AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Kakva budućnost čeka Michaela Schumachera?

Kakva budućnost čeka Michaela Schumachera?

Sedmostruki F1 šampion sveta, Michael Schumacher, konačno je probuđen iz veštački izazvane kome. 45-godišnji Nemac je napustio bolnicu u Grenoblu i na neobičan način prevezen u rehabilitacionu bolnicu u Lozani (Švajcarska). Prevoz Schumachera u drugu bolnicu više je ličio na scenu iz akcionog filma...

Kako piše švajcarski Blick, Schumi je putovao pod lažnim imenom, a posada u medicinskom vozilu morala je da odloži svoje mobilne telefone. Zanimljivo je, da je njihova komunikacija bila moguća jedino putem "pagera". Cilj je bio jasan - apsolutna tajnost.

 

Pogledajte vest: Ovo je kamen u koji je udario Michael Schumacher + foto.

Prevoz slavnog F1 pilota, na opšte iznenađenje, realizovan je medicinskim vozilom, a ne helikopterom. "Mogu samo da potvrdim, da je transport realizovan u ponedeljak. Ništa drugo ne mogu da vam kažem." - izjavio je predstavnik bolnice Matthias Volken.

Pogledajte vest: Doktor Hartstein objašnjava zdravstveno stanje Schumachera.

 

Kakva budućnost čeka Michaela Schumachera? Njegova supruga Corinna veruje, da on najsnažnije reaguje na njen glas. Schumi je sa svojom suprugom uspostavio kontakt očima. Odmah nakon što se probudio iz kome, Michael je počeo da pokazuje minimalne znake svesti. Michael je u stanju da klima glavom i na taj način "komunicira" sa okolinom, ali ne i da govori.

Kakva budućnost čeka Michaela Schumachera?

Optimistične informacije sa novinarima je podelio i bivši F1 pilot, Olivier Panis, koji je jedan od retkih koji je mogao da priđe Michaelu Schumacheru. "Rekli su mi, da neće biti paralizovan, da nisu oštećene motoričke sposobnosti." - izjavio je Panis za list Le Parisien. "Michael neće biti hendikepiran u invalidskim kolicima, što je samo po sebi veoma važno. Ali, koliko dugo će trajati njegov oporavak, kako fizički oporavak mišića, tako i psihički? To može biti veoma dugo." - zaključuje Panis.

Automagazin.rs

VN Mexica 2018 - Verstappen pobednik, Hamilton šampion

VN Mexica 2018 - Verstappen pobednik, Hamilton šampion

Pobednik trke za VN Mexica 2018 je sjajni Max Verstappen u bolidu Red Bull Racinga. Drugo mesto nije bilo dovoljno da Sebastien Vettel (Ferrari) ostane u igri za titulu, tako da je svoju petu šampionsku titulu u Mexicu proslavio Lewis Hamilton u Mercedesu...

VN Nemačke 2018 - Srebrne strele neuhvatljive

VN Nemačke 2018 - Srebrne strele neuhvatljive

Trka za VN Nemačke bila je veoma uzbudljiva, jer je kiša počela da pada dvadeset krugova pre kraja. Vettel je vodio, ali je napravio grešku i završio u barijeri, a sve je iskoristio Hamilton, koji je krenuo sa 14. pozicije i pobedio!

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46