AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

F1 - Etihad ervejz je produžio sponzorstvo Velike nagrade Abu Dhabija

F1 - Etihad ervejz je produžio sponzorstvo Velike nagrade Abu Dhabija

Etihad ervejz je produžio sponzorstvo VELIKE NAGRADE ABU DABIJA U FORMULI 1 i tako postao jedan od naslovnih sponzora sa najdužim stažom u istoriji F1® šampionata. Ova aviokompanija je naslovni sponzor najvećeg sportskog događaja na Bliskom istoku još od prve trke koja je održana 2009. godine...

Nastavak partnerstva su zaključili predsednik i generalni direktor Etihad ervejza Džejms Hogan i generalni direktor Formula 1 grupe kompanija Berni Eklston u Centru za inovacije Etihad ervejza u Abu Dabiju.

 

Pogledajte fotogaleriju: Formula 1 - Abu Dhabi 2014.


Gospodin Hogan je tom prilikom izjavio:„Sa zadovoljstvom ostajemo naslovni sponzor VELIKE NAGRADE ABU DABIJA U FORMULI 1 i nastavljamo da se povezujemo sa ovim događajem koji našu aviokompaniju i naš dom Abu Dabi predstavlja globalnoj publici od preko 500 miliona ljudi.

„F1® trka u Abu Dabiju je danas čvrsto ustanovljena kao jedan od glavnih događaja na kalendaru Formula 1® šampionata, a staza Jas Marina je prepoznatljiva kao jedan od najsavremenijih sportskih objekata na svetu. Unapred se radujemo tome što ćemo u narednih sedam godina i duže dovesti stotine hiljada ljubitelja auto sporta u prestonicu UAE“.


Centar za inovacije kompanije Etihad ervejz je odabran za potpisivanje ovog sporazuma jer to je mesto gde se najnovije kabine i proizvodi ove aviokompanije proveravaju i testiraju, čime je naglašena sinergija sa Formulom 1®.


Gospodin Eklston je rekao: „Sa zadovoljstvom nastavljamo naše partnerstvo sa Etihad ervejzom, jednom od najinovativnijih aviokompanija u svetu i organizacijom koja deli istu strast i posvećenost najnovijim tehnologijama, timskom radu i preciznoj izradi kao i mi u Formuli 1.


„Etihad ervejz je jedan od najinovativnijih naslovnih spoznora u istoriji Formule 1®, pa je to što smo obezbedili nastavak saradnje sa ovom aviokompanijom u svojstvu naslovnog sponzora fantastična vest za ovaj sport i za Veliku nagradu Abu Dabija koja je veoma značajna za sezonu F1® takmičenja“.

F1 - Etihad ervejz je produžio sponzorstvo Velike nagrade Abu Dhabija

Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad ervejza i Berni Eklston, generalni direktor Formula jedan grupe, zaključuju novi ugovor o sponzorstvu Etihad Ervejz Velike nagrade Abu Dabija u Formuli 1 u prototipu lobi bara aviona A380 u Centru za inovacije Etihad ervejza u Abu Dabiju.

 

Publicitet koji svojstvo naslovnog sponzora Formule 1® donosi podržava planove Etihad ervejza i Abu Dabija, čija je strategija je da pretvore prestonicu UAE u jednu od vodećih svetskih privreda, turističkih destinacija i čvorišta u aviosaobraćaju.


U Abu Dabiju se danas nalazi veliki broj značajnih svetskih atrakcija, uključujući i najveći tematski park u zatvorenom prostoru, zabavni park Ferari Svet, dok muzeji Gugenhajm i Luvr otvaraju svoje ispostave u Abu Dabiju.


Putnici koji lete u avionima Etihad ervejza mogu da gledaju ETIHAD ERVEJZ VELIKU NAGRADU ABU DABIJA U FORMULI 1 uživo tokom leta na kanalu Sport 24 preko Live TV opcije.


PR

VN Velike Britanije 2017 - Mercedes neuhvatljiv!

VN Velike Britanije 2017 - Mercedes neuhvatljiv!

Trka za VN Velike Britanije održana je u prilično mirnoj atmosferi na stazi, ali je završnica donela uzbuđenja. Oba vozača Ferrarija su imala gumi-defekt! Raikkonen je završio kao trećeplasirani, a Vettel je sedmi prošao kroz cilj...

F1 VN Austrije 2017 - Bottas pobednik!

F1 VN Austrije 2017 - Bottas pobednik!

Do pobede na trci za VN Austrije 2017 stigao je Valtteri Bottas, koji je vodio od starta do cilja. Finac je uspeo da se odbrani od napada Sebastiana Vettela u završnici takmičenja...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46