AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Milovan Vesnić u Austriji - neuhvatljiv i na kiši i na suvom!

Milovan Vesnić u Austriji - neuhvatljiv i na kiši i na suvom!

Trkački vikend u Austriji, na čuvenoj stazi RedBull Ring, započeo je u četvrtak nezvaničnim treninzima a nastavljen je u petak i subotu kvalifikacionim vožnjama koje određuju startne pozicije za trku u nedelju. Preko 200 vozača iz cele Evrope na stazi podno Alpa borilo se protiv štoperice ali i protiv promenjivih vremenskih uslova.

Milovan Vesnić u Austriji - neuhvatljiv i na kiši i na suvom!

Boje Srbije i ovoga puta sa ponosom brani ASK Sport Auto Vesnić i jedan od najboljih srpskih automobilista današnjice, Milovan Mikica Vesnić.

Dok su se vrhovi planina još uvek beleli od snega, na stazi su se smenjivali kiša i sunce. Sve to nijednog momenta nije omelo našeg šampiona da na oba dana na zvaničnim treninzima postavi najbolje vreme tako da će u nedelju u trci zakazanoj za 14h i u onoj drugoj u 17h, predvoditi kolonu takmičara na letećem startu klase D4-2000ccm šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama.

Prvi zvanični trening, koji je u petak održam po suvoj stazi, Milovan Vesnić je "odradio" rutinski i više nego dominantno zauzeo prvo mesto sa vremenom 1:41.579, što je za više od dve i po sekunde brže od najvećeg konkurenta, aktuelnog šampiona Čeha Mareka Frieda u Lotus Exige-u. Subota je osvanula hladna i kišovita, ali najveći problem srpskom automobilisti su predstavljali spori automobili na stazi, pre svih takmičari u Fiat Grande Punto KUP-u, koji se iz samo organizatorima znanih razloga voze u istoj diviziji sa automobilima koji imaju 300 i više konjskih snaga. Na sreću, sve je prošlo u najboljem redu i pored brojnih incidenata na stazi, a Vesnić svoje najbolje vreme postiže kao i u Mađarskoj, u zadnjim sekundama treninga, što konkurenciju ponovo baca u "očaj" i očiglednu frustraciju. Oba vozača iz Češke i ovoga puta moraju da se zadovolje pozicijama dva i tri sa zaostatkom od 0.675sec i 4.262sec.

Milovan Vesnić u Austriji - neuhvatljiv i na kiši i na suvom!

Milovan Mikica Vesnić izjava:

"Pre svega, moram da izrazim svoje oduševljenje RedBull Ringom. Impresioniran sam celom infrastrukturom i samom stazom na kojoj se ovog vikenda održava trka šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama. Dobro smo "odradili" same kvalifikacije. Prve smo vozili po gotovo idealnim uslovima, dok sam tokom drugih u jednom momentu pomislio da će trening biti prekinut zbog obilne kiše i vode na stazi. Ono što je najbitnije je da sam uspeo da za obe trke obezbedim pol poziciju. Direktor takmičenja je odlučio da oba starta budu leteća, što za mene ne bi trebalo da predstavlja problem zbog iskustva koje nosim iz evropskog Renault Clio V6 KUP-a. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i da ću uspeti da ponovim rezultat iz Mađarske."

ASK Sport Auto Vesnić

Pavlović bez plasmana u Imoli

Pavlović bez plasmana u Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborginija i takmičar u ekipi "Grasser racing", nije ostvario očekivani plasman na trci "12 časova Imole", koja se vozila na stazi "Enco i Dino Ferari" u blizini Bolonje...

24 sata Le Mana 2017 - Zanimljive informacije

24 sata Le Mana 2017 - Zanimljive informacije

Prestižna ekstremna trka izdržljivosti 24 sata Le Mana počinje danas u 15 sati. U kategoriji najbržih bolida iz kategorije LMP1, ovde godine na stazi će biti pet automobila fabričkih timova Toyota i Porsche, kao i jedan privatni tim...

12345678. . .22
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46