AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021...

Ovaj novi projekat učestvovanja u trkama izdržljivosti i takmičenja u Formuli 1 su dokaz ambicije marke Alpine, nastale iz ljubavi prema trkama i za trke.


Bolid koji je Svetska automobilska federacija homologovala pod nazivom Alpine A480 je konstruisan na Oreca-inoj šasiji, a pokreće ga 4,5-litarski V8 motor koji proizvodi Gibson Technology. Na njega su u skladu sa pravilima klase Hiperautomobila montirane Michelinove gume.


Bolidom A480 će upravljati tri vozača sa bogatim iskustvom u trkama izdržljivosti; Nicolas Lapierre, André Negrão i Matthieu Vaxiviere.


Trkački tim će voditi direktor tima Philippe Sinogult. On je za kormilom tima još od 2014. i može se pohvaliti brojnim vrhunskim rezultatima u klasi LMP2.


Laurent Rossi, glavni direktor društva Alpine: „Automobilistički sport i Alpine su nerazdvojivi. Od našeg povratka u takmičenje u trkama izdržljivosti 2013., ova pustolovina nam je uz fantastične pobede donela i veličanstvene užitke. Nakon osam uspešnih godinog, novi početak marke Alpine je pravi trenutak da se pridružimo elitnoj klasi takmičenja. Promena pravilnika nam je pružila priliku da izrazimo svoju strast i pokažemo svoje znanje i iskustvo u punom obimu uz kontrolisane troškove. Daćemo sve od sebe u svakoj trci kako bi se Alpine dokazao u najvišem rangu automobiliskih sportova.“
Philippe Sinogult, direktor tima Alpine Elf Matmut Endurance Team: „Istorija Alpine-a je obeležena izazovima. Od 2013. dokazujemo se malo-pomalo i pokazujemo da smo spremni da branimo Alpine-ove boje na najvišem nivou. Novi izazov je deo našeg mentaliteta.

Poverenje koje nam je ukazao Alpine za ovaj projekat nas čini vrlo ponosnim. Ovom projekatu pristupamo ponizno i sa željom da ostvarimo odlične rezultate u trenutku kad se takmičenje u trkama izdržljivosti nalazi na prekretnici. Spremni smo da se prihvatimo ovog uzbudljivog i izuzetno motivišućeg izazova i da vratimo Alpine u sam vrh francuskog i međunarodnog automobiliskog sporta.“


Tim Alpine Elf Matmut Endurance Team zahvaljuje na podršci svojim partnerima: Elf, Matmut, Microsoft, EURODATACAR, Bell & Ross, Le Coq Sportif i RCI Banque, ali ne zaboravlja ni svoje vredne tehničke partnere i dobavljače.


KALENDAR ZA 2021.


26. – 27. april: uvodna trka Spa-Francorchampsa (Belgija)
1. maj: Total 6 sati Spa-Francorchamps (Belgija)
13. jun: 8 sati Portimao (Portugal)
18. jul: 6 sati Monza (Italija)
21. – 22. avgust: 24 sata Le Mans (Francuska)
26. septembar: 6 sati Fuji (Japan)
20. novembar: 8 sati Bahrein (Bahrein)

TWITTER
@Alpinecars, @SignatechAlpine
FACEBOOK
@alpinesportscars, @AlpineEnduranceTeam
INSTAGRAM
@alpinecars, @alpine_endurance_team


PR

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Pehovi nastavljaju da prate posadu „Target resinga“ Miloš Pavlović/Raul Guzman. Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada sa startnim broj 41 ostala je bez sigurnih bodova u poslednjem krugu trke posle bizarnog mehaničkog problema – otpadanja točka!

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, osvojili su 4. mesto na prvoj trci Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje se ovog vikenda održava na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji...

123456. . .23
BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46