AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Brdske trke, Ilirska Bistrica – Debi Milovana Vesnića u Šampionatu Evrope

Brdske trke, Ilirska Bistrica – Debi Milovana Vesnića u Šampionatu Evrope

Obećanje dato tokom prošle sezone je ispunjeno. Jedan od najboljih automobilista Srbije Milovan Vesnić ove godine ukrstiće koplja sa iskusnim vozačima koji se takmiče u Šampionatu Evrope na brdskim stazama. Ako se po jutru dan poznaje početak je više nego obećavajući. Nakon održana dva treninga brdske trke Ilirska Bistrica u Sloveniji Vesnić vodi u klasi N do 2000ccm (N3).

Rezultat je još veći ako u obzir uzmemo da je ovo Vesnićev prvi nastup na brdskoj trci Ilirska Bistrica i prvi nastup u Hondi Civic Type-R još od prošlogodišnjeg Serbia Rally-a. Milovan Vesnić je za 1.8sec brži od svog glavnog konkurenta Slovenca Aleša Preka u istovetnom automobilu (koji još uvek nije dosegao svojih 2:39.458 od 2007-me godine). Pred našim takmičarem je još jedan naporan dan sa dve vožnje 5 kilometara dugom stazom u Sloveniji i ne sumnjamo da će uz pomoć svoje ekipe Vesnić dati sve od sebe da se nakon sutrašnje trke nađe na istoj poziciji kao i nakon današnjih treninga. Kompletne rezultate treninga pogledajte klikom na LINK.

Petar Janković - Automagazin

Brdske trke, Bor – Novi trijumf Vitomira Cvetića

Brdske trke, Bor – Novi trijumf Vitomira Cvetića

Druga ovogodišnja brdska trka u Boru, u nešto izmenjenom obliku, ponovo je uspešno organizovana od strane GAGA Racing Teama iz Beograda. 39 takmičara na startu ovoga puta je tri puta startovalo na stazi dugoj 2.160m a najbrži je bio ponovo Vitomir Cvetić – Susi u VW Golfu I klase super-sport po „naški“ ili E1-11 po evropski.
Brdske trke, Ilirska Bistrica – Vesnić drugi

Brdske trke, Ilirska Bistrica – Vesnić drugi

Milovan Vesnić, jedini predstavnik Srbije na brdskoj trci Ilirska Bistrica u Sloveniji i Šampionatu Evrope uopšte, svoje internacionalne nastupe započeo je više nego dobro. U konkurenciji 122 vozača iz cele Evrope, Vesnić je zauzeo drugo mesto u klasi N do 2000ccm, peto u klasi N zbirno i 38 mesto generalnog plasmana.
Brdske trke – Pikes Peak Monster!

Brdske trke – Pikes Peak Monster!

Svi koji iole prate auto-sport iz naslova ovog članka shvatiće kako se završila “Trka do oblaka”. Ispostavilo se da su Evropljani i ove godine “pucali u prazno” i dizali medijsku prašinu bez uspeha. Japanski “dedica” Nobuhiro Tajima, poznatiji kao Monster, ponovo je najbrži na brdskoj trci Pikes Peak u Coloradu. Magična granica od 10 minuta i dalje je za sve u domenu mašte!
Brdske trke, Pikes Peak – Ispod 10 minuta sa 1150KS?

Brdske trke, Pikes Peak – Ispod 10 minuta sa 1150KS?

Britanski Mach 2 Racing pokušaće 19. jula u Colorado Springsu da opravda svoje ime i u istoriju uđe kao prvi tim koji će do vrha čuvenog Pikes Peaka stići u vremenu ispod 10 minuta. Kao oružje u ostvarenju ovog cilja poslužiće im ex-Group B “monster car” Ford RS200 “nasviran” na neverovatnih 1150KS. Pilot u bukvalom smislu te reči biće britanski ex-rallycross Šampion Mark Rennison.
Brdske trke, Slovenija – Drugo mesto za Stankoviča u Čabru

Brdske trke, Slovenija – Drugo mesto za Stankoviča u Čabru

Nakon duge pauze u šampionatima Slovenije i Austrije, ekipa VAMA Formula 3000 Slovenija sa svojim pilotom Vladimirom Stankovičem nastupila je u Hrvatskoj na brdskoj trci Čabar koja se bodovala za FIA Hill Climb Challenge. Iskusni Slovenac ovoga puta je stigao do druge pozicije generalnog plasmana.
Brdske trke - Bor 2009

Brdske trke - Bor 2009

Ovog vikenda, automobilski sportski klub „G.A.G.A. Serbian Racing Team“ organizovao je auto trku na brdskim stazama „Bor G.A.G.A. 2009“ na obroncima iznad Borskog jezera. Staza je bila dugačka 4.600 metara i vozila se u dve vožnje. Trka je imala međunarodni karakter i bodovala se po pravilima Centralno-Evropske zone (CEZ). Takmičilo se 9 vozača iz inostranstva i čak 39 domaćih majstora volana.
Brdske trke – Uspešan nastup Stankoviča u Češkoj

Brdske trke – Uspešan nastup Stankoviča u Češkoj

Češki Štenberk i legendarna brdska trka ECE Homo koja se boduje za šampionat Evrope bilo je mesto gde je VAMA Formula 3000 Team uspešno nastavio sezonu 2009. Vladimir Stankovič je na osam kilometara dugoj stazi u konkurenciji najboljih evropskih vozača stigao do odlične, devete pozicije.
Brdske trke, Šampionat Evrope – Čovek sa zadatkom, Simone Faggioli

Brdske trke, Šampionat Evrope – Čovek sa zadatkom, Simone Faggioli

Ono što smo predvideli pre početka sezone desilo se i to u mnogo dramatičnijoj meri nego što smo mogli i zamisliti. Nakon trke u Austriji iza nas su još dva takmičenja koja su bodovana za Šampionat Evrope na brdskim stazama, Serra da Estrela u Portugalu i Subida al Fito u Španiji. Na obe trke, blago rečeno dominantno, trijumfovao je Italijan Simone Faggioli.
Brdske trke – Marcus Gronholm i Ford Fiesta na Pikes Peak-u

Brdske trke – Marcus Gronholm i Ford Fiesta na Pikes Peak-u

Nova Ford Fiesta će svoj debi na američkom tlu imati kao takmičarski automobil i to na jednom od najstarijih takmičenja na “novom kontinentu”, legendarnoj brdskoj trci Pikes Peak. 16. jula Kolorado će biti domaćin švedskom rally cross timu Olsberg Motor Sport Evolution za koji voze Marcus Gronholm i Andreas Eriksson.
Mercedes-Benz C-Class All-Terrain (2022)
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0