AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Kružne trke - Vojislav Lekić – testiranja pred početak sezone

Kružne trke - Vojislav Lekić – testiranja pred početak sezone

Aktuelni šampion Srbije u disciplini kružne trke u klasi "Super Production", Vojislav Lekić, tokom vikenda je realizovao prva ovogodišnja testiranja. "Leka" je zajedno sa svojim profesionalnim timom isprobao unapređenja na svojoj omiljenoj "igrački", Honda Civic Type R (SP), u kojoj je protekle sezone imao potpunu dominaciju u šampionatu. Nakon nekoliko desetina odvoženih krugova i napornog rada mehaničara, stekli smo utisak da je misija na izuzetno bezbednoj stazi NAVAK, u potpunosti uspela...

Fotografije snimljene prilikom testiranja možete pogledati u galeriji Automagazin portala, ili jednostavnim klikom na LINK. Test je održan po sunčanom vremenu, u specijalno pripremljenim uslovima bezbednosti, na zatvorenoj stazi. Vojislav je najpre isprobao novu poziciju sedenja u automobilu. "Uradili smo nekoliko unapređenja. Promenili smo poziciju sedenja. Sedište je pomereno nekoliko centimetara unazad, kako bi smo ostvarili što bolji balans, jer poznato je da je to najveća negativna osobina Honde Civic SP. Naravno, to je zahtevalo dodatne zahvate na volanu i drugim detaljima. Odmah nakon prvih krugova, shvatio sam da je to ono što smo i želeli. Sada se u automobilu osećam mnogo komotnije." - prvi su utisci Vojislava Lekića.

Kružne trke - Vojislav Lekić – testiranja pred početak sezone

Nakon toga, usledilo je "igranje" sa set-up-om. Prvi krugovi su bili veoma atraktivni za posmatrače, ali Lekić nije bio zadovoljan. Tim je uradio promene na postavci, nakon čega se "metalni" zvuk Honde Civic SP ponovo začuo u daljini. Po povratku u "boks", usledili su i prvi pozitivni komentari: "Osećaj za automobil raste sa svakim pređenim kilometrom, i mislim da je ova postavka daleko bolja od prethodne. Ovoga puta sam u automobilu bio mnogo opušteniji, što je za posledicu imalo bolja postignuta vremena po krugu. Idemo dalje." - otvoren je bio Lekić. Zatim je usledila analiza podataka na računaru, koja je pokazala da postoji dodatni prostor za napredak. Vožnja je unapređena, a vreme vožnje je iz kruga u krug bilo sve bolje.

Kružne trke - Vojislav Lekić – testiranja pred početak sezone

"Na današnjem testiranju, želeli smo da napravimo promene koje će mi pomoći da maksimalno iskoristim potencijal automobila. Mislim da nas je ovaj test približio ovom cilju. Za nekoliko dana, motor šaljemo za Estoniju na potpunu reparaciju, a očekujemo i nove zadnje amortizere. Nakon toga, uradićemo jedan mini-test, kako bi bili spremni za start sezone, borbu sa našim konkurentima i odbranu šampionske titule. S nestrpljenjem očekujem start sezone." - zaključuje Lekić.

Kružne trke - Vojislav Lekić – testiranja pred početak sezone

Goran Sarić - Automagazin portal

Kružne trke - Nagrada Beograda 2010 - galerija fotografija

Kružne trke - Nagrada Beograda 2010 - galerija fotografija

Iza nas je prvi dan takmičenja „Belgrade 24h – Race”, na atraktivnoj lokaciji u blizini Grand Casina (Hotel Jugoslavija). Danas su na programu bili slobodni treninzi i kvalifikacije za sutrašnju trku. Predstavljamo najzanimljivije fotografije, koje možete pogledati u galeriji Automagazin portala, ili jednostavnim klikom na LINK...

Belgrade 24h race - program manifestacije

Belgrade 24h race - program manifestacije

Prvi put u istoriji svetskog auto sporta se vozi trka izdržljivosti na uličnoj gradskoj stazi. U svetu postoji nekoliko uličnih staza, ali se na njima voze sprint trke. Trka Belgrade 24hours race ima za cilj da poboljša imidž Beograda i promoviše ga kao turističku destinaciju...

Kružne trke – Aleksandar Brkić: Borba za nastavak saradnje

Kružne trke – Aleksandar Brkić: Borba za nastavak saradnje

Nekoliko dana pred početak treće trke Šampionata Srbije na kružnim stazama još jednom se podsećamo na dupli trkački vikend u Banja Luci i čoveka koji je u najvećoj meri doprineo da se ovaj spektakl i dogodi. Gospodin Aleksandar Brkić uspeo je i pored problema da u dva dana na istom mestu okupi najbolje vozače Srbije i Republike Srpske.

Kružne trke, Nagrada Beograda 2010 – Najava trke

Kružne trke, Nagrada Beograda 2010 – Najava trke

Nakon otkazivanja trke u Banja Luci čiji se termin poklapao sa održavanjem Serbia Rally-a, nastavak Šampionata Srbije na kružnim stazama zakazan je za poslednji vikend meseca juna. U terminu 26-27. jun u organizaciji AK Đelmaš Sport , na stazi Ušće vozi se Nagrada Beograda 2010.

SEAT Leon Supercopa - Miljević 21-vi u Jarami

SEAT Leon Supercopa - Miljević 21-vi u Jarami

Drugi ciklus takmičenja u Seat Leon Superkupu održan je proteklog vikenda na stazi "Jarama" u glavnom  gradu Španije, Madridu. Na trci su nastupila 32 vozača, a trka je obilovala uzbudljivim situacijama, izletanjima i čestim promjenama plasmana. Trka je vožena pred više od 50.000 gledalaca, te na temperaturi od preko 35 stepeni Celzijusa.

Kružne trke – Neuhvatljivi Vojislav Lekić

Kružne trke – Neuhvatljivi Vojislav Lekić

U prvoj trci sezone, u klasi SP, najbrži je bio Vojislav Lekić u vrhunski pripremljenoj Hondi Civic Type R (SP). Popularni Leka u obe vožnje bio je daleko najbrži, što je fantastičan početak sezone i važan korak ka odbrani šampionske titule. Jednostavno, na stazi u Banja Luci, konkurencija mu nije bila ni do kolena. Pobedio je talenat, potrebno iskustvo i što je možda ovoga puta bilo i najvažnije, tim koji zna kako se pobeđuje...

Kružne trke - Banja Luka 2010 druga trka

Kružne trke - Banja Luka 2010 druga trka

Idealni vremenski uslovi, rekordna posećenost i naravno dobre partije vozača obeležile su drugi dan trkačkog vikenda Šampionata Srbije i Republike Srpske na stazi Zalužani kraj Banja Luke. Počev od 12h kada je započeo prvi trening pa tokom svih pet održanih trka sve je funkcionisalo savršeno pa i organizator zaslužuje sve pohvale.

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46