AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Kruzne trke – Aleksandar Brkić: Nešto novo u Banja Luci

Kruzne trke – Aleksandar Brkić: Nešto novo u Banja Luci

Početkom juna, nakon duge zimske pauze, staza u Zalužanima ponovo će oživeti. Jedan od ljudi zaslužnih što se ovaj dupli trkački spektakl uopšte i održava je Banjalučanin Aleksandar Brkić. Eksluzivno za Automagazin web portal gospodin Brkić nas upoznaje sa svim zanimljivim detaljima vezanim za predstojeći trkački vikend u Banja Luci.

Za početak, širem auditorijumu da predstavimo Aleksandra Brkića, koga većina zna kao vlasnika servisa Brkić u Banja Luci - ”Ne bih mnogo o sebi. Sasvim dovoljno je znati da sam se auto trkama počeo baviti 2007-me godine. Napravili smo potpuno sami četiri trkačka vozila i trenutno pravimo jednog Citroen Saxa.” Ono što je zanimljivo je činjenica da se pored Šampionata Srbije, trka na stazi Zalužani boduje i za Šampionat Republike Srpske i vozači u obe konkurencije će voziti zajedno - ”Da, posle niza godina saradnje automobilista iz Srbije i Republike Srpske odlučili smo da odemo korak dalje i sve klase koje su spojive voziće se zajedno. Ovim potezom povećaćemo kvalitet same trke kao i privući veći broj gledalaca ali i medija. Rezultati su vidljivi već sada jer vlada veliko interesovanje za ovu trku. Verujem da će pored tradicionalno najmnogobrojnijih i najgledanijih jugića velika borba biti i u klasi 1400N u kojoj očekujemo čak 17 automobila. Što se vozača iz Republike Srpske tiče, svi sa nestrpljenjem očekuju okršaj sa Dejanom Stojićem Stojketom, a neki su i pored krize izdvojili pozamašne svote novca da što bolje pripreme automobile. Gospodin Đelmaš i ja smo se dogovorili da na svim trkama koje mi organizujemo vozači nastupaju zajedno u svim klasama.”

Kruzne trke – Aleksandar Brkić: Nešto novo u Banja Luci

Kako se u dva dana voze dva treninga i dve trke pa u slučaju nezgode i kvara vozači imaju veoma malo vremena da reaguju, Brkić je u stilu dobrog organizatora obezbedio specijalne pogodnosti za sve učesnike - ”Tih dana mašinska obrada će biti dostupna 24 sata. Dve prodavnice auto delova za jugiće i jedna za francuska vozila radiće i u subotu i u nedelju. Moj servis naravno uvek stoji na raspolaganju. Svi vozači će odmah nakon završene trke dobiti osveženje. Kako trke uvek znače i dobro druženje, u petak veče organizujemo techno party da se svi opustimo uz muziku i plesačice. Takođe nekoliko dana pre trke takmičari će na stazi moći da probaju svoje automobile.” Šta da očekuju posetioci i fanovi - Spektakl i dobru organizaciju. Ulaz za sva vozila biće na vojnoj kapiji do koje će voditi putokazi tako da će na stazu moći ući samo trkačka vozila. Cena ulaznica za ceo trkački vikend biće 5 km (oko 250 dinara) što je smatram veoma pristupačno. Na kraju moramo se zapitati kako je u ovo doba besparice prihvatiti se tako velike obaveze i biti jedan od organizatora ovako velikog projekta ”Trku u ovo vreme bilo je gotovo nemoguće organizovati bez pomoći AMS Republike Srpske i gospodina Nikole Manojlovića koji je veliki ljubitelj automobilizma i pomaže koliko može. Sve što se voli uradi se pa i bez pomoći. Nikoga iz Grada, Ministarstva i Vlade ovaj sport neinteresuje. ” Rekli bi smo, uobičajeno. Autosport i dalje opstaje zahvaljujući ljubiteljima i entuzijastima kakav je i Aleksandar Brkić. Pitanje je, koliko dugo? Ali ovaj razgovor nećemo završiti u pesimističkom stilu jer imamo čemu da se radujemo. 05-06. juna u Banja Luci očekuje nas duplo zadovoljstvo, dve kružne trke u dva dana, i od organizatora stiže poziv za druženje i uživanje u bravurama naših najboljih vozača. Odazovite se pozivu, nećete se pokajati.

Kruzne trke – Aleksandar Brkić: Nešto novo u Banja Luci

Petar Janković – Automagazin portal

Kružne trke – Banja Luka 2010 prva trka

Kružne trke – Banja Luka 2010 prva trka

Šampionat Srbije na kružnim stazama započeo je u subotu 5. juna u Banja Luci. Staza Zalužani, Autoservis Brkić i Đelmaš Sport ugostili su automobiliste iz Srbije i Republike Srpske koji su publici kraj staze priredili adrenalinsku zabavu tokom celog dana koji su pre svih obeležili Milovan Vesnić, Vojislav Lekić i Dejan Stojić.

Kružne trke, Banja Luka 2010 – ONLINE (ažurirano u 19:15)

Kružne trke, Banja Luka 2010 – ONLINE (ažurirano u 19:15)

Najbolji automobilisti Srbije i Republike Srpske na stazi Zalužani kraj Banja Luke danas otvaraju sezonu kružnih trka 2010. Automagazin web portal sa lica mesta iz obaveštavaće Vas o rezultatima i najzanimljivijim detaljima sa otvaranja sezone. Borba za startne pozicije zakazana je za 12h a start prve trke je sat kasnije.

Kružne trke – Milovan Vesnić i Dunlop potpisali ugovor o sponzorstvu

Kružne trke – Milovan Vesnić i Dunlop potpisali ugovor o sponzorstvu

Uz prisustvo mnogobrojnih pripadnika „sedme sile“, prijatelja i kolega, višestruki prvak države u automobilizmu, Milovan Mikica Vesnić, potpisao je eksluzivni ugovor o sponzorstvu sa proizvođačem pneumatika Dunlop. Na stazi Nacionalne Vozačke Akademije (NAVAK), gosti su imali priliku da saznaju zašto se Vesnić opredelio baš za Dunlop.

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Za sedam dana startuje prva trka ovogodišnjeg šampionata na "kružnim stazama", koja će biti održana na stazi u Zalužanima (Banja Luka), a timovi i takmičari se ubrzano pripremaju za prve ovogodišnje "okršaje". Nakon što je nedavno testirao na stazi NAVAK, Vojislav Lekić, aktuelni šampion u klasi "Super Production", posetio je stazu u Zalužanima i uradio finalna podešavanja Honde Civic za prvu trku u šampionatu...

Kružne trke – Žarko Terzić: Pohod na Dijamantsku kacigu

Kružne trke – Žarko Terzić: Pohod na Dijamantsku kacigu

Sezona 2010 biće sedamnaesta godina kako na kružnim stazama Šampionata Srbije možemo da uživamo u bravurama za volanom Užičanina Žarka Terzića. Poznat kao beskompromisni fajter koji ni nakon devet Šampionskih titula i dve Zlatne kacige ne razmišlja o odlasku u „penziju“ u trkačku sezonu pred nama ulazi sa imperativom pobede.
Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

On se ne takmiči u najjačim klasama i ne nastupa u najmodernijim automobilima ali svima koji su se protiv njega trkali u Yugu i Peugeotu on je merlilo brzine! Cilj je jedan, pobediti Stojketa, a u poslednjih godina malo je onih koji se mogu pohvaliti ovim uspehom. Krug, brdo pa i reli, bilo gde da startuje, Dejan Stojić Stojke je čovek koga svi žele pobediti.
Kružne trke - Milovan Vesnić: Pripreme za početak sezone

Kružne trke - Milovan Vesnić: Pripreme za početak sezone

Milovana Vesnića zatekli smo u radionici u poslu oko priprema automobila za predstojeću sezonu. U stilu najboljih svetskih tjunera Opel Vectra ST se detaljno reparira i sprema za ponovno sklapanje. U narednih 10-tak dan,a kada posao bude okončan, biće to onaj prepoznatljivi šampionski bolid spreman za nove okršaje na otvaranju sezone u Banja Luci.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46