AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2020
www.automagazin.rs
Poredak - WRC Vozači
1.O. Tanak240
2.S. Ogier212
3.T. Neuville199
4.A. Mikkelsen102
5.K. Meeke98
6.E. Evans90
7.J.M. Latvala84
8.E. Lappi83

Najnovije vesti iz auto industrije

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Jedini predstavnik Srbije na Šampionatu Sveta u reliju (WRC) za sezonu 2010 biće branilac titule Šampiona Srbije, Vladica Rabrenović. Zajedno sa svojim WRR Team-om iz Čačka, Rabrenović je pokrenuo projekat koji će obeležiti njegovu karijeru i srpski reli sport ove godine. Na licu mesta u Bugarskoj, zajedno sa posadom WRR-a, biće i Automagazin web portal.

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Rally Bulgaria vozi se kao sedmi reli WRC-a 2010 u terminu 9-11. jula i bitan je kao prvi od četiri asfaltna takmičenja koja se voze u drugom delu sezone. WRR tim put Bugarske kreće već u nedelju 4. jula a iz servisnog parkirališta, epicentra svetskog reli dešavanja tog vikenda, o učešću srpske posade Rabrenović-Radivojčević iz dana u dan čitaćete na stranicama Automagazina. Za početak obreli smo se u prostorijama WRR-a u Čačku kako bi proverili tok priprema za predstojeće veliko takmičenje.

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Ono što prvo „zapada“ za oko je potpuno novi dizajn spoljašnjosti Renault Clia RS klase N3 sa kojim Vladica kreće u borbu sa konkurencijom – „Cilj nam je bio da napravimo automobil za kojim će se svako okrenuti, i mislim da smo u tome uspeli.“ – zadovoljan je novim izgledom svoje trkalice Rabrenović ali ono što je mnogo važnije od spoljne „šminke“ je tehnička pripremljenost takmičarskog automobila – „Ozbiljno se pripremamo jer je pred nama ozbiljno takmičenje. Clio je rastavljen u potpunosti, pregledani su motor i menjač, zamenjene su sve istrošene komponente. Kada ga sklopimo, a nedostaje još nekoliko delova koji treba da pristignu iz Francuske od sportskog odeljenja Renaulta, automobil će biti u vrhunskoj formi jer samo takav može savladati tih napornih 1000 kilometara koliko iznosi ukupna dužina WRC takmičenja u Bugarskoj. Do polaska odradićemo i nekoliko desetina kilometara testova kako bi izvršili poslednje korekcije na setapu i nakon toga smo spremni za polazak.“

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Tri dana trkanja sa elitom svetskog relija nosi nebrojeno mnogo zamki ali Rabrenović ništa ne prepušta slučaju a tim i sve oko njega deluje nestvarno profesionalno za srpske uslove – „U Bugarsku putujemo kao ozbiljan tim. Tim menadžer Aleksandar Jeremić zadužen je za sva pitanja oko logistike a moja dva iskusna mehaničara Savić i Milojković pružaju mi neophodnu tehničku podršku. Kako je reli tehnički sport trudim se da oni u servisu imaju sve ono što je potrebno u slučaju nepredviđenih situacija. Spremili smo i 20-tak novih pneumatika tako da je jedino preostalo da Radmil i ja odvozimo pametan reli i stignemo do cilja 11. jula.“

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Osvrnućemo se i na konkurenciju u klasi N3, a sa nekima od njih naš Šampion je snage odmerio na upravo završenom Serbia Rally-u. Srpska posada je na cilj u Beograd stigla kao ubedljivo prvo ali to ne znači da ih u Buraskoj čeka lak posao – „Očekujem 7-8 automobila u mojoj klasi, uglavnom domaćina, a to znači da teren i brzince poznaju mnogo bolje od nas. Ali trka je duga i pokušaćemo da ih dobijemo pametnom vožnjom. U svakom slučaju dolazak do cilja relija koji se boduje za Šampionat Sveta, uspeh je sam po sebi.“

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Na Serbia Rally osvrnućemo se i iz ugla Šampionata Srbije. Rabrenović je na cilj stigao kao treći iza Hirvonena i Petrovića uknjiživši nove važne bodove sa kojima se nakon dva održana takmičenja nalazi na prvom mestu generalnog plasmana sa sasvim realnim šansama za odbranu titule – „Verujte da ne razmišljam previše o tome. Na Serbia reliju smo vozili svoju vožnju. Imali smo cilj i da automobil sačuvamo za reli u Bugarskoj. Postigli smo odličan rezultat i dodatno se udaljili od konkurencije. Do kraja sezone je ostao Sliven Rally, koji se takođe vozi kod naših komšija Bugara, pa ćemo nakon njega videti da li imamo razloga za novo slavlje.“ – završava eksluzivan razgovor za Automagazin Vladica Rabrenović. Ono što je najbitnije je pozitivna atmosfera koja vlada oko cele ekipe što uz hrabrost koja je u svakom slučaju potrebna da se pokrene ovakav projekat daje nadu da će srpski navijači imati čemu da se raduju 11. jula 2010. godine.

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

  • Petar Janković – Automagazin portal

Vojislav Lekić u Citroënu DS3 R3?

Vojislav Lekić u Citroënu DS3 R3?

Sjajna vest za sve ljubitelje reli sporta! Na takmičenjima u Srbiji već sledeće godine mogao bi se pojaviti automobil najnovije generacije, pripremljen u Citroën Racing-u. Na nedavno održanoj oficijelnoj prezentaciji automobila Citroën DS3 R3, pojavio se aktuelni državni šampion u disciplini kružne trke (klasa SP), Vojislav Lekić. Čini se da prošlogodišnja najava njegovog prelaska u reli sport, neće ostati samo na rečima...

WRC, Rally Bulgaria – Problemi za srpsku posadu

WRC, Rally Bulgaria – Problemi za srpsku posadu

Drugi dan takmičenja u Bugarskoj obeležio je problem oko dolivanja goriva zbog kojeg je iz plasmana izbačeno pet posada među kojima i jedina srpska, Rabrenović – Radivojević. Pogrešno protumačena stroga FIA pravila u okviru WRC-a kao posledicu imaju ne mogućnost nastavka takmičenja za aktuelnog Šampiona Srbije.

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Drugi dan odlučuje!

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Drugi dan odlučuje!

Nakon prvog dana trkanja na reliju Bugarska koji se boduje za Šampionat Sveta (WRC), Vladica Rabrenović zauzima 30 mesto ukupno i odlično drugo mesto u klasi N3. Današnji program umesto od četiri, sastojao se od samo tri brzinska ispita zbog izletanja Kimija Raikkonena na poslednje brzincu dana.

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Okončan recce i tehnički pregled

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Okončan recce i tehnički pregled

I drugi naporan dan upoznavanja sa brzinskim ispitima Rally Bulgaria 2010, je iza  posade Rabrenović – Radivojević. Čačani koji brane boje Srbije na Šampionatu Sveta u reliju, upoznali su se sa brzinskim ispitima drugog dana, dok je prateća ekipa pod „komandom“ tim menadžera Aleksandra Jeremića bila zaokupljena tehničkim pregledom.

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Prvi trening

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Prvi trening

Nakon jučerašnjeg dana koji je uglavnom protekao u administrativnim obavezama, posada Rabrenović-Radivojević danas je ponovo u automobilu, ali onom namenjenom za trening. Upoznavanje brzinskih ispita prvog i trećeg dana relija Bugarska srpska posada je odradila u WRC stilu, u dva prolaza brzincima maksimalnom dozvoljenom brzinom od 90 km/h.

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović već u Bugarskoj

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović već u Bugarskoj

Posada WRR Teama iz Čačka, Vladica Rabrenović – Radmil Radivojević, jedini predstavnici Srbije koji će se ove godine naći na jednom reliju koji se boduje u okviru Šampionata Sveta, tokom današnjeg dana je doputovala u Bugarsku i nakon kraćeg odmora odmah se „uhvatila u koštac“ sa obavezama koje nosi  jedan WRC reli.

43. Serbia Rally - Galerije fotografija

43. Serbia Rally - Galerije fotografija

Naše najznačajnije automobilsko takmičenje, 43. Serbia Rally, obeležio je nastup aktuelnog vicešampiona sveta u reliju, Mikke Hirvonena (Ford Focus WRC). Pred nama su galerije najzanimljivijih fotografija snimljenih na obroncima Divčibara i u okolini Beograda...

43. Serbia Rally – Reli za pamćenje!

43. Serbia Rally – Reli za pamćenje!

Iza nas je i drugi dan jednog od najuzbudljivijih izdanja relija Srbija u 43 godine dugoj istoriji ovog renomiranog takmičenja. Serbia Rally 2010 ostaće upamćen po gostovanju WRC zvezde Mikke Hirvonena, performansu Bugarina Petra Gyosheva, hrabroj vožnji Dušana Borkovića i sumraku favorita tokom drugog, finalnog, dana takmičenja.

Milos Pavlovic - Lamborghini Super Trofeo
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0