AutoMAGAZIN - Saveti

Najnovije vesti iz auto industrije

Saveti: Češće gledajte na sat u vašem automobilu

Saveti: Češće gledajte na sat u vašem automobilu

Od nedavno je počelo zimsko računanje vremena. To znači da su satovi pomereni jedan sat unazad, što podrazumeva jedan sat više za spavanje, ali dan je sve kraći i mrak sve ranije pada. Zbog toga, mnogi vozači imaju loš osećaj da nekuda kasne i da neće stići da obave sve svoje obaveze. To se značajno odražava i na bezbednost u saobraćaju.

Pogledajte vest Najbolje reklame za bezbednu vožnju.

 

Naša preporuka je da češće gledate na sat u Vašem automobilu i da se ne prepuštate osećaju. Vozači ponekad počinju da reaguju instiktivno, izleću ispred vozila, naglo menjaju traku bez aktiviranja pokazivača smera i tako ulaze u putanju drugog vozila. U ovakvim situacijama obično se vozi prebrzo i ne drži se sigurno odstojanje između automobila, što može rezultirati nepoželjnim razvojem događaja.

Naoružajte se strpljenjem, jer samo tako možete pobediti bezobrazne, glupe i opasne radnje mnogih vozača, koji misle samo na sebe i na svoje vreme. Uz sve ovo, stručnjaci tvrde da prvih nekoliko dana posle pomeranja sata, vozači imaju problem sa pospanosti, zbog poremećaja spavanja.

Goran Sarić - Automagazin portal

Kako da usavršite veštine parkiranja

Kako da usavršite veštine parkiranja

Moderni automobili nude niz asistencija, uključujući one koje mogu više ili manje da se autonomno parkiraju u slobodnom prostoru – bilo perpendikularno ili paralelno, vozeći napred ili unazad...

Alergija u vožnji – ruski rulet na točkovima

Alergija u vožnji – ruski rulet na točkovima

Da li ste ikada razmišljali kako alergija utiče na vozača i njegove reakcije u vožnji? Imajući u vidu da oko 30 procenata odraslih ljudi boluje od nekog tipa alergije, to je nešto o čemu moramo da razmišljamo, naročito sada kada je sezona alergena u jeku...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje