AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

INA Delta Rally - Istorijat 8. deo

INA Delta Rally - Istorijat 8. deo

INA Delta Rally - Istorijat 8. deo

Kao i prethodne godine, otvaranje sezone '87. u Opatiji. Po nalogu Renaulta, Kizmič prestaje sa nastupima u Šampionatu Evrope i okreće se relijima u Jugoslaviji. Automobil je fabrički Renault 5 GT Turbo grupe A. Međutim, Brane na prvom reliju biva poražen od Giovanni Manfrinata iz Monselice kraj Udina. Italijan je vozio Ford Sierru Cosworth grupe N.
INA Delta Rally - Istorijat 7. deo

INA Delta Rally - Istorijat 7. deo

INA Delta Rally u svom 13. izdanju 1986. je postao kandidat za Šampionat Evrope. Takmičenje se još bodovalo i za tada jak Alpe Adria Rally Cup. Među 95 prijava, 21 je iz SR Nemacke, Italije i Austrije. Ipak na startu je 75 posada, koje će pokušati da savladaju 18 brzinskih ispita, duzine 300km.
Domaći reli - Draško Topalović: Prilika da se uvozamo

Domaći reli - Draško Topalović: Prilika da se uvozamo

Posle kratke pauze Beograđanin Draško Topalović vratio se reli sportu na tek završenoj prvoj rundi Šampionata Srbije, reliju Zemun. Prelazak iz VW Poloa i Skode Octavie u pravi trkački Mitsubishi Lancer Evo V sigurno nije lak. Vremena za trening sa novom mašinom bilo je malo, reli kilometara još manje, a kvalitetno takmičenje u okruženju kakav je INA Delta reli pravo je mesto da čovek i mašina pređu na "ti".
INA Delta Rally - istorijat 6. deo

INA Delta Rally - istorijat 6. deo

1985. godina po mnogo čemu veoma zanimljiva. Sezona kada je "Saturnus rally" prvi put bodovan za Evropu, a u sećanju su mi najviše ostali Sovjeti u Moskvičima 1600! "Ludi" Rus Valerij Filimonov, koji je leteo na nizbrdicama, a tek na makadamu. Godina u kojoj Kizmič i Rudi Šali ostvaruju zaista odlične rezultate na najjačim relijima Šampionata Evrope.
INA Delta Rally - istorijat 5. deo

INA Delta Rally - istorijat 5. deo

Od ’83. do ’88. period vladavine Branislava Kizmiča. Samo 1986. pobedom na INI, u istoriju jugoslovenskog reli sporta ulazi Slovenka Romana Zrnec. Pa krenimo redom…
Max Mosley najavio dolazak u Beograd

Max Mosley najavio dolazak u Beograd

23. novembra 2007. godine Beograd će biti domaćin svečanosti proglašenja pobednika u kategorijama FIA IHCC (FIA Internacional Hill Climb Challenge) i FIA CEZ Trophies (FIA Central Europe Zone Trophies). Prema izvorima iz Sportskog Auto Moto Saveza Srbije, dolazak je najavio i predsednik Svetske Auto Federacije, gospodin Max Mosley...
INA Delta Rally - istorijat 4. deo

INA Delta Rally - istorijat 4. deo

Tih godina reli sport u SFRJ se nalazio u krizi. Samo četiri bodovana relija 1982. godine. Škrnjićev reli “Bratstvo i jedinstvo” nije bodovan zbog nedovoljnog broja posada. Umesto današnje “tranzicije”, tada “stabilizacija” uzima danak najviše od skupih, tehničkih sportova.
INA Delta Rally - istorijat 3. deo

INA Delta Rally - istorijat 3. deo

1980.godine “Delta” je peti od sedam relija šampionata Jugoslavije. Na trećem brzinskom ispitu Borko Skurić je završio sa svojim Kadettom na krovu. Na preostala tri brzinca, borba između Poberaja, Pirjeveca i Zonte, svi u Zastavama 101-1150 grupe 2. Slavili su Leon i Marjetka Poberaj. Sa BMW 2002, monotoniju Zastava 101, razbija Sigetaš Boris Durlen na 4. mestu u generalnom.
INA Delta Rally - istorijat 2. deo

INA Delta Rally - istorijat 2. deo

Otvaranje sezone marta '78. u Perućcu, "8.Tara Rally", 120 prijava, 83 automobila na startu! "Delta TLX Rally" je i ove sezone poslednji (osmi) u šampionatu Jugoslavije, pa se i ovog puta pojavljuje mali broj posada. Startuje 42, a završava 28 vozila. Većim delom reli se odvija noću, sa četiri brdsko brzinska ispita na Sljemenu.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46