AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Brdske trke, IHCC Bor 2008 – Stankovič pobednik

Brdske trke, IHCC Bor 2008 – Stankovič pobednik

Na startu trke u Boru, koja se pored domaćeg boduje i za FIA Internacional Hill Climb Championship, danas se našlo ukupno 47 vozača iz pet zemalja uključujući i Srbiju kao domaćina. U generalnom plasmanu pobeda je pripala iskusnom gostu iz Slovenije sa F3000, Vladimiru Stankoviču.

Brdske trke, IHCC Bor 2008 – Stankovič pobednik

Stankovič je u zbiru nakon dve vožnje postigao ukupno vreme 5:06.760 ispred Borisa Miljevića (5:28.514) i svog zemljaka Andraza Hribara koji je od vozača SAK Prodrivea iz Banja Luke bio sporiji za 1.5 sec. U konkurenciji FIA IHCC-a nastupilo je ukupno 12 vozača i svi su uspešno okončali trku. U konkurenciji za Šampionat Srbije, nakon Goča, do još jedne pobede u generalnom plasmanu stiže Dušan Borković sa Citroenom C2R2 ispred „monster“ Golfa Vitomira Cvetića i Toyote MR2 Bobana Atanackovića čiji su bolidi ovaj vikend ipak „proradili“. Sa druge strane na startu nije bilo aktuelnog Šampiona Dragana Simića, čiji Mitsubishi nije bio spreman za nastup. Ta činjenica će dodatno zakomlikovati situaciju u generalnom plasmanu jer se „zahuktali“ Borković i pored toga što nije startovao na prve dve trke Šampionata ubrzano približava i već je na drugoj poziciji tačno 20 bodova iza Simića.

Brdske trke, IHCC Bor 2008 – Stankovič pobednik

Klasa I pripala je sve boljem i sve bržem Urošu Brkiću, koji je stigao i do rekorda staze u konkurenciji jugića, ispred Saše Jankovića i njegovog prezimenjaka Stefana. U hibridima, tj. klasi II, po treći put ove godine je najbrži Aleksandar Pantelić, drugoplasirani je Darko Božilović, trećeplasirani Pavličević Marko, kakav je bio poredak u generalnom plasmanu pre ove trke. Klasa III, 1400N, repriza trke na Goču tačnije poredak Vidosavljević, Arsić, Vojinović. Klasom IV nastavlja da „hara“ Saša Toroman, ovoga puta ispred Borisa Šelembe kome je ovo drugo mesto donelo i skok za jednu poziciju u generalnom plasmanu klase 2000ccm N i SP. Njegov najveći konkurent, Dragomir Milenković, ovoga puta nije mogao više od trećeg mesta. Još jednom da Vam napomenemo da svi pomenuti protagonisti klase IV nastupaju sa Opel Astrama F GSi.

Brdske trke, IHCC Bor 2008 – Stankovič pobednik

Klasa V, poredak naravno kao i u generalnom plasmanu, a u klasi VI u izostanku Simića do pobede dolazi Milutin Milić sa Peugeotom 206 RC ispred Stanojević Dragoslava u Toyoti Celici. GAGA Racing Team je kao organizator trku uspešno priveo kraju ali moramo Vam napomenuti da su rezultati još uvek nezvanični zbog nekoliko uloženih protesta, pre svega u manjim klasama. Petar Janković - Automagazin

Brdske trke, du Mont Dore – Već viđeno

Brdske trke, du Mont Dore – Već viđeno

Sam naslov nagoveštava sve! Ono što smo gledali ove godine na većini trka za Šampionat Evrope na brdskim stazama desilo se i u Francuskoj. Ako je pobedio na toliko evropskih staza zašto ne bi i na domaćem terenu. Predpostavljate, na vrhu je ko drugi nego Lionel Regal.
Brdske trke, IHCC Bor 2008 - Izveštaj SAMSS-a

Brdske trke, IHCC Bor 2008 - Izveštaj SAMSS-a

Grmeo je ovog vikenda istok Srbije, a organizator takmičenja, "GAGA SERBIAN RACING TEAM", zaposleni u njemu kao i direktor trke, Života Milić, mogu da zadrže osmeh na licu još dugo vremena. Prelepi četvorotočkaši predvođeni Formulom 3000 LOLA FORD, našeg vozača Vladimira Stankovića, inače rođenog Nišlije nastanjenog u Sloveniji, mamili su uzdahe armiji zaljubljenika.
Brdske trke – Aleš Prek drugi u Italiji

Brdske trke – Aleš Prek drugi u Italiji

Aleš Prek, slovenački automobilista, ovog vikenda je nastupio na brdskoj trci Alpe del Nevega u Italiji. Za Vrhničanina, koji sa svojom Hondom Civic Type-R u svojoj klasi vodi u brdskom šampionatu Slovenije, bio je to jedan od najtežih nastupa ove sezone.
Brdske trke IHCC, Bor 2008 – Trening i najava trke

Brdske trke IHCC, Bor 2008 – Trening i najava trke

Na stazi Bor – Žagubica danas je održan trening za brdsku trku GAGA Bor 2008 koja se pored Šampionata Srbije boduje i za FIA International Hill Climb Challenge i FIA European Hill Climb Cup. Svečano otvaranje trke zakazano je za sutra 10.08. u 12h30 u Boru dok će se pvi vozač na stazi pojaviti pola sata kasnije.
Brdske trke, Slovenija – Prek čist!

Brdske trke, Slovenija – Prek čist!

Nakon trke Šampionata Evrope na brdskim stazama u Ilirskoj Bistrici, Slovenija, V-Racing, tačnije njevov predsednik Rihard Grudnik, uložio je protest na automobil Aleša Preka, Hondu Civic Type-R. Odgovor od FIA je stigao tek ovih dana.
Brdske trke, Goč 2008 – Borkoviću pobeda i rekord staze

Brdske trke, Goč 2008 – Borkoviću pobeda i rekord staze

Dušan Borković i Citroen C2R2 protutnjali su juče stazom brdske trke Goč ostavivši bez reči i publiku pored staze i sve konkurente u direktnoj borbi za plasman. Pored ubedljivog trijumfa u generalnom plasmanu i klasi V Šampionata Srbije, Borković je i nosilac novog rekorda staze u vremenu 2:32,533.
Brdske trke, Ilirska Bistrica – Regal i dalje nepobeđen

Brdske trke, Ilirska Bistrica – Regal i dalje nepobeđen

Svoju dominaciju brdskim šampionatom Evrope Francuz Lionel Regal je nastavio i proteklog vikenda u Sloveniji. I pored promenjivog vremena uz dosta prekida Regal je sa svojom Formulom Reynard 01L na petom nastupu od devet trka postigao i petu pobedu ostavši tako nepobeđen u direktnom okršaju sa svojom konkurencijom.
Brdske trke, Ilirska Bistrica – Najava trke

Brdske trke, Ilirska Bistrica – Najava trke

Šampionat Evrope u brdskom automobilizmu nastavlja se narednog vikenda u Sloveniji. Po 14-ti put domaćin će biti Ilirska Bistrica a lista prijava impresivna kao i uvek, ovaj put sa ukupno 162 najavljena učesnika. Biće to još jedan praznik za sve ljubitelje automobilizma.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46