AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA ETCC - Maler za malerom usporio Lalušića

FIA ETCC - Maler za malerom usporio Lalušića

Koliko je bitno da tehnika funkcioniše perfektno u sportu kakav je automobilizam pokazale su na žalost kvalifikacije FIA ETCC-a vožene u subotu na Slovakiaringu...

Iako su vremena sa testova i slobodnih treninga voženih u petak pokazali da Mladen Lalušić ima brzinu koja ga može uvesti u prva tri, maler za malerom koji je stizao srpski Lein racing usporili su mladog automobilistu toliko da na zvaničnim kvalifikacijama nije mogao prići ni blizu vremenima koja je postigao samo dan ranije i kada je došao i do pozicije broj dva.

Nakon pola sata vožnje i pored velikog truda tima Mladen Lalušić će na prvoj sutrašnjoj trci FIA ETCC serije startovati tek sa osme pozicije. O tehnici i problemima vođa tima Milovan Mikica Vesnić kaže – „Sve je počelo u petak popodne pred kraj drugog testa kada je automobil prostim rečnikom počeo da „trokira“ i radi na tri klipa. Uveli smo Mladena odmah u boks i naknadnim pregledom ustanovili da su se čak dve svećice bukvalno istopile. U konsultaciju sa inženjerima Seata stavili smo nove, ovoga puta prave takmičarske za razliku od seriskih koje su bile u automobilu. Da li su delovi svećica koji su nestali oštetili motor to sada ne može znati sa sigurnošću ... Motor za sada radi, toliko znamo. Na žalost to nije sve. Pred današnje kvalifikacije ostali smo i bez menjača koji je ostao zaglavljen u prvoj brzini. I to smo uspeli da popravimo na samoj stazi jer je bio kvar elektronike, tačnije jednog od mnogoh senzora. Na samim kvalifikacijama izgubili smo zadnji difuzor te nas je i to dodatno usporilo ... Nama ostaje da tokom večeri iz nule pregledamo auto i da ga što bolje pripremimo za sutrašnje dve trke. Siguran sam da Mladen ima potencijala za vrh ali ovoga puta prosto nismo imali sreće. Možda nam se sutra ipak osmehne ...“ – poručio je Vesnić.

FIA ETCC - Maler za malerom usporio Lalušića

I Lalušić je optimista pred sutrašnju trku – „Previše malera u jednom danu uticalo je na dobar rezultat na kvalifikacijama. Ipak daleko sam od toga da sam razočaran. Žalim za dobrom startnom pozicijom koja bi mi omogućila lakši posao u trci ali ovako će biti zabavnije. Konkurentima neću dati mira i napadaću ih od prvog do poslednjeg metra trke. Potrudili smo se da se što bolje spremimo za ovu sezonu, uložili velika sredstva u nabavku novog automobila ali evo vidite da več posle prve trke kreću problemi. Nadam se da će Seat ove dečije bolesti rešiti što pre ...“


Takmičenje na Slovakiaringu nastavlja se sutra pre podne. Prva trka se vozi sa početkom u 10h dok je druga na programu u 11h05.


PR

1234567. . .22
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46