Milovan Vesnić nije prepustio ništa slučaju a loša sreća je ostala iza srpskog asa tako da konkurenti realno nisu bili ni blizu da ga spreče u osvajanju sedme pobede u sezoni 2015.

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pešovića

Sa druge strane Rudi Pešović morao je dosta više da se pomuči ali rezultat nije izostao. EKO Racing Team Vesnić i srpski automobilisti ponovo su na pozicijama jedan i dva.

Mikica Vesnić od starta do cilja je diktirao svoj tempo koji niko od konkurenata iz Evrope nije mogao da prati tako da je Užičanin još jedanput pokazao svoj vanserijski kvalitet i vozački i tehnički koji se ogleda u pripremi automobila. Pešović je u drugu trku sa starta krenuo kao treći iza Vesnića i Slovaka Končeka. Konček je pod pritiskom ponovo svoju Vectru STW ostavio pored staze već u prvom krugu i prepustio drugu poziciju vozaču EKO Racing Teama Vesnić. Ali tu nije bio kraj uzbudljive trke za Pešovića. Poljak Wyszomirski u svojoj brzoj Hondi CRX tokom prvog dela trke stalno je atakovao na Pešovića, jednom čak na kratko uspeo i da ga pretekne, ali kada je naš vozač uhvatio pravi tempo više problema nije bilo pa je Pešović sa velikom prednošću prošao kroz cilj kao drugi donevši još radosti celom timu.

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pešovića

„Juče to nismo imali sreće i mali šraf mi je upropastio stoprocentni učinak u dosadašnjem delu sezone. Ovoga puta Dunlop pneumatici su bili jači od sve prljavštine i rizle koju su vozači iz svetske elite ostavili po stazi. Nova pobeda i naravno da sam zadovoljan celim vikendom i rezultatima koje smo postavili Pešović i ja uz veliko zalaganje celog tima.“ – poručio je Vesnić.


„Danas smo ispunili zacrtano. Pozicije jedan i dva su naše i izuzetno mi je drago zbog toga. Imao sam zanimljivu borbu sa vozačima iz Poljske i Slovačke i dobar je osećaj kada ponovo izađeš iz njih kao pobednik. Idemo dalje, učvrstili smo se i u generalnom plasmanu na istim pozicijama tako da je iza nas fantastičan vikend.“ – zadovoljan je Pešović bilansom uspeha sa Slovakiaringa.


Nakon osam trka i negde na pola sezone Milovan Vesnić zauzima ubedljivo prvo mesto u šampionatu centralne Evrope sa 158 bodova, drugi je Pešović sa 94 dok je na trećem mestu Poljak Jakub Wyszomirski koji je sakupio 53. EKO Racing Team Vesnić sada spokojno može da planira ostatak sezone jer postignuti rezultati su više nego odlični i daleko od očekivanih.


Rezultati druge trke:


1. Milovan Vesnic, SRB, Vauxhall Vectra STW
2. Rudolf Pesovic, SRB, BMW 320si S2000
3. Jakub Wyszomirski, POL, Honda CRX


PR

Vesnić primio priznanje za najbržeg u češkom ESET Cup-u

Vesnić primio priznanje za najbržeg u češkom ESET Cup-u

Iza ASK EKO Racing Teama Vesnić je duga i naporna sezona koja je i pored nekoliko pehova krunisana do sada najvećim uspehom jednog srpskog auto-sportskog tima. Nakon puno rada i znoja na red dolazi i više nego zaslužno prikupljanje „plodova“ u vidu pehara za najbolje...

Pešović u Češkoj doneo novu pobedu EKO Racingu

Pešović u Češkoj doneo novu pobedu EKO Racingu

Težak udes na stazi Salzburgring u Austriji po svoj prilici nije ostavio traga na Rudiju Pešoviću. Nakon pauze i odsustva sa staze zbog oštećenja takmičarskog BMW-a srpski automobilista je više nego brilijantno završio prvu od dve trke na češkom autodromu Brno...

Milovan Vesnić i EKO Racing šampioni Centralne Evrope

Milovan Vesnić i EKO Racing šampioni Centralne Evrope

Druga uzastopa pobeda ovog vikenda u Slovačkoj donela je Milovanu Mikici Vesniću i EKO Racing Team-u Vesnić veliku radost i novi veliki uspeh. U godini kada srpski sportisti nižu trijumf za trijumfom na evropskoj i svetskoj sceni plejadi velikih asova sporta, priključio se i automobilista iz Užica...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46