AutoMAGAZIN - Predstavljamo

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Sa izraženim spoljašnjim dizajnom, novim motorima, ponovno "naštimovanom" šasijom i modernizovanim enterijerom Opel Antara kombinuje karakter sportskog terenca sa visokim nivoom praktičnosti i urbanim šik stilom u modelu za 2011. godinu...

Kompletno obnovljena ponuda motora koja uključuje dva dizel motora i jedan benzinski, zadovoljava Euro 5 standarde za emisiju gasova i garantuje poboljšane performanse vožnje. Pored toga, nova ponuda motora obezbeđuje znatno smanjenu potrošnju i emisiju. Dva dostupna menjača – šestostepeni manuelni i automatski – su takođe potpuno novi.

2,2 CDTI dizel motor je dostupan u dva nivoa snage. Verzija sa 120 kW/163 KS koja razvija obrtni momenat od 350 Nm i dostupna je u kombinaciji sa pogonom na prednje ili sve točkove i manualnim ili automatskim menjačem. Sa potrošnjom goriva od 6,3 l/100 km (CO2: 167 g/km), ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 9,9 sekundi i maksimalnom brzinom od 189 km/h (u svim verzijama ručnih menjača sa prednjim pogonom), ova verzija pruža uravnoteženu kombinaciju efikasnosti i dinamike.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Vrhunski dizel motor od 135 kW/184 ks (maksimalan obrtni momenat 400 Nm) dolazi kao standard u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka, i dostupan je sa obe vrste menjača. Impresionira odličnim voznim performansama (ubrzanje od 0-100 km/h za 9,6 sekundi, maksimalna brzina 200 km/h). U isto vreme, ovaj motor je veoma ekonomičan i ekološki, uz potrošnju goriva od 6,6 l/100 km i emisiju CO2 od 175 g/km).

Alternativa dizel motorima, 2,4 ECOTEC benzinski motor sa 123 kW/167 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 230 Nm, je ponuđena sa prednjim pogonom i ručnim menjačem ili sa pogonom na sva četiri točka u kombinaciji sa ručnim ili automatskim menjačem.  Uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 10,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 190 km/h, potrošnju goriva od 8,8 l/100 km i emisijom CO2 od 206 g/km (verzija sa ručnim prednjim pogonom), bukvalno ispunjava sve želje. Cena Antare sa 2,4 verzijom benzinskog motora i sa vožnjom na prednji pogon, kreće se od  20.677evra u Srbiji.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Inteligentan sistem pogona na sva četiri točka sa variabilnom distribucijom snage

Elektronski kontrolisan sistem pogona na sva četiti točka kod Opel Antara modela kombinuje prednosti prednjeg pogona – kao što je niska potrošnja goriva – sa prednostima vuče pogona na sva četiri točka. Dok motor normalno napaja prednje točkove, preovlađujući uslovi vožnje su pod konstantnim nadzorom elektronskog kontrolnog sistema.

Ako neodgovarajuća vuča preti da izazove klizanje prednje osovine, sistem neprimetno raspoređuje snagu. U zavisnosti od situacije u vožnji i sloljašnjih uslova, raspon distribucije snage se kreće od 100% prednjeg pogona do 50% na prednjoj i zadnjoj osovini, uz sve varijacije između toga.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Novo fino podešavanje karoserije sa dinamičnim karakterom

Kako bi bila u skladu sa svojim dinamičnim motorima, osvežena Opel Antara sada ima i potpuno novu  karoseriju koja kombinuje zabavu i agilnost pri vožnji sa visokim komforom putovanja. Servo volan zavistan od brzine je takođe unapređen i sada nudi još više direktnog kontakta sa putom.

Poboljšanja na karoseriji i aktivna sigurnost podrazumevaju unapređenja na ABS sistemu i standardno usaglašavanje pomoći pri kretanju uzbrdo (HSA), koja sprečavaju kretanje unazad kada je automobil na uzbrdici. Zavisno od verzije modela i opreme, upečatljivi aluminijumski točkovi od 17, 18 i 19 inča doprinose prefinjenom upravljanju i privlačnom izgledu ovog sportskog krosovera.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Osvežen dizajn sa jasnim identitetom brenda

Naglašen spoljašnji dizajn nove Opel Antare donosi osveženu prednju rešetku sa hromiranim okvirom, hromiranu poprečnu šipku karakterističnu za ovaj brend i smeo logo. Ovaj šik krosover takođe dolazi sa novim svetlima za maglu, zadnjim svetlima sa novom grafikom i upečatljivim zaštitnim panelom na podvožju spreda i pozadi.

Osvežen enterijer nudi nov, poboljšan set opreme i tapacirung, instrumente sa novom grafikom, redizajniranu centralnu konzolu sa rešenjima za dodatni prostor za spremanje stvari, i elegantnu kožnu konfiguraciju unutrašnje opreme pod nazivom Light Titanium. Unapređene sigurnosne i karakteristike udobnosti uključuju električnu kočnicu, indikator brzina, deaktivaciju prednjih i bočnih vazdušnih jastuka na suvozačevom mestu, kako bi se omogućilo instaliranje dečijeg sedišta, zatezača i graničnika pojasa, kao i komplet za popravku pneumatika.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Snažna alternativa u evropskom segmentu SUV modela strednje veličine

Svojim atraktivnim izgledom, vrhunskom ponudom motora, aktivnim podešavanjem karoserije i elegantnim enterijerom, Opel Antara je snažan konkurent u ovog segmentu. Sportski krosover takođe nudi odličnu vrednost za vaš novac: 2,4-litarski ECOTEC benzinski motor sa 123 kW/167 ks uz Selection verziju sa prednjim pogonom predstavlja veoma pristupačan ulazak u liniju Antara modela, za osnovnu cenu od 26.780 evra.

Svi Antarini noviteti predstavljaju Opelovu strategiju da se više fokusira na postojeće tradicije, potencijal i stručnost i da ih revitalizuje atraktivnim proizvodima.  U ovom slučaju, tradicija je zasnovana na modelu Frontera koji je pravljen između 1991. i 2003., gde unapređena Antara predstavlja novi početak. SUV i krosover segment će igrati značajniju ulogu u portfoliju proizvoda brenda sa ciljem da se osnaži Opelova pozicija na evropskom automobilskom tržištu. Sledeći korak u ovom smeru je kompaktni SUV model planiran za 2012.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Strategija na evropskom tržištu za Antaru predviđa prodaju od preko 15.000 jedinica u 2011. godini; godišnja prodaja planirana nakon toga se kreće oko 20.000 jedinica. Oko 80% prodaje se očekuje na britanskom, nemačkom, italijanskom i ruskom tržištu. Očekuje se da se dizel verzija sa 163 ks biti najprodavaniji model, sa udelom u prodaji od oko 75%.

Opel

Nova Opel Zafira Tourer: Prvoklasni transformer

Nova Opel Zafira Tourer: Prvoklasni transformer

Opel Zafira Tourer imaće svetsku premijeru na 64. međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu od 15. do 25. septembra 2011. Kroz savršen spoj funkcionalnosti i udobnosti Zafira Tourer unosi vrhunske kvalitativne vrednosti i inovativne tehnologije Insignije kao i Opelovu konstruktorsku filozofiju – “spoj vajarskog umeća i nemačke preciznosti”...

Citroën DS5 - Odlučio je da nas iznenadi

Citroën DS5 - Odlučio je da nas iznenadi

Nakon svetske premijere, koja je održana u ponedeljak u Šangaju, iz Citroena stižu nove informacije o najnovijem vizuelnom i tehnološkom čudu – Citroenu DS5. Sa istorijom koja je posvećena stvaranju inovacija u poslednjih 90 godina, Citroen brend je proširio svoju ponudu proizvoda i razvio novu liniju - DS...

Volvo C30 Electric

Volvo C30 Electric

Volvo C30 Electric deo je ambiciozne strategije „elektrifikacije“ koju sprovodi švedski proizvođač automobila. Bogato je opremljen, udoban, dinamičan i siguran kao i standardni automobil, a nudi autonomiju vožnje s jednim punjenjem do 150 km uz gotovo nultu emisiju štetnog ugljen dioksida...

Nova Captiva donosi veću brzinu, snagu i bolju namenu

Nova Captiva donosi veću brzinu, snagu i bolju namenu

Louis Chevrolet bio bi ponosan sa najnovijim primerkom višenamenskog vozila, novom Captivom. Čistokrvno Chevrolet kompaktno višenamensko vozilo je prošlo kroz veliki preobražaj za 2011. godinu, koji uključuje sveži spoljašnji dizajn koji mu daje još samouvereniji i dinamičniji izgled; kompletno novi niz najnovijih snažnih i ekonomičnih motora...

Mercedes-Benz SLK: Treća generacija predstavljena zvanično

Mercedes-Benz SLK: Treća generacija predstavljena zvanično

Izgled nove generacije modela Mercedes-Benz SLK otkriven je još početkom decembra meseca, ali oficijelna serija fotografija i informacija stigla nam je sada. Razlog je što nemačka kompanija ove godine slavi 125 godina postojanja, a novitet će krajem januara biti zvezda proslave u Stuttgartu...

Premijerne fotografije: Novi izgled Opel Corse

Premijerne fotografije: Novi izgled Opel Corse

U Corsi se uvek nešto dešava: 2010. godine se sve u njenoj unutrašnjosti promenilo – njena šasija, sistem upravljanja i ponuda motora. Od januara 2011. godine, Opelov „pametni“ automobil će dobiti novo ruho. Redizajniran lik koji daje sportski, izražajan izgled, čini je lako prepoznatljivim članom Opelove porodice najnovijeg dizajna.

Mitsubishi i-MiEV - elektromobil po evropskom ukusu

Mitsubishi i-MiEV - elektromobil po evropskom ukusu

Prikazan kao koncept auto na Frankfurtskom sajmu automobila 2003. godine, potom lansiran u Japanu 2006, dobitnik mnogih nagrada i dobro prihvaćen kako od medija tako i od potrošača,inovativni A- segment „i“ izabran je za platformu projekta sledeće generacije MMC električnih vozila: i-MiEV čija je verzija za Evropu (vozačko mesto sa leve i vozačko mesto sa desne strane) zvanično prikazana na 2010 Pariskom sajmu automobila.

Mitsubishi ASX - Ljubav, život, vožnja

Mitsubishi ASX - Ljubav, život, vožnja

U svetu punom života i čuda, kakav je naš, nove ideje čekaju da budu otkrivene iza svakog ćoška. Jedina stvar koja ispunjava više od ovog traganja za novim iskustvima je kada ih delite sa onima koje volite. Skrojen tako da se u potpunosti uklopi u Vaš život, ASX ima pametan i energičan novi stil, ekološki svestan inženjering i ugodnost koja zadovoljava i najaktivnije životne stilove...

Citroën C4 2011: nove fotografije i informacije

Citroën C4 2011: nove fotografije i informacije

Nova generacija modela Citroën C4, koji ima dimenzije: dužina 4,3 m, širina 1,8 m, visina 1,5 m, biće predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu, a prodaja će početi početkom 2011. godine. Pre zvanične premijere, gde će javnost prvi put imati priliku da se upozna sa novim Francuzom, Citroën nam je predstavio oficijelne informacije i fotografije...

BMW M8 Competition Convertible (2020)
Slika nedelje