AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Jules Bianchi teško povređen, operacija završena (aktuelizovano u 10:30)

Jules Bianchi teško povređen, operacija završena (aktuelizovano u 10:30)

Vozač tima Marussia, Jules Bianchi, posle udesa na trci za VN Japana, medicinskim vozilom je prevezen, bez svesti, sa staze Suzuka u bolnicu. Prema informacijama koje imamo, 25-godišnji vozač je i dalje u nesvesnom stanju. Povodom zdravstvenog stanja povređenog vozača, oglasili su se i predstavnici Međunarodne automobilske federacije (FIA)...

Pogledajte vest: F1 VN Japana - Hamilton pobednik, Bianchi povređen!


05.10.2014.

 

Incident se dogodio u završnici nedeljne trke, na istom mestu, gde je pre njega izleteo i Adrian Sutil u Sauberu. Prema nezvaničnim informacijama, mladi Francuz je udario u vozilo sa kranom, na kojem je bio bolid Adriana Sutila. Ovu informaciju potvrdio je Nemac.

 

Pogledajte fotogaleriju: Formula 1 - Japan 2014.

 

"Vozač je nije pri svesti i prevezen je u bolnicu "sanitetom". Nismo mogli da koristimo helikopter zbog vremenskih prilika. O razvoju situacije, informisaćemo vas kasnije. U ovom trenutku, ništa više ne možemo da kažemo." - izjavio je predstavnik Međunarodne auto federacije (FIA), Matteo Bonciani.

 

Pogledajte vest: F1 VN Japana - Sutil: Sve sam video, ali ne mogu da govorim.

 

"Vozač je podvrgnut CT snimanjima, koja su otkrila teške povrede glave i trenutno je na operacionom stolu. Posle operacije, trkač će biti prebačen na odeljenje intenzivne nege, gde će se dalje vršiti monitoring." - stoji u saopštenju FIA, koje je objavljeno nešto pre 16h.

Jules Bianchi je hospitalizovan u bolnici Mie General Hospital, koja se nalazi nedaleko od staze Suzuka. "Bolnica će izdati saopštenje, čim bude nešto novo." - stoji u saopštenju FIA.

 

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, koje su preneli francuski mediji, Jules Bianchi je operisan i diše bez aparata, što bi mogao biti dobar znak. Više informacija očekujemo uskoro.


06.10.2012

 

10:30 Od nesreće u kojoj je teško povređen Jules Bianchi prošloje više od 24 sata, a informacija o njegovom zdravstvenom stanju je veoma malo. Tim Marussia je u jutros izdala saopštenje za medije, u kome se ne otkriva skoro ništa.

 

Pogledajte VIDEO: stravično Izletanje Julesa Bianchija.


"Posle nesreće Julesa Bianchija na jučerašnjoj trci za VN Japana na stazi Suzuka, tim Marussia F1 ceni veliku podršku koja stiže iz celog sveta za Bianchija i za tim, koja je veoma značajna u ovim teškim trenucima." - stoji u saopštenju tima Marussia.

O zdravstvenom stanju Francuza nismo saznali gotovo ništa. Tim je potvrdio, da će biti poštovana privatnost porodice teško povređenog mladića. "Što se tiče lekarskih informacija, tražimo strpljenje i razumevanje. Podelićemo ih zajedno sa lekarskim centrom gde se Jules nalazi."

Jules Bianchi je nastupao sa ruskom licencom. Predstavnici timova Marussia i Scuderia Ferrari (on je član Ferrari Driver Academy) ostaće u bolnici, zajedno sa porodicom Bianchi.

 

Pogledajte vest: Udes Bianchija - zelena zastava je pravilno pokazana.



Automagazin.rs

VN Velike Britanije 2017 - Mercedes neuhvatljiv!

VN Velike Britanije 2017 - Mercedes neuhvatljiv!

Trka za VN Velike Britanije održana je u prilično mirnoj atmosferi na stazi, ali je završnica donela uzbuđenja. Oba vozača Ferrarija su imala gumi-defekt! Raikkonen je završio kao trećeplasirani, a Vettel je sedmi prošao kroz cilj...

F1 VN Austrije 2017 - Bottas pobednik!

F1 VN Austrije 2017 - Bottas pobednik!

Do pobede na trci za VN Austrije 2017 stigao je Valtteri Bottas, koji je vodio od starta do cilja. Finac je uspeo da se odbrani od napada Sebastiana Vettela u završnici takmičenja...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46