AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Milovan Vesnić u crvenim bojama

KompanijaEKO Serbia a.d.nastavlja da podržava automobilski sport. U novoj sezoni automobilskih trka 2015. EKO Racing team nastupiće u sastavu Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović sa vrhunskim automobilima Opel Vectra Super Touring i BMW 320 S2000 WTCC u najbrojnijoj klasi do 2000ccm...

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Kompanija EKO je prisutna u automobilskom sportu od 2006. godine, kroz EKO Racing tim,a na osnovu ovog sponzorstva razvijen je atraktivni EKO Racing koncept koji je prenetna EKO mrežu u Srbiji, ali i u regionu.

Nakon nekoliko godina pauze EKO Racing team se ponovo vraća na srpsku sportsku automobilsku scenu i zajedno sa Milovanom Mikicom Vesnićem odlazi i korak dalje. Novina je da će ekipa u sezoni 2015 nastupiti na internacionalnoj sceni i sa ponosom braniti boje Srbije takmičenjem u okviru prestižnog šampionata centralne Evrope na kružnim stazama. Potpisivanjem sponzorskog ugovora između kompanije EKO i Milovana Mikice Vesnića na Sajmu automobila u Beogradu započeće novo poglavlje kako u samoj karijeri jednog od najpoznatijih sportskih automobilista sa ovih prostora tako i u daljem razvoju EKO Racing tima.

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Centalno-evropsku zonu u okviru Svetske automobilističke organizacije (FIA) sačinjavaju Italija, Austrija, Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka kao i zemlje ex-Jugoslavije Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija i naravno Srbija. Takmičenja se održavaju na najpoznatijim evropskim autodromima (Hungaroring, RedBull ring, Poznan, Most, Brno, Slovakiaring, Grobnik ... ) a format se sastoji od duplog trkačkog vikenda (dve trke sa odvojenim kvalifikacijama). Na jednom takmičarskom vikendu u okviru CEZ-a nastupi i preko 200 takmičara podeljenih u četiri klase što samo po sebi govori o kvalitetu i težini serije. Najbrojniju klasu D4-2000ccm sačinjavaju automobili sa atmosferskim motorima zapremine do 2000ccm i težinama od samo 900kg i preko 300ks što ih čini izuzetno brzim i atraktivnim.


Prisutnima na konferenciji su se obratiligeneralnidirektorkompanije EKO Serbia, Goran Dejanovic,Vassilis Makris, senior komercijalni director, Marija Lukic, menadžermaloprodaje i marketinga, MilovanVesnić, automobilista i AndrejKulundžić, automobilista.

 

Milovan Vesnić u crvenim bojama

Predstavnici kompanije su poželeli dobrodošlicu Mikici Vesniću u EKO Racing tim, poželevši mu uspeh u predstojećoj sezoni i vraćanje titule u Srbiju. Najinteresantniji detalj konferencije je pozdrav i prenošenje klupskih obeležja sa vozača koji je dugo vozio za Eko Racing tim, Andreja Kulundžića, na Mikicu Vesnića, kojiće za tim voziti u budućnosti. Nekadašnji rivali srdačno su se pozdravili i po prvi put stali iza istog tima u ovom sportu.

 

Ekipa EKO Racing tim u 2015. Godini ima ambiciozan cilj, a to je povratak u Srbiju titule šampiona centralne Evrope koju je Vesnić, kao jedini sa prostora ex-Jugoslavije, već osvojio 2013-te godine. Plan nastupa obuhvata učešće na najmanje dvanaest trka u okviru CEZ-a, ali i predstavljanje tima na takmičenjima u Srbiji, u Novom Sadu i Beogradu.


Cilj svih aktivnosti kompanije EKO Serbia a.d. jeste poslovanje u skladu sa osnovnom vizijom kompanije - Biti prvi izbor potrošača, obezbediti usluge i proizvode vrhunskog kvaliteta, brinući ujedno o našim zaposlenima,lokalnoj zajednici i očuvanju prirodne sredine.


PR

Vesnić primio priznanje za najbržeg u češkom ESET Cup-u

Vesnić primio priznanje za najbržeg u češkom ESET Cup-u

Iza ASK EKO Racing Teama Vesnić je duga i naporna sezona koja je i pored nekoliko pehova krunisana do sada najvećim uspehom jednog srpskog auto-sportskog tima. Nakon puno rada i znoja na red dolazi i više nego zaslužno prikupljanje „plodova“ u vidu pehara za najbolje...

Pešović u Češkoj doneo novu pobedu EKO Racingu

Pešović u Češkoj doneo novu pobedu EKO Racingu

Težak udes na stazi Salzburgring u Austriji po svoj prilici nije ostavio traga na Rudiju Pešoviću. Nakon pauze i odsustva sa staze zbog oštećenja takmičarskog BMW-a srpski automobilista je više nego brilijantno završio prvu od dve trke na češkom autodromu Brno...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46