AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

INA Delta Rally - istorijat 3. deo

INA Delta Rally - istorijat 3. deo

INA Delta Rally - istorijat 3. deo

1980.godine “Delta” je peti od sedam relija šampionata Jugoslavije. Na trećem brzinskom ispitu Borko Skurić je završio sa svojim Kadettom na krovu. Na preostala tri brzinca, borba između Poberaja, Pirjeveca i Zonte, svi u Zastavama 101-1150 grupe 2. Slavili su Leon i Marjetka Poberaj. Sa BMW 2002, monotoniju Zastava 101, razbija Sigetaš Boris Durlen na 4. mestu u generalnom.
PWRC - McShea se vraća

PWRC - McShea se vraća

Britanac Niall McShea je bio šampion u klasi PWRC 2004-e godine. Tada je imao 31 godinu i nakon toga do šire reli javnosti vesti o njemu su stizale veoma slabo. Nezapaženi nastupi na domaćem, Wales reliju, i to je sve. Pre nekoliko nedelja potvrđeno je njegovo učešće na reliju Argentina a ovoga puta stiže još pozitivnih vesti.
WRC Argentina – Ford poveo kolo

WRC Argentina – Ford poveo kolo

Prvi brzinski ispit u Argentini, superspecijal na River Plate stadijumu, dobio je mladi vozač Forda Mikko Hirvonen. Štoperica je na kraju pokazala 0.6sec prednosti ispred klupskog kolege Marcusa Gronholma. Odličan start BP Forda.
INA Delta Rally - istorijat 2. deo

INA Delta Rally - istorijat 2. deo

Otvaranje sezone marta '78. u Perućcu, "8.Tara Rally", 120 prijava, 83 automobila na startu! "Delta TLX Rally" je i ove sezone poslednji (osmi) u šampionatu Jugoslavije, pa se i ovog puta pojavljuje mali broj posada. Startuje 42, a završava 28 vozila. Većim delom reli se odvija noću, sa četiri brdsko brzinska ispita na Sljemenu.
FIA ERC, IRC - Lista prijava za FIAT Rally

FIA ERC, IRC - Lista prijava za FIAT Rally

Na listi prijava zajedničke runde Šampionata Evrope i Intercontinental Rally Challengea nalazi se ukupno 70 posada. Od 11-13 maja, Fiat Rally se posle dvanaest godina pauze vraća na makadamsku podlogu što ga čini jednim od najizazovnijih takmičenja u oba šampionata.
WRC Argentina - I kladionice na strani Loeba

WRC Argentina - I kladionice na strani Loeba

Davno je prošlo vreme kada su se kladionice bavile samo konjskim trkama. Odatle je sve počelo, narod se masovno zabavlja prognozom fudbalskih utakmica, a u poslednje vreme žeđ kladioničara slabo šta može da utoli. Od milion fudbalskih i košarkaških liga, preko prognoziranja rezultata izbora, pa sve do F1 i WRC rezultata. Ovoga puta bukmejkeri veliku prednost na predstojećem reliju Argentina daju Sebastienu Loebu.
Rally Raid - Povratak Colina McRaea

Rally Raid - Povratak Colina McRaea

Tek osnovani Overdrive Team, čiji je osnivač čuveni Gregoire de Mevius, objavio je da će jednog od njihovih Nissan PickUpova voziti niko drugi do WRC šampion i neuspeli raid vozač Colin McRae.
WRC - Rally Argentina, najava i program trke

WRC - Rally Argentina, najava i program trke

Danas startuje šesta runda Svetskog Reli Šampionata koja se održava u Argentini. S obzirom da su Meksiko i Argentina "upareni reliji", motori i menjači moraju biti oni koji su korišćeni u Meksiku. Jedini vozač među "Big Boysima" koji je u prednosti je Petter Solberg (Subaru), koji neće doboti penalizaciju za novi motor, jer je odustao na trci u Meksiku...
INA Delta Rally - istorijat

INA Delta Rally - istorijat

Pre trideset godina, šampionat Jugoslavije je završen "4. Delta TLX" relijem. Bilo je to 12. novembra 1977. godine, kada smo i dobili šampione za tu godinu. Slovenac Aleš Pušnik je slavio u generalnom plasmanu, kao i u klasi preko 1300 kubika. Vozio je Renault 5 Alpine.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46