AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Vesnić i Pešović najbrži u Banja Luci

Vesnić i Pešović najbrži u Banja Luci

I treći ovogodišnji trkački vikend šampionata centralne Evrope na kružnim stazama prošao je više nego uspešno za srpski EKO Racing Team Vesnić. Ekipa je rutinski odradila posao i u nedelju tako da je ponovljen rezultat od dan pre a Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović na pozicijama jedan i dva doneli su timu nove vredne bodove. 

Vesnić i Pešović najbrži u Banja Luci

Nedeljna trka bila je repriza one subotnje. Vesnić je poveo od starta i diktirao tempo koji je Pešović sa uspehom pratio svih 16 krugova. Ono što je najvažnije oba automobila funkcionišu perfektno i EKO Racing sa optimizmom očekuje trku u Slovačkoj koja je na programu za dve nedelje. Banja Luka je kao i uvek ispunila očekivanja što se tiče broja gledalaca koji su ponovo u velikom broju pozdravili šampione koje nemaju često priliku da vide na, uslovno rečeno, domaćim stazama.

„Konkurenti iz Evrope su nas navikli da mnogo teže dolazimo do uspeha. Bodovi jesu bitni al nisu bili prioritet. Spremni smo kao tim za trku na Slovakiaringu gde ćemo ponovo nastupiti sa oba automobila i pokušati da dodatno učvrstimo svoje pozicije u generalnom plasmanu.“ – izjavio je Vesnić.

Vesnić i Pešović najbrži u Banja Luci

Ukoliko ne bude nekih dodatnih iznenađenja oko bodovanja vozači EKO Racing Teama Vesnić nakon šest voženih trka zauzimaju i prve dve pozicije generalnog plasmana šampionata centralne Evrope na kružnim stazama. Nadajmo se da će tako ostati i nakon trke u Slovačkoj.


PR

Pavlović bez plasmana u Imoli

Pavlović bez plasmana u Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborginija i takmičar u ekipi "Grasser racing", nije ostvario očekivani plasman na trci "12 časova Imole", koja se vozila na stazi "Enco i Dino Ferari" u blizini Bolonje...

24 sata Le Mana 2017 - Zanimljive informacije

24 sata Le Mana 2017 - Zanimljive informacije

Prestižna ekstremna trka izdržljivosti 24 sata Le Mana počinje danas u 15 sati. U kategoriji najbržih bolida iz kategorije LMP1, ovde godine na stazi će biti pet automobila fabričkih timova Toyota i Porsche, kao i jedan privatni tim...

12345678. . .22
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46