AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Michael Schumacher bolje nego juče, ali i dalje kritično

Michael Schumacher bolje nego juče, ali i dalje kritično

Danas u 11:00, u bolnici u Grenbolu, održana je konferencija za medije, na kojoj su otkrivene nove informacije o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera. Lekari su konferenciju počeli informacijom o tome, da je sinoć realizovana druga operacija, čiji cilj je bio smanjenje intrakranijalnog pritiska...

Pogledajte vest: Michael Schumacher se povredio na skijanju - U kritičnom je stanju!

 

Saglasnost na ovu odluku, lekari su morali da dobiju od članova porodice, koji su prema rečima PR-a Michaela Schumachera, Sabine Kehm, u veoma teškom psihološkom stanju, odnosno u šoku. Operacija je protekla dobro i stanje pacijenta je "bolje nego juče", ali opasnost od smrtnog ishoda je i dalje prisutna. Lekari tvrde, da su uspeli da dobiju dodatno vreme, koje može biti dragoceno. Narednih nekoliko sati će biti presudno, jer situacija može naglo krenuti u jednom ili u drugom pravcu.

"Posle noćne intervencije, situacija se blago poboljšala." - potvrdila je šef klinike, Jacqueline Hubert. "Novom operacijom je uklonjen hematom, koji je povećavao pritisak na mozak. Intervencija je uspešno izvedena. Ne možemo da kažemo, da smo pobedili, jer je njegovo zdravstveno stanje i dalje kritično." - objašnjava Hubert.

Problem je u tome, što su najnovije analize pokazale nova oštećenja mozga, ali sada nije moguće prognozirati, da li su ona trajnog karaktera. "Stanje je kritično, ali nije tako kao juče." - izjavio je šef neurohirurškog odeljenja, profesor Emmanuel Gay. "U mozgu ima još nekoliko hematoma, koje moramo pratiti." - istakao je Gay.

Nemački mediji prenose, da su u nedelju odtranjeni i delovi kosti lobanje, sa ciljem da se smanji takozvani intrakranijalni pritisak. Ovu informaciju je na svom blogu potvrdio i bivši šef lekar Formule 1, Gary Hartstein.

Na pitanje o prognozama, lekari su se složili da je u ovom trenutku nemoguće govoriti o tome. "Kako će njegovo stanje biti sutra, prekosutra i narednih dana, nije moguće reći. Sa neurološkog aspekta, nemoguće je reći, šta će se dogoditi, kada se probudi iz kome." - složili su se lekari.

Kada se intrakranijalni pritisak dovede na prihvatljiv nivo, lekari će smanjiti dozu sedativa, što će dovesti do povećanja temperature tela Michaela Schumachera, koja se sada drži na smanjenom nivosu (34 - 36 °C). Nakon toga će biti ispitane njegove reakcije i funkcije pokreta.

foto: Nicola Pohl/Bild

VN Velike Britanije 2017 - Mercedes neuhvatljiv!

VN Velike Britanije 2017 - Mercedes neuhvatljiv!

Trka za VN Velike Britanije održana je u prilično mirnoj atmosferi na stazi, ali je završnica donela uzbuđenja. Oba vozača Ferrarija su imala gumi-defekt! Raikkonen je završio kao trećeplasirani, a Vettel je sedmi prošao kroz cilj...

F1 VN Austrije 2017 - Bottas pobednik!

F1 VN Austrije 2017 - Bottas pobednik!

Do pobede na trci za VN Austrije 2017 stigao je Valtteri Bottas, koji je vodio od starta do cilja. Finac je uspeo da se odbrani od napada Sebastiana Vettela u završnici takmičenja...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46