AutoMAGAZIN - Predstavljamo

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW X5 Security Plus - Plašite li se za svoj život?

BMW X5 Security Plus - Plašite li se za svoj život?

Model BMW X5 Security, koji smo nedavno predstavili OVDE, dobija još snažniju i sigurniju verziju sa oznakom X5 Security Plus. Automobil zadovoljava specifikacije bezbednosnog nivoa 6, i to je prvi put da jedan velikoserijski proizvođač automobila ponudi model opremljen sistemom zaštite od napada popularnim "Kalašnjikovim" - AK 47. Wallpaper možete pogledati klikom na LINK..

BMW X5 Security Plus - Plašite li se za svoj život?

Prozori su izrađeni od specijanog stakla, koje zadovoljava specifikacije bezbednosnog nivoa 6. Njegova struktura je toliko jaka, da može izdržati udarce čekićima i metalnim šipkama i obezbediti da krhotine ne povrede posadu. BMW je konstukciju bezbednosnih elemenata učinio potpuno kompatibilnom sa već postojećom konstrukcijom automobila, kako se ne bi narušila celina i kompaktnost, a koristeći svoje 30-godišnje iskustvo u proizvodnji vrhunskih bezbednih automobila. Iz tog razloga, blindirani automobil raspoznaće samo iskusno oko, što vlasniku automobila omogućava diskretno putovanje. Uz sve to, održavanje i popravku ovo ekstremnog "stroja" mogu realizovati svi autorizovani servisi BMW-a širom sveta.

BMW X5 Security Plus - Plašite li se za svoj život?

Model BMW X5 Security Plus razvijen je na platformi SUV modela BMW X5 i sposoban je da primi četiri putnika. BMW ističe da je automobil razvijen da, i pored povećane mase, pruža zadovoljavajuće vozne osobine i pouzdane vozne karakteristike u ekstremnim uslovima, što je karakteristika automobila sa plavo-belim propelerom na haubi. Cilj konstruktora bio je da proizvedu potpuno bezbedan automobil, koristeći "high-performance" čelik, i da oklope i zaštite svaki panel i problematičan sastav na automobilu, uključujući i vezne limove između karoserijskih panela.

BMW X5 Security Plus - Plašite li se za svoj život?

Pored jedinstvenog "pancirnog odela" i prostora oko posade, BMW X5 Security Plus na raspolaganju ima i seriju novih sistema krizne situacije. Tu spada komunikacioni sistem, preko kojeg posada komunicira sa okolinom bez potreba za spuštanjem stakla. Takođe, tu je i "hold-up alarm" koji automatski zaključava vrata i prozore, kao i kamera na svim uglovima automobila, koja vozaču daje pregled dešavanja oko automobila. Ovladavanje svim sistemima moguće je preko kontrolnog panela, koji se nalazi ispred ručice automatskog menjača. BMW X5 Security Plus opremljen je i svim sistemima, kojima se može pohvaliti najbolje opremljen bazni model. Tako ne nedostaju ni adaptivni bi-xenon farovi sa funkcijom praćenja putanje u krivinama.

BMW X5 Security Plus - Plašite li se za svoj život?

Ovaj "brižljivi" automobil može se pohvaliti vrhunskim komforom za posadu, kao i odličnim voznim osobinama i performansama, koje su neophodne u kriznim situacijama. Pod haubom se krije benzinski osmocilindrični motor zapremine 4,8 litra, snage 355 konjskih snaga i obrtnog momenta od 475 Nm pri 3.400 o/min. I pored značajnog povećanja mase, automobil je sposoban da ubrza iz mesta do 100 km/h za samo 8,2 sekunde, dok je maksimalna brzina automobila ograničena na 180 km/h (X5 Security ide do 210 km/h). Snaga se prenosi na sve točkove.

BMW X5 Security Plus - Plašite li se za svoj život?

Veća masa automobila amortizuje se preko posebno razvijenog sistema oslanjanja, a amortizeri i opruge su potpuno novi. Automobil je opremljen i snažnijim kočnicama, volanom sa promenljivim odnosom upravljanja. Tu je i aktivno ogibljenje Adaptive Drive, koje radi u kombinaciji sa FlexRay sistemom transmisije podataka neophodnih za adekvatno delovanje Adaptive Drive-a. Podaci koje distribuira FlexRay prikupljaju se uz pomoć brojnih senzora koji prate brzinu vozila, ugao volana, longitudinalno i lateralno ubrzanje, poziciju amortizera i karoserije, kao i brojne druge parametre neophodne za efikasan rad sistema. Na osnovu ovih podataka, Adaptive Drive utiče na rad amortizera i stabilizacionih šipki (balans štangli) uz pomoć elektromagnetnih ventila unutar amortizera i rotacionih motora koji kontrolišu stabilizacione šipke. BMW X5 Security Plus opremljen je i specijanim pneumaticima, koji pri potpunom gubitku pritiska, mogu preći razdaljinu od 150 kilometara, pri brzini do 80 km/h.

BMW X5 Security Plus - Plašite li se za svoj život?

Pretpostavljamo da BMW nije objavio mnogobrojne sisteme koji se nalaze u automobilu, iz razumljivih razloga. Uz sve ovo, BMW nudi specijalnu bezbednosnu trening vožnju, koju realizuju stručnjaci i koja postoji više od 20 godina na nekoliko lokacija u svetu. Trening vožnju realizuju najprofesionalniji eksperti iz sfere bezbednosti, a "kurs" uključuje teoretski i praktični deo. Goran Sarić - Automagazin

Mercedes-Benz SLK: Treća generacija predstavljena zvanično

Mercedes-Benz SLK: Treća generacija predstavljena zvanično

Izgled nove generacije modela Mercedes-Benz SLK otkriven je još početkom decembra meseca, ali oficijelna serija fotografija i informacija stigla nam je sada. Razlog je što nemačka kompanija ove godine slavi 125 godina postojanja, a novitet će krajem januara biti zvezda proslave u Stuttgartu...

Premijerne fotografije: Novi izgled Opel Corse

Premijerne fotografije: Novi izgled Opel Corse

U Corsi se uvek nešto dešava: 2010. godine se sve u njenoj unutrašnjosti promenilo – njena šasija, sistem upravljanja i ponuda motora. Od januara 2011. godine, Opelov „pametni“ automobil će dobiti novo ruho. Redizajniran lik koji daje sportski, izražajan izgled, čini je lako prepoznatljivim članom Opelove porodice najnovijeg dizajna.

Mitsubishi i-MiEV - elektromobil po evropskom ukusu

Mitsubishi i-MiEV - elektromobil po evropskom ukusu

Prikazan kao koncept auto na Frankfurtskom sajmu automobila 2003. godine, potom lansiran u Japanu 2006, dobitnik mnogih nagrada i dobro prihvaćen kako od medija tako i od potrošača,inovativni A- segment „i“ izabran je za platformu projekta sledeće generacije MMC električnih vozila: i-MiEV čija je verzija za Evropu (vozačko mesto sa leve i vozačko mesto sa desne strane) zvanično prikazana na 2010 Pariskom sajmu automobila.

Mitsubishi ASX - Ljubav, život, vožnja

Mitsubishi ASX - Ljubav, život, vožnja

U svetu punom života i čuda, kakav je naš, nove ideje čekaju da budu otkrivene iza svakog ćoška. Jedina stvar koja ispunjava više od ovog traganja za novim iskustvima je kada ih delite sa onima koje volite. Skrojen tako da se u potpunosti uklopi u Vaš život, ASX ima pametan i energičan novi stil, ekološki svestan inženjering i ugodnost koja zadovoljava i najaktivnije životne stilove...

Citroën C4 2011: nove fotografije i informacije

Citroën C4 2011: nove fotografije i informacije

Nova generacija modela Citroën C4, koji ima dimenzije: dužina 4,3 m, širina 1,8 m, visina 1,5 m, biće predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu, a prodaja će početi početkom 2011. godine. Pre zvanične premijere, gde će javnost prvi put imati priliku da se upozna sa novim Francuzom, Citroën nam je predstavio oficijelne informacije i fotografije...

Audi A8 L W12 quattro - Da, gospodine ministre

Audi A8 L W12 quattro - Da, gospodine ministre

Najdužu luksuznu limuzinu u ponudi će imati Audi. Produžena karoserija ima međuosovinsko rastojanje dužine 3.122 mm, a pod haubom će disati atmosferski dvanaestocilindrični agregat W konfiguracije cilindara. Premijera nove verzije luksuzne limuzine iz Ingolstadta dogodiće se sledeće nedelje, na sajmu automobila u Pekingu, gde će biti prikazan Audi A8 L W12, ali do kraja godine će biti dostupna produžena verzija sa 6-cilindričnim i 8-cilindričnim motorima.
Novi Opel Movano: nijedan posao nije prevelik!

Novi Opel Movano: nijedan posao nije prevelik!

Druga generacija Opel Movana donosi dašak svežeg vazduha na evropsko tržište lakih dostavnih vozila, sa inovativnim tehnologijama i odličnom funkcionalnošću i ekonomičnošću. Debi ovog raznovrsnog kombija, koji je premijerno prikazan na sajmu „BEOTRUCK“ u Beogradu, takođe predstavlja novu strategiju Opelovih modela za jačanje i širenje linije dostavnih vozila:
BMW X5 2010 - Turbo motori, 8-stepeni menjač i svež izgled

BMW X5 2010 - Turbo motori, 8-stepeni menjač i svež izgled

Modernizaciju iza sebe ima i veliki macho SUV, BMW X5. Iako je dizajn automobila pretrpeo decentne promene, kada "zavirimo" pod haubu, videćemo da tamo nije ostao kamen na kamenu. BMW X5 je, posle modela X6, novi automobil minhenske marke, koji pod haubom ima samo turbo motore...
Sajam automobila u Detroitu - Honda CR-Z, sportski hibrid

Sajam automobila u Detroitu - Honda CR-Z, sportski hibrid

Potpuno nova Honda CR-Z doživela je svoju svetsku premijeru na međunarodnom salonu automobila u Detroitu. To je jedinstveni automobil, koji predstavlja kombinaciju prednosti čiste, efikasne, benzisko–električne pogonske grupe sa šestostepenim manuelnim menjačem i elegantnom karoserijom kupea konfiguiracije 2+2*...
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje