AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Jules Bianchi teško povređen, operacija završena (aktuelizovano u 10:30)

Jules Bianchi teško povređen, operacija završena (aktuelizovano u 10:30)

Vozač tima Marussia, Jules Bianchi, posle udesa na trci za VN Japana, medicinskim vozilom je prevezen, bez svesti, sa staze Suzuka u bolnicu. Prema informacijama koje imamo, 25-godišnji vozač je i dalje u nesvesnom stanju. Povodom zdravstvenog stanja povređenog vozača, oglasili su se i predstavnici Međunarodne automobilske federacije (FIA)...

Pogledajte vest: F1 VN Japana - Hamilton pobednik, Bianchi povređen!


05.10.2014.

 

Incident se dogodio u završnici nedeljne trke, na istom mestu, gde je pre njega izleteo i Adrian Sutil u Sauberu. Prema nezvaničnim informacijama, mladi Francuz je udario u vozilo sa kranom, na kojem je bio bolid Adriana Sutila. Ovu informaciju potvrdio je Nemac.

 

Pogledajte fotogaleriju: Formula 1 - Japan 2014.

 

"Vozač je nije pri svesti i prevezen je u bolnicu "sanitetom". Nismo mogli da koristimo helikopter zbog vremenskih prilika. O razvoju situacije, informisaćemo vas kasnije. U ovom trenutku, ništa više ne možemo da kažemo." - izjavio je predstavnik Međunarodne auto federacije (FIA), Matteo Bonciani.

 

Pogledajte vest: F1 VN Japana - Sutil: Sve sam video, ali ne mogu da govorim.

 

"Vozač je podvrgnut CT snimanjima, koja su otkrila teške povrede glave i trenutno je na operacionom stolu. Posle operacije, trkač će biti prebačen na odeljenje intenzivne nege, gde će se dalje vršiti monitoring." - stoji u saopštenju FIA, koje je objavljeno nešto pre 16h.

Jules Bianchi je hospitalizovan u bolnici Mie General Hospital, koja se nalazi nedaleko od staze Suzuka. "Bolnica će izdati saopštenje, čim bude nešto novo." - stoji u saopštenju FIA.

 

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, koje su preneli francuski mediji, Jules Bianchi je operisan i diše bez aparata, što bi mogao biti dobar znak. Više informacija očekujemo uskoro.


06.10.2012

 

10:30 Od nesreće u kojoj je teško povređen Jules Bianchi prošloje više od 24 sata, a informacija o njegovom zdravstvenom stanju je veoma malo. Tim Marussia je u jutros izdala saopštenje za medije, u kome se ne otkriva skoro ništa.

 

Pogledajte VIDEO: stravično Izletanje Julesa Bianchija.


"Posle nesreće Julesa Bianchija na jučerašnjoj trci za VN Japana na stazi Suzuka, tim Marussia F1 ceni veliku podršku koja stiže iz celog sveta za Bianchija i za tim, koja je veoma značajna u ovim teškim trenucima." - stoji u saopštenju tima Marussia.

O zdravstvenom stanju Francuza nismo saznali gotovo ništa. Tim je potvrdio, da će biti poštovana privatnost porodice teško povređenog mladića. "Što se tiče lekarskih informacija, tražimo strpljenje i razumevanje. Podelićemo ih zajedno sa lekarskim centrom gde se Jules nalazi."

Jules Bianchi je nastupao sa ruskom licencom. Predstavnici timova Marussia i Scuderia Ferrari (on je član Ferrari Driver Academy) ostaće u bolnici, zajedno sa porodicom Bianchi.

 

Pogledajte vest: Udes Bianchija - zelena zastava je pravilno pokazana.



Automagazin.rs

VN Mexica 2018 - Verstappen pobednik, Hamilton šampion

VN Mexica 2018 - Verstappen pobednik, Hamilton šampion

Pobednik trke za VN Mexica 2018 je sjajni Max Verstappen u bolidu Red Bull Racinga. Drugo mesto nije bilo dovoljno da Sebastien Vettel (Ferrari) ostane u igri za titulu, tako da je svoju petu šampionsku titulu u Mexicu proslavio Lewis Hamilton u Mercedesu...

VN Nemačke 2018 - Srebrne strele neuhvatljive

VN Nemačke 2018 - Srebrne strele neuhvatljive

Trka za VN Nemačke bila je veoma uzbudljiva, jer je kiša počela da pada dvadeset krugova pre kraja. Vettel je vodio, ali je napravio grešku i završio u barijeri, a sve je iskoristio Hamilton, koji je krenuo sa 14. pozicije i pobedio!

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46