AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Formula 1 - U kakvom je stanju Alonso i koji je uzrok nezgode?

Formula 1 - U kakvom je stanju Alonso i koji je uzrok nezgode?

Tim McLaren-Honda izdao je saopštenje povodom incidenta koji se u dogodio u nedelju na testiranjima u Barseloni, u Španiji, a prilikom kojeg je povređen Fernando Alonso. I ovoga puta ne saznajemo konkretne povrede Alonsa, ali tim tvrdi da je on dobro i da je komunikativan...

Formula 1 - U kakvom je stanju Alonso i koji je uzrok nezgode?

Fotografiju Fernanda Alonsa u bolnici, objavio je njegov menadžer Luis Garcia Abad.

 

U sopštenju tima se navodi da je Alonso "u bolnici, da se brzo oporavlja i komunicira sa porodicom, prijateljima i personalom. Podsetimo, Alonso je u nedelju kolima hitne pomoći prevezen od staze do medicinskog centra, odakle je pod sedativima transportovan do bolnice. "U bolnici je izvršena kompletna analiza, uključujući snimanje na CT i MRI skeneru, što je uobičajeno. Alonso će ostati u bolnici na daljem posmatranju." - stoji u saopštenju tima. 

Tim je uradio i telemetrijske analize izletanja Fernanda Alonsa i udarca u zid. "I u ovoj ranoj fazi, možemo da izvedemo određene zaključke. Njegov bolid je išao kroz veoma brzu krivinu broj 3, proširio putanju, prešao preko veštačke trave na spoljnoj strani krivine, gde je izgubio trakciju, što je dovelo do nestabilnosti. Zatim se bolid vratio na stazu, točkovi su ponovo dobili trakciju, što je rezultiralo udarcem u zid. Naši analuze govore, da je do nezgode došlo zbog jakog udara vetra, o čemu svedoči problemi i drugih vozača u ovoj krivini (npr. Carlosa Sainza juniora). Kategorički možemo da konstatujemo, da bolid nije imao nikakav mehanički kvar. Takođe, možemo da demantujemo netačke glasine, da je Alonso bio u nesvesnom stanju zbog nekakvog električnog šoka u bolidu. Nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu ERS sistema u bolidu. Naši podaci govore, da je Alonso držao punu kočnicu, sve do prvog udarca u zid, što ne bi bilo moguće da je bio u nesvesnom stanju." - ističu u McLarenu.

Formula 1 - U kakvom je stanju Alonso i koji je uzrok nezgode?

Na informacije, da je Alonso prilikom ove nezfgode izgubio svest, reagovao je i njegov menadžer, Luis Garcia Abad. "Tu informaciju u ovom trenutku ne mogu da potvrdim. Kada sam došao do lekarskog centra, on je bio svestan. Najvažnije je, da je on u redu. Havarija je bila veoma teška, jer je udarac bio snažan. Formula 1 nije igra." - izjacio je Abad. 

Formula 1 - U kakvom je stanju Alonso i koji je uzrok nezgode?

Fernando Alonso u akciji, samo nekoliko trenutaka pred udarac u zid.

Automagazin.rs

123456. . .173
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46