AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Za sedam dana startuje prva trka ovogodišnjeg šampionata na "kružnim stazama", koja će biti održana na stazi u Zalužanima (Banja Luka), a timovi i takmičari se ubrzano pripremaju za prve ovogodišnje "okršaje". Nakon što je nedavno testirao na stazi NAVAK, Vojislav Lekić, aktuelni šampion u klasi "Super Production", posetio je stazu u Zalužanima i uradio finalna podešavanja Honde Civic za prvu trku u šampionatu...

"Da, bili smo u Zaližanima, gde smo uradili finalne pripreme za početak nove sezone. Zadovoljan sam, jer je na testu prisustvovao gospodin Kaido (Kaido Karjus) iz Artman Racing-a, iz Estonije. Vozili smo u ponedeljak i utorak. Moram priznati da smo na ovom testu totalno potrošili šest guma, što mi se nikada nije desilo. Set-up automobila je radikalno promenjen, a automobil sam mnogo bolje upoznao. Geometrija trapa je iznova promenjena, Honda je sada drugi auto, čak i u odnosu na naše testove na NAVAK-u, i ja sam prezadovoljan. Da smo uradili dobar posao, govore nam i postignuta vremena po krugu." - istakao je Vojislav Lekić.

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Da li možemo znati postignuti rezultat? "Reći ću samo da sam bio brži nego prošle godine, to je dovoljno. Pored toga, moj prošlogodišnji rekord je rezultat vožnje na granici mogućnosti, u nekim trenucima i rizičan, a sada sam imao odličan osećaj u kolima, i uživao sam. Pored "igranja" sa amortizerima, oprugama i geometrijom trapa, našu posetu Zalužanima iskoristili smo za taktičku pripremu. Merili smo koliko nam je vremena potrebno za promenu set-upa, i ja sam veoma zadovoljan." Kako opisuješ stazu u Zalužanima? Da li ima promena u odnosu na prošlu godinu? "Staza je ista kao i prošle godine. Ja obožavam da vozim u Zalužanima, jer ima dosta brzih krivina. Video sam da organizatori puno truda ulažu kako bi staza bila što bolje pripremljena. Pored toga, uveli su i neke novine u samoj organizaciji, što je za svaku pohvalu."

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Kakvi su planovi za ovu godinu? "Planiram da krajem jula vozim trku u Salzburgringu. To je takmičenje koje se održava u okviru ETCC šampinata. Ove godine, mislim da će tamo biti pet ili šest konkurenata u mojoj klasi. Ali, siguran sam da imam konkurentiniji automobil od prošlogodišnjeg šampiona, koji je nastupao u Hondi Civic. Trku u Salzburgringu iskoristiću za sticanje iskustva, i tome veoma se radujem." Da li bi istakao nekog konkurenta? "To je uvek Žaro Terzić. On je mnogo brz, i o njemu imam visoko mišljenje."

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Zašto si izabrao broj 46 na automobilu? "I dok sam se takmičio u kartingu, nosio sam broj 46. Mi u klasi "Super Production" (SP) imamo brojeve od 30, i nije bilo teško da se odlučim. Naravno, razlog je fantastični Valentino Rossi. Ne volim posebno moto trke i motocikle, ali kada on vozi, trudim se da pronađem vremena i pogledam trku. On je zaista neverovatan." Automagazin.rs

Kružne trke - Nagrada Beograda 2010 - galerija fotografija

Kružne trke - Nagrada Beograda 2010 - galerija fotografija

Iza nas je prvi dan takmičenja „Belgrade 24h – Race”, na atraktivnoj lokaciji u blizini Grand Casina (Hotel Jugoslavija). Danas su na programu bili slobodni treninzi i kvalifikacije za sutrašnju trku. Predstavljamo najzanimljivije fotografije, koje možete pogledati u galeriji Automagazin portala, ili jednostavnim klikom na LINK...

Belgrade 24h race - program manifestacije

Belgrade 24h race - program manifestacije

Prvi put u istoriji svetskog auto sporta se vozi trka izdržljivosti na uličnoj gradskoj stazi. U svetu postoji nekoliko uličnih staza, ali se na njima voze sprint trke. Trka Belgrade 24hours race ima za cilj da poboljša imidž Beograda i promoviše ga kao turističku destinaciju...

Kružne trke – Aleksandar Brkić: Borba za nastavak saradnje

Kružne trke – Aleksandar Brkić: Borba za nastavak saradnje

Nekoliko dana pred početak treće trke Šampionata Srbije na kružnim stazama još jednom se podsećamo na dupli trkački vikend u Banja Luci i čoveka koji je u najvećoj meri doprineo da se ovaj spektakl i dogodi. Gospodin Aleksandar Brkić uspeo je i pored problema da u dva dana na istom mestu okupi najbolje vozače Srbije i Republike Srpske.

Kružne trke, Nagrada Beograda 2010 – Najava trke

Kružne trke, Nagrada Beograda 2010 – Najava trke

Nakon otkazivanja trke u Banja Luci čiji se termin poklapao sa održavanjem Serbia Rally-a, nastavak Šampionata Srbije na kružnim stazama zakazan je za poslednji vikend meseca juna. U terminu 26-27. jun u organizaciji AK Đelmaš Sport , na stazi Ušće vozi se Nagrada Beograda 2010.

SEAT Leon Supercopa - Miljević 21-vi u Jarami

SEAT Leon Supercopa - Miljević 21-vi u Jarami

Drugi ciklus takmičenja u Seat Leon Superkupu održan je proteklog vikenda na stazi "Jarama" u glavnom  gradu Španije, Madridu. Na trci su nastupila 32 vozača, a trka je obilovala uzbudljivim situacijama, izletanjima i čestim promjenama plasmana. Trka je vožena pred više od 50.000 gledalaca, te na temperaturi od preko 35 stepeni Celzijusa.

Kružne trke – Neuhvatljivi Vojislav Lekić

Kružne trke – Neuhvatljivi Vojislav Lekić

U prvoj trci sezone, u klasi SP, najbrži je bio Vojislav Lekić u vrhunski pripremljenoj Hondi Civic Type R (SP). Popularni Leka u obe vožnje bio je daleko najbrži, što je fantastičan početak sezone i važan korak ka odbrani šampionske titule. Jednostavno, na stazi u Banja Luci, konkurencija mu nije bila ni do kolena. Pobedio je talenat, potrebno iskustvo i što je možda ovoga puta bilo i najvažnije, tim koji zna kako se pobeđuje...

Kružne trke - Banja Luka 2010 druga trka

Kružne trke - Banja Luka 2010 druga trka

Idealni vremenski uslovi, rekordna posećenost i naravno dobre partije vozača obeležile su drugi dan trkačkog vikenda Šampionata Srbije i Republike Srpske na stazi Zalužani kraj Banja Luke. Počev od 12h kada je započeo prvi trening pa tokom svih pet održanih trka sve je funkcionisalo savršeno pa i organizator zaslužuje sve pohvale.

Kružne trke – Banja Luka 2010 prva trka

Kružne trke – Banja Luka 2010 prva trka

Šampionat Srbije na kružnim stazama započeo je u subotu 5. juna u Banja Luci. Staza Zalužani, Autoservis Brkić i Đelmaš Sport ugostili su automobiliste iz Srbije i Republike Srpske koji su publici kraj staze priredili adrenalinsku zabavu tokom celog dana koji su pre svih obeležili Milovan Vesnić, Vojislav Lekić i Dejan Stojić.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46