AutoMAGAZIN - Saveti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pažljivo za vreme uskršnjih praznika!

Pažljivo za vreme uskršnjih praznika!

Dok se građani širom Republike Srbije pripremaju da obeleže uskršnje praznike, Agencija za bezbednost saobraćaja poziva vozače na oprez u saobraćaju! Kao i prethodnih nekoliko godina, i ove godine očekuje se pojačan saobraćaj u danima pre i nakon Uskrsa, pa stoga apelujemo na vozače za strpljenje i poštovanje ostalih učesnika u saobraćaju.

Naime, zbog velikog broja građana koji putuju u različite delove zemlje da bi obeležili praznik u krugu najmilijih, stvaranje gužvi na putevima je gotovo neizbežno, te je neophodno da se vozači pripreme za ovakve uslove saobraćaja i da ne dozvole da na putu izgube strpljenje i koncentraciju. Pored toga, veliki broj stranih državljana ovih dana tranzitira kroz Srbiju, pa na naplatnim rampama, kao i ukrštanjima prometnih puteva možemo očekivati povećan broj vozila i zastoje u saobraćaju.

Ističemo da je poštovanje propisa, pre svega onih koji se tiču brzine kretanja, preticanja i izvođenja drugih radnji vozilom na putu i nekonzumiranja alkohola, preduslov za pravilno učešće u saobraćaju, dok korišćenje sigurnosnog pojasa uz obavezu predstavlja i deo saobraćajne kulture jednog naroda.

Želimo vam srećne predstojeće praznike i da se bezbedno prevezete do planiranih destinacija! Provedimo ih tako da niko ne bude tužan.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Kako da usavršite veštine parkiranja

Kako da usavršite veštine parkiranja

Moderni automobili nude niz asistencija, uključujući one koje mogu više ili manje da se autonomno parkiraju u slobodnom prostoru – bilo perpendikularno ili paralelno, vozeći napred ili unazad...

Alergija u vožnji – ruski rulet na točkovima

Alergija u vožnji – ruski rulet na točkovima

Da li ste ikada razmišljali kako alergija utiče na vozača i njegove reakcije u vožnji? Imajući u vidu da oko 30 procenata odraslih ljudi boluje od nekog tipa alergije, to je nešto o čemu moramo da razmišljamo, naročito sada kada je sezona alergena u jeku...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje