AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

F1 VN Japana - Sutil: Sve sam video, ali ne mogu da govorim...

F1 VN Japana - Sutil: Sve sam video, ali ne mogu da govorim...

Jedan od svedoka udesa Julesa Bianchija, na trci za VN Japana, bio je Adrian Sutil (Sauber). Bianchi je izleteo sa staze na istom mestu, gde je nemački takmičar nekoliko minuta ranije. Na nesreću, u tom trenutku pored staze je bio kran, koji je sklonio Sutilov bolid, i u njega je udario nesrećni Bianchi...

"Ja sam u redu. Jules Bianshi je napravio identičnu grešku kao ja. Bio je to identičan incident, ali sa različitim posledicama. Situacija je kritična, ali verujem da je Jules u dobrim rukama. Stajao sam pored, sve sam video, ali ne mogu da pričam o tome." - izjavio je Sutil.

 

Pogledajte vest: F1 VN Japana - Hamilton pobednik, Bianchi povređen!

"Video sam žute zastavice, dobio sam aquaplaning i izleteo sam sa staze. Bianchi je izleteo na istom mestu. Kran je došao da preveze moj bolid i to se dogodilo upravo u tom trenutku. Svi znaju, da je ovo jedna od najtežih krivina. Posebno kada pada kiša..." - rekao je novinarima Sutil.

Pogledajte vest: F1 VN Japana - Jules Bianchi je u bolnici, i dalje je bez svesti!

 

O tome, da li je trka trebala biti prekinuta ranije, Bianchi kaže: "Uslovi su bili teški i nije bilo jednostavno doneti pravilnu odluku u datom trenutku. Kada je na stazu izašalo bezbednosno vozilo, bilo je tamno, kao sumrak. Možda smo ranije trebali prekinuti, ali niko nije pitao za naše mišljenje. Bilo je jasno da kiša pada sve jače i da će biti više vode na stazi. Trebali smo ranije prekinuti trku, ali to nije u našim rukama."

Automagazin.rs

123456. . .173
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46