AutoMAGAZIN - Predstavljamo

Najnovije vesti iz auto industrije

Citroën C4 Aircross: Novi kompaktni SUV

Citroën C4 Aircross: Novi kompaktni SUV

Više od 100,000 novih vozila Citroën C4 je sišlo sa proizvodne trake otkako je model predstavljen pre godinu dana. Nadovezujući se na ovaj poslovni uspeh, brend proširuje gamu C4 vozila originalnim modelom: Citroën C4 Aircross. Novim vozilom su prikazane kovencionalne odlike kompaktnog SUV dizajna...

Kombinovanjem stila i tehnoloških inovacija u jednom vozilu Citroën C4 Aircross je savršeno prilagođen modernom stilu života i pruža osećaj bekstva iz svakodnevice. Novi dizajn karoserije se oslanja na tehnološko savršenstvo brenda tako što kombinuje terenca sa vožnjom i performansama putničkog vozila. Citroën C4 Aircross će biti lansiran u prvoj polovina 2012. godine, a u zavisnosti od motora će biti dostupan sa pogonom na dva ili na četiri točka. Štaviše, biće jedan od predvodnika u svom segmentu u pogledu emisije CO2. Dizajn Citroëna C4 Aircross se oslanja na DNK brenda tako što kombinuje vitalnost drugih modela game sa moćnim stilom terenca.

Citroën C4 Aircross: Novi kompaktni SUV

Karakterističan stil podrazumeva horizontalne linije na prednjem delu sa aerodinamičnim ventilacionim otvorima na krajevima čime naglašava kompaktni izgled vozila. Linije haube koje se vide sa sedišta vozača, široki blatobrani i smanjen prepust pojačavaju utisak čvrstine koju stvara ova jedinstvena silueta.


Velika pažnja je posvećena svakom detalju i svaki deo je dizajniran da poveže stil i performanse. Prepoznatljivost svetlosnih grupa Citroëna C4 Aircross je uočljiva i danju i noću, a karakterišu je LED lampice koje su poređane sa prednje strane vertikalno pored aerodinamičnih ventilacionih otvora. Po uzoru na konceptualno vozilo Hypnos, oblik točkova od 18 inča i zadnjih svetala je prerađen da dostigne optimalno strujanje vazduha i smanjenu emisiju CO2.

Sofisticirani dizajn Citroëna C4 Aircross podrazumeva i migavce na bočnim retrovizorima, propratno osvetljenje na zadnjim svetlima i kameru za hod unazad koja je ugrađena u hromiranu oblogu na zadnjim prtljažnim vratima. Stil se oslanja na Citroënove prepoznatljive oblike dizajna. Posmatrano sa strane, krilo ima oblik obrnutog ajkulinog peraja, koje aluzira porvšinu bočnih stakala kao u  konceptualnom vozilu Hypnos, i ukrašeno je hromiranim kompasom kako bi pokazalo da je model član SUV porodice brenda.

Citroën C4 Aircross: Novi kompaktni SUV

Pametno vozilo sa prenosnim sistemom da odgovori svim potrebama

Sa prenosnim sistemom poslednje generacije na četiri točka, Citroën C4 Aircross može da se pohvali savršenim ponašanjem na putu u svim uslovima. Tehnologija omogućava vozilu trajnu vožnju na pogon na četiri točka dok se obrtni momenat optimalno raspoređuje između prednjih i zadnjih točkova. Upotrebom samo jedne komande koja se nalazi iza ručice menjača, vozači mogu da odaberu jedan od tri moda prenosa da bi zadovoljili svoje potrebe: 2WD, pogon na dva točka, za optimalnu potrošnju goriva, 4WD, pogon na četiri točka, koji automatski raspoređuje obrtni momenat između prednje i zadnje osovine, ili lock mode koji povećava obrtni momenat koji se prenosi na zadnje točkove kako bi vozilo bolje prijanjalo pod teškim uslovima vožnje.

Postavljanje standarda u emisiji CO2

Citroën C4 Aircross ispunjava ciljeve brenda u pogledu posvećenosti zaštiti okoline sa HDi 110 motorom uparenim sa šestostepenim menjačem čini ovaj model predvodnikom u svom segmentu što se tiče emisije CO2. HDi 110 motor će biti dostupan sa 2WD i 4WD kako bi svako mogao da odabere verziju koja se najbolje prilagođava Vašem životnom stilu. Odmah po izlazku na tržište, Citroën C4 Aircross će moći da iskoristi prednosti koje pruža HDi 150 motora (takođe dostupnog sa 2WD i 4WD sa šestostepenim menjačem) i 115bhp 1.6i benzinski motor (dostupnog u 2WD verziji sa petostepenim menjačem).

Citroën C4 Aircross: Novi kompaktni SUV

Kompaktan, pokretan, zadovoljstvo za vožnju

Sa svojim kompaktinim dimenzijama (dužina: 4.34m, širina: 1.80m, visina 1.63m), izvanredno pokretan (najmanji krug okretanja: 10,6m) Citroën C4 Aircross je prikladan za vožnju u gradskim uslovima. Udubnost ovog vozila od pet sedišta je dostojna limuzine, dok prtljažnik od 442l komotno izlazi u susret zahtevima savremenog života. Šasija i vešanje su posebno izrađeni za vožnju koja je verna Citroënovim vrednostima i nudi idealni kompromis između udobnosti i ponašanja na putu.

Bekstvo ka novom načinu razmišljanja

Krenite potpuno spokojno na put. Izdignuta pozicija vozača u Citroënu C4 Aircross pruža dobar pregled na put i okruženje. Zahvaljujući velikom panoramskom staklu kabina je ispunjena svetlošću i putnici mogu da uživaju u plavetnilu neba čak i u gradskoj vožnji, što doprinosi dodatnom osećaju udobnosti. Noću je atmosfera lagodnija a panoramski krov je osvetljen LED propratnim svetlima ugrađenim u krov.

 

Ergonomija visoko funkcionalne pozicije vozača je osmišljena sa ciljem da vozač može brzo da upozna automobil, kao i za jednostavnu svakodnevnu upotrebu. Citroën C4 Aircross je pozamašno opremljen kako bi vožnja bila udobnija i to od hands-free pristupa i startera do GPS navigacije sa ekranom osetljivim na dodir, kamere za hod unazad, odabir moda prenosa, USB portom i Bluetooth konekcijom za prenosive audio plejere.

Dimezije: dužina 4.34m, širina 1.8m, visina 1.63m
Najmanji krug okreanja vozila: 10.60m
Zapremina prtljažnika: 442 l

Za potrebe tržišta, 150 bhp 2.0i benzinski motor će biti dostupan na tržištima izvan Evrope u verzijama 2WD i 4WD sa petostepenim menjačem ili CVT (continuously variable transmission).


VITRO GROUP Marketing

BMW Serije 5 LCI

BMW Serije 5 LCI

Dinamična sposobnost, udobnost, efikasnost, estetska privlačnost i veliki broj inovativnosti dizajniranih da povećaju uživanje u vožnji - BMW Serija 5 sadrži sve što je potrebno jednom od najprodavanijih automobila u premijum klasi...

Nova Toyota Corolla stigla u Srbiju - Cene poznate + FOTO

Nova Toyota Corolla stigla u Srbiju - Cene poznate + FOTO

Kompanija Toyota Srbija, domaćoj javnosti je predstavila dva važna noviteta - potpuno novu generaciju modela Corolla i novu generaciju modela Auris Touring Sports. Toyota Corolla je najprodavaniji automobil na svetu. Do danas je širom sveta prodato 40 miliona Corolla, od kada je prva generacija predstavljena 1966, pre 47 godina...

Nova Opel Insignia – revolucija motora i info-zabavnog sistema

Nova Opel Insignia – revolucija motora i info-zabavnog sistema

Ofanziva  Opelovih modela prelazi na sledeći nivo sa novom Opel Insignijom koja obeležava svoju svetsku premijeru na 65. Sajmu automobila u Frankfurtu (12. – 22. septembar 2013.). Insignia blista sa još privlačnijim stilom enterijera i eksterijera, dižući nagrađivanu filozofiju “Spoj vajarskog umeća i nemačke preciznosti” na sledeći nivo.

Novi Toyota RAV4 stigao u Srbiju + FOTO

Novi Toyota RAV4 stigao u Srbiju + FOTO

Stara planina – Toyota je juče objavila i obeležila početak prodaje nove generacije Rav4 test vožnjom za predstavnike medija na relaciji od Beograda do Hotela Falkensteiner na Staroj planini.  Na dvodnevnoj prezentaciji, medijima je predstavljena ponuda kao i sve karakteristike novog modela, koji smo imali priliku da isprobamo u različitim uslovima...

Novi Volvo S60, V60 i XC60: dosad najopsežnije osvežavanje

Novi Volvo S60, V60 i XC60: dosad najopsežnije osvežavanje

Opsežno osveženje Volvo modela za 2014. godinu pojačava dinamičan nastup vozila iz serije 60: novi dizajn s fokusom na kvalitet i pažnju posvećenu detaljima, smanjenje potrošnje na samo 4 l/100 km i emisije C02 od tek 106 g/km, udobnija sportska sedišta, Sensus Connected Touch sistem s jedinstvenim online mogućnostima, inovativne tehnologije..

Nova Toyota Auris - Predstavljamo

Nova Toyota Auris - Predstavljamo

Kao najvažniji korak u ofanzivi na evropski C segment, novi Auris je prepoznatljiviji, dinamičniji, bolje opremljen i jeftiniji za upotrebu nego ikada ranije. Novi Auris je rezultat Toyotine rešenosti da napravi atraktivnije, dinamičnije i zabavnije automobile, a da se pri tom ne odrekne dugo građene reputacije kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti.

Novi BMW M6 kupe i kabriolet - Predstavljanje

Novi BMW M6 kupe i kabriolet - Predstavljanje

Iz strasti ka elitnim performansama i uvažavanja ekskluzivnog stila nastaje privlačnost po kojoj su poznati svi automobili klase M, koji se sada mogu doživeti u dve forme. Novi BMW M6 Kupe i BMW M6 Kabriolet nude atribute vrhunskih performansi i ambijent definisan luksuzom i inovativnim odlikama udobnosti...

Nova Opel Cascada: Sportski, glamurozan kabriolet srednje veličine

Nova Opel Cascada: Sportski, glamurozan kabriolet srednje veličine

Povratak najintenzivnijem automobilskom iskustvu: vozite se dok vam sunce blago greje kožu; osećate kako vazduh postaje gušći u vašoj otvorenoj ruci kako se brzina pojačava; naginjete glavu unazad i otkrivate da nema ograničenja za vaš pogled, samo uronite u plavo nebo. Ovo su tipični momenti koje donosi Cascada...

Sajam automobila u Parizu: Toyota iQ EV

Sajam automobila u Parizu: Toyota iQ EV

On predstavlja spoj potpuno električnog agregata i pametnog dizajna Toyote iQ, pa stoga nudi prednost kompaktnog gradskog automobila za četiri putnika i jednostavne, bešumne vožnje sa nultim emisijama. iQ EV je konstruisan kao električno vozilo za upotrebu u urbanim sredinama – inženjerski program je završen i iQ EV je spreman za proizvodnju...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje