AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

F1 - Force India predstavio bolid za sezonu 2014

F1 - Force India predstavio bolid za sezonu 2014

Predstavnici tima Force India u sredu su predstaviti izgled svog novog bolida za sezonu 2014. Force India VJM07 već na prvi pogled se razlikuje od svog predhodnika, prvenstveno po niže postavljenom "nosu" bolida...

Novi bolid izgleda prelepo i s obzirom da su prvi predstaviti bolid za sezonu 2014, Force India se izborila za veliku zastupljenost u medijima. Tradicionalne boje ove ekipe dopunjuje crna.

"Bolid VJM07 izgleda odlično i nove boje reflektuju razvoj našeg tima. Uvek sam verovao, da će bolid privlačiti najveći broj pogleda, jer je zastupljenost crne boje napravilo pomalo "divlji" izgled." - izjavio je Vijay Mallya, šef i vlasnik tima Force India.

Na bolidu se nalazi i logo telekomunikacione kompanije Claro, koja je došla kao podrška Sergiu Perezu. Na zadnjem krilu se nalazi logo Roshfrans, kompanije koja se bavi proizvodnjom maziva. Obe ove kompanije dolaze iz Mexica i sa timom Force India su potpisale višegodišnje ugovore. Ne treba zaboraviti ni logotip Astana, kao podrška glavnog grada Kazahstana.

"Zima je bila veoma zahtevna, kako sa tehničke, tako i sa komercijalne strane. Veliki izazov za nas su bila nova pravila, ali sam veoma ponosan na pristup koji smo izabrali kao i na rad našeg kompletnog tehničkog tima. Biće fascinantno videti, kako su razni timovi na različite načine interpretirali nova pravila." - istakao je Mallya.

Zvanični vozači tima u sezoni 2014 biće Nico Hulkenberg i Sergio Perez.

Zanimljiv komentar o novom bolidu Force India dao je i specijalista iz Auto Motor und Sporta, Tobias Gruner. "Nos, koji vidite na Force India VJM07 samo je specifikacija za predstavljanje. Takmičarska verzija će izgledati sasvim drugačije" - izjavio je Nemac. To što je Gruner rekao ne zvuči nerealno, s obzirom da je izgled novog Force India bolida otkriven putem kompjuterskog rendera.

Automagazin.rs

VN Velike Britanije 2017 - Mercedes neuhvatljiv!

VN Velike Britanije 2017 - Mercedes neuhvatljiv!

Trka za VN Velike Britanije održana je u prilično mirnoj atmosferi na stazi, ali je završnica donela uzbuđenja. Oba vozača Ferrarija su imala gumi-defekt! Raikkonen je završio kao trećeplasirani, a Vettel je sedmi prošao kroz cilj...

F1 VN Austrije 2017 - Bottas pobednik!

F1 VN Austrije 2017 - Bottas pobednik!

Do pobede na trci za VN Austrije 2017 stigao je Valtteri Bottas, koji je vodio od starta do cilja. Finac je uspeo da se odbrani od napada Sebastiana Vettela u završnici takmičenja...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46