AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Brdske trke CEZ, Rabac-Labin – Kiša odredila pobednike

Brdske trke CEZ, Rabac-Labin – Kiša odredila pobednike

Pobednik prve brdske trke za Šampionat Hrvatske i CEZ je mladi Saša Radola sa Hondom Civic Type-R! Verovatno se pitate šta je sa formulama, ST automobilima, silnim Cosworth-ima? “Pomela” ih kiša koja je u drugoj vožnji počela padati baš pri kraju Radoline vožnje i tako drastično poremetila stanje generalnog plasmana.

Brdske trke CEZ, Rabac-Labin – Kiša odredila pobednike

Nakon tehničkog pregleda na prvim treninzima pojavilo se ukupno 90 vozača, nešto manje nego što je najavljeno jer se u Istri nisu pojavili vozači iz Crne Gore, BIH i Slovačke, a pre svih Prvak Evrope, Peter Jurena. Ipak to nije umanjilo zanimljivost ovog trkačkog vikenda na stazi Rabac-Labin. Ako je Radola najveći dobitnik, splićanin Branko Krstulović je sigurno najveći gubitnik prve brdske trke prvenstva Hrvatske. Odvozivši sjajnu prvu vožnju sa vremenom 2sec bolje nego prošle godine, Krstulović koji nastupa sa Opel Vectrom ST najavio je još jednu sigurnu pobedu. Na njegovu žalost vremenske nepogode uslovili su da u drugoj vožnji ima katastrofalan rezultat koji ga je “bacio” na peto mesto u generalnom plasmanu. Drugo mesto sa više od 5sec manjka iza Radole zauzeo je superbrzi Valter Nežić sa Mitsubishi Lancerom Evo IX dok je treći, ni kriv ni dužan, Italijan Lucio Stolli sa Hondom klase N2. Kompletne rezultate obe trke možete pogledati klikom na LINK. Petar Janković - Automagazin

Brdske trke, Malačka 2008 – Lolita u Hrvatskoj!

Brdske trke, Malačka 2008 – Lolita u Hrvatskoj!

Kao i svaka “devojčica” Gabriella Pedroni ima omiljenu igračku. To što ova 27-godišnja Italijanka voli da se trka, a omiljena igračka joj je Formula 3000, nije je sprečilo da svom žutom Lola b99/90 bolidu da i nadimak, Lolita. Gabriela i Lolita su i glavni favoriti brdske trke INA Malačka koja se narednog vikenda održava u Hrvatskoj.
Brdske trke, Vodno 2008 – Franjo Kunčer ubedljiv

Brdske trke, Vodno 2008 – Franjo Kunčer ubedljiv

Crnogorski automobilista Franjo Kunčer koji ove godine nastupa za hrvatski klub AMK Mihovil iz Šibenika bio je više nego ubedljiv u Makedoniji na stazi Vodno pokraj Skoplja. U svojoj formuli Nissan Coloni oborio je rekord staze i bio za više od 12 sekundi brži od svog zemljaka i pobednika klase ST, odličnog Miloša Asanovića u Hondi Accord.
Brdske trke – Denny Zardo pobednik Rechberga

Brdske trke – Denny Zardo pobednik Rechberga

Otvaranje sezone na evropskom brdu proteklo je u borbi Italijana Denny-a Zarda i Mađara Laszla Szalaza, oba u Reynard formulama. Mađar je u prvoj vožnji bio najbrži ali je Zarda u drugom prolazu 5.050 metara dugom stazom deklasirao protivnike i u zbiru pobedio sa skoro 2.5 sec prednosti ispred Szalaza.
Brdske trke, CEZ – Vodno, najava trke

Brdske trke, CEZ – Vodno, najava trke

U organizaciji Castrol Primo Racing Teama iz Skoplja u terminu 02.-04. maja 2008-me godine održaće se najpoznatije automobilističko takmičenje u Makedoniji, brdska trka Vodno. Pored CEZ-a ovogodišnje izdanje okupiće i takmičare koji se boduju za FIA IHHC, FIA EEC, Alpe Adria i Adriatic Cuo kao i makedonski, crnogorski i hrvatski šampionat.
Brdske trke – Počinje Šampionat Evrope

Brdske trke – Počinje Šampionat Evrope

36-tim izdanjem trke Rechberg u Austriji počinje Šampionat Evrope na brdskim stazama. Takmičenje koje se održava narednog vikenda (25.-27. aprila) prema najavama organizatora biće spektakl koji će okupiti preko 200 vozača iz 12 zemalja.
Brdske Trke, CEZ – Rabac-Labin 2008

Brdske Trke, CEZ – Rabac-Labin 2008

Narednog vikenda u Hrvatskoj, tačnije u Istri na stazi Rabac-Labin kreće prva trka koja se boduje u okviru Centralno-Evropske Zone (CEZ) i prvo brdo Šampionata Hrvatske. Lista prijava na kojoj se nalazi preko 100 imena obećava dobru borbu.
Brdske trke – Mogul racing team, pripreme za sezonu 2008

Brdske trke – Mogul racing team, pripreme za sezonu 2008

Beogradskom Mogul Racing Teamu prošle sezone na brdskim stazama drugo mesto u generali pobeglo je za samo 0.5 bodova. Ipak sa Šampionom u klasi V, Draganom Mićanovićem i trećeplasiranim u klasi IV, Borisom Šelembom, tim godinu iza sebe može okarakterisati kao uspešnu. Ohrabreni, u 2008-mu Mogul Racing Team ulazi sa još većim ambicijama.
Brdske trke – Naša brda u Evropi

Brdske trke – Naša brda u Evropi

Svetska automobilistička federacija (FIA) objavila je kalendar takmičenja za predstojeću sezonu brdskih trka u Evropi. Tara u organizaciji AMSK Balkan i Bor koji organizuje PSTT G.A.G.A. Ford će, nadamo se, ugostiti i neke od evropskih automobilista.
Brdske trke – Kraj sezone 2007, šampioni brda

Brdske trke – Kraj sezone 2007, šampioni brda

Trkom u Žagubici završena je sezona 2007 Šampionata Srbije na brdskim stazama. Trke ka vrhu su počele u maju u susednoj Makedoniji na stazi Vodno a do cilja vozači su morali da odvoze čak devet trka od kojih su dve održana u inostranstvu (Vodno i Igman).
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46