AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

1. Beogradski reli - Srđan Petrović osvojio važne bodove

1. Beogradski reli - Srđan Petrović osvojio važne bodove

Iako "1. Beogradski reli" neće pamtiti po dobroj borbi sa konkurentima, Srđan Petrović "Fox" može biti zadovoljan činjenicom da je zabeležio prve bodove u reli prvenstvu Srbije, koji mogu biti odlučujući u borbi za šampionsku tiulu. I pored problema s automobilom (Mitsubishi Lancer Evo VI), Petrović je na cilj stigao kao 6-plasirani, osvojivši 8 bodova...

Ciljevi pred prvi reli u sezoni bili su relativno visoki, ali već posle drugog brzinskog ispita jedini cilj bio je - stići do cilja. "Tako je. Naš plan bio je da na prvom brzinskom ispitu pronađemo pravi tempo, jer ja godinu dana nisam seo u trkački auto, a zatim da probamo da oborimo naše rekorde na brzincima. Znao sam da nećemo biti najbrži na Avali, ali nisam znao koliko ćemo biti sporiji. Kada sam video "gde smo", na Košutnjak smo krenuli sa ciljem da postavimo rekord. Ali, u poslednjoj trećini brzinca otkazao nam je turbo, pa smo se "dovukli" do cilja. I pored toga, zabeležili smo najbrže vreme, (05:02,3), kao i naš najbrži konkurent. Od tog trenutka, trkanja za nas nije bilo, samo smo razmišljali kako da stignemo do cilja."

1. Beogradski reli - Srđan Petrović osvojio važne bodove

Ali, ni tada se nisi predao i odustao. "Ja se ne predajem tako lako, a poznato je da se reli se vozi do kraja. Sve dok se automobil ne raspadne, bukvalno! Pre dve godine, šampionsku titulu sam izgubio za pola boda, i zato nijednog trenutka nisam pomišljao da odustanem. Nakon relija, kada sam pogledao rezultate, video sam da smo mogli biti i bolje plasirani, ali nažalost u servisu nismo dobijali rezultate, pa nisam znao na kojoj poziciji se nalazimo u plasmanu."

1. Beogradski reli - Srđan Petrović osvojio važne bodove

Kakvi su utisci o automobilu, o novim pneumaticima? Koji je realan rezultat brzinskog ispita "Košutnjak"? "Automobil je stigao neposredno pre trke. Nema prednji "šper" (blokada diferencijala), ima serijski menjač, a prvi put smo vozili Hankook gume. Moram priznati da nisam razočaran gumama. Možda neki top vozač može da oseti razliku u odnosu na Pirelli i BFGoodrich, ali mislim da nisam inferioran na ovim gumama. Što se Košutnjaka tiče, ja mogu da vozim 10 sekundi brže od vremena koje smo sada zabeležili, znači oko 4:52. Brže od toga ovim automobilom ne mogu." - zaključuje Petrović, koji ove godine brani boje ASK EKO Racing tima. Goran Sarić - Automagazin portal Foto: Milomir Bošković i Goran Sarić - Automagazin portal

1. Beogradski reli – Miodrag Šarac, brz i bez brzina!

1. Beogradski reli – Miodrag Šarac, brz i bez brzina!

Eksluzivno za Automagazin internet portal svoje utiske pre i za vreme 1. Beogradskog relija sa nama deli jedan od glavnih protagonista u klasi do 1400ccm, Miodrag Šarac. Tehnički problemi, ali i snalažljivost i veština, glavni su utisci vozača BAK Pančevo sa otvaranja sezone u Beogradu.
Domaći reli – Dušan Borković: Idemo dalje!

Domaći reli – Dušan Borković: Idemo dalje!

Na brzinskom ispitu Avala, zbog kvara na motoru, 1. Beogradski reli pre kraja je završio favorit broj jedan, Dušan Borković. Razočaranje pre svega za samog Borkovića ali i mnogobrojne fanove kraj staze. Popularni Pančevac nije previše razočaran. Pokazao je da je Mitsubishi Lancer Evo IX veoma brz u njegovim rukama i spreman je za nove izazove.
Đani Šverko i Sead Alihodžić u Beogradu

Đani Šverko i Sead Alihodžić u Beogradu

Početkom aprila meseca, Beograd su posetili nekadašnji šampioni Jugoslavije u automobilskom sportu, a sa njima je pored mnogih domaćina bio i urednik TV emisije "Start", Đorđe Đenić. Udruženje istoričara automobila okupilo je, ispred Saobraćajnog fakulteta na Voždovcu, pedesetak vlasnika "oldtimer-a" i održalo nekoliko predavanja...
Domaći reli – Vladica Rabrenović: Taktika i mehanika!

Domaći reli – Vladica Rabrenović: Taktika i mehanika!

Beogradski reli još jednom je pokazao da je reli pre svega tehnički sport i da dobro pripremljen automobil ima najviše udela u uspešnom dolasku do cilja. Ako se tome doda tačna i konstantna vožnja, uspeh je zagarantovan. Sa ovom formulom za uspeh u ovogodišnji Šampionat ušao je Vladica Rabrenović, i pobedio!
1. Beogradski Rally – Utisci takmičara Užice Rally Team-a

1. Beogradski Rally – Utisci takmičara Užice Rally Team-a

Posade Užice Rally Team-a su ostvarile polovičan uspeh, daleko ispod očekivanja pred reli, ali sa glavama visoko podignutim i ponosni na prikazano. Sreten Todorović je završio peti u klasi 1, a sigurna i solidna vožnja ovog novajlije obećava bolji plasman u nastavku sezone.
1. Beogradski reli – Sumrak favorita!

1. Beogradski reli – Sumrak favorita!

Danas, tačno u 10h01, prvi sa startne rampe ispred Gradske kuće u Beogradu krenuo je aktuelni Šampion države Vladica Rabrenović. Nekoliko sati i osam brzinskih ispita kasnije na isto mesto je Rabrenović ponovo stigao prvi, ovoga puta kao pobednik 1. Beogradskog relija, Trofej Mirko Martinović.
1. Beogradski reli - nove fotografije

1. Beogradski reli - nove fotografije

Prvo takmičenje ovogodišnjeg reli prvenstva Srbije, "1. Beogradski reli", obeležile su sjajne vožnje naših najboljih reli vozača, ali i mnogobrojna publika pored staze. Najzanimljivije fotografije, snimljene na brzinskom ispitu "Avala", možete pogledati u galeriji Automagazin portala, ili jednostavnim klikom na LINK...
1. Beogradski reli – novosti (ažurirano u 17h30!)

1. Beogradski reli – novosti (ažurirano u 17h30!)

Nakon juče obavljenog tehničkog pregleda i verifikacije danas u 10h ispred gradske skupštine u Beogradu put brzinskih ispita Avale i Košutnjka krenuće ukupno 26 posada. Kompletnu listu prijava 1. Beogradskog Relija možete preuzeti klikom na LINK. Na ovoj stranici Automagazin web portal će Vas obaveštavati i o najzanimljivijim detaljima sa relija.
1. Beogradski reli - fotografije (Ada Huja)

1. Beogradski reli - fotografije (Ada Huja)

Juče je na kartodromu Ada Huja održana promotivna vožnja, kao deo programa 1. Beogradskog relija. Start relija je ispred Skupštine grada u 10:00 časova, sledi devet brzinskih ispita na lokacijama Avala i Košutnjak, a cilj je oko 15:30. Klikom na LINK možete pogledati prvi deo fotografija, snimljenih na stazi Ada Huja...
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46