AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA ETCC, Francuska Magny Cours – Peto mesto i odustajanje za Lalušića

 FIA ETCC, Francuska  Magny Cours – Peto mesto i odustajanje za Lalušića

Predposlednji, peti, ovogodišnji vikend FIA evropskog kupa turing automobila vožen je u Francuskoj na stazi Manji Kur. Jedini srpski predstavnik u ovom takmičenju, novosadski automobilista Mladen Lalušić, imao je polovičan uspeh...

 FIA ETCC, Francuska  Magny Cours – Peto mesto i odustajanje za Lalušića

U prvoj trci do cilja je stigao kao petoplasiran dok je drugu morao da okonča pre vremena nakon incidenta sa portugalskim vozačem Fabijom Motom u trenutku kada se borio za poziciju broj tri.

Ovim je na žalost prekinut niz osvajanja bodova na svakoj trci kojim se od svih ekipa u takmičenju jedino mogao podičiti Lein racing pod rukovodstvom Milovana Mikice Vesnića. Mladen je prvu trku započeo sa pozicije broj osam i nakon fantastičnog starta već na prvoj krivini stigao do mesta broj četiri. Nakon dvanaest krugova kroz cilj je prošao kao petoplasiran. Druga trka vožena sat vremena kasnije obilovala je uzbuđenjima sa dosta preticanja i odustajanja. Na žalost po srpskog vozača, iako je bio vidljivo brži od konkurenta iz Portugala, pri kočenju na jednoj od krivina došlo je do kontakta i oba vozača su morala da svoje automobile parkiraju pord staze – “Nekoliko puta sam pokušao da preteknem Motu koji je vozio dosta defanzivno i bio vidljivo sporiji.” – izjavio je Lalušić nakon završetka takmičenja u Francuskoj – “U jednom trenutku je dok sam bio odmah iza kočio ranije nego što je uobičajeno za to mesto na stazi i ja jednostavno nisam mogo da odreagujem i izbegnem njegov automobil.

 FIA ETCC, Francuska  Magny Cours – Peto mesto i odustajanje za Lalušića

Udario sam ga od pozadi, hladnjak na mom Seatu je oštećen i morao sam da odustanem. Žao mi je jer sam mogao do novog podijuma ali u trkama se ovakvi incidenti događaju.”
Trka broj jedan pripala je češkom automobilisti Peteru Fulinu sa Seat Racerom dok je najbrži u drugoj bio Švajcarac Kris Richard koji nastupa za volanom Honde. Ova dva vozača nakon pet trkačkih vikenda dele prvu poziciju generalnog plasmana.

 


Lalušić se trenutno nalazi na poziciji broj pet generalnog plasmana FIA ETCC serije čiji takmičari sada odlaze na letnju pauzu sve do finala sezone koje vozi se u Italiji na stazi Imola početkom oktobra meseca.


PR

Pavlović bez plasmana u Imoli

Pavlović bez plasmana u Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborginija i takmičar u ekipi "Grasser racing", nije ostvario očekivani plasman na trci "12 časova Imole", koja se vozila na stazi "Enco i Dino Ferari" u blizini Bolonje...

24 sata Le Mana 2017 - Zanimljive informacije

24 sata Le Mana 2017 - Zanimljive informacije

Prestižna ekstremna trka izdržljivosti 24 sata Le Mana počinje danas u 15 sati. U kategoriji najbržih bolida iz kategorije LMP1, ovde godine na stazi će biti pet automobila fabričkih timova Toyota i Porsche, kao i jedan privatni tim...

12345678. . .22
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46