AutoMAGAZIN - Predstavljamo

Najnovije vesti iz auto industrije

Lexus predstavlja novi LS

Lexus predstavlja novi LS

Lexus je u San Francisku, Kalifornija, predstavio novi asortiman LS modela, koji obuhvata LS 460, LS 600h i potpuno novi F SPORT model. Opremljen Lexus Hybrid Drive sistemom, LS 600h je i dalje najsnažniji hibridni V8 automobil na svetu. Nakon nedavno predstavljenih GS i ES modela, nova perjanica Lexusa predstavlja snažan spoj prefinjenosti i inovacija...

Lexus predstavlja novi LS

Njega odlikuje moćan novi stil sa Lexus prednjom maskom u obliku vretena, kao i unapređena vozna dinamika i tehnologija koja je vodeća u industriji. ‘Sa preko 730,000 prodatih vozila tokom 23 godine duge istorije, LS je s vremenom porastao i evoluirao’, rekao je Kiyotaka Ise, predsednik Lexus International. ‘Naša nova perjanica ostavlja mnogo veći vizuelni utisak; snažan novi dizajn simbolizuje evoluciju Lexusa. Ovaj novi LS kupcima donosi bolju voznu dinamiku, najveći nivo prefinjenosti i luksuza, kao i tehnologiju koja je vodeća u industriji’. Novi LS ima preko 3000 izmena, uključujući 3 tehničke inovacije prvi put primenjene na svetu, kao i najmanje 15 inovacija prvi put primenjenih na Lexusu.

‘LS se je oduvek sviđao ljudima koji žele samo najbolje. Oni cene izuzetnu prefinjenost i luksuz Lexusove perjanice’, rekao je Hideki Watanabe, glavni inženjer LS-a. ‘Na početku razvoja LS programa, morao sam da proširim svoje vidike i usmerim se na fine stvari u životu, kao što su umetnost, dizajn i tehnologija – što je prvi korak ka stvaranju najsofisticiranijeg LS-a do sada, koji će zadovoljiti najzahtevnije kupce na svetu’. Odgovarajući i na najsitnije zahteve kupaca u svakom aspektu razvoja, novi Lexus je morao još više da podigne standarde beskompromisne prefinjenosti, udobnosti, voznih performansama, tehničkog savršenstva i iznad svega, kvaliteta.

Lexus predstavlja novi LS

Dizajn

Spoljašnjost novog LS-a je temeljno redizajnirana. Prvi put na Lexusu, ona može da ima kompletno LED osvetljenje, uključujući vertikalna svetla za maglu sa najmanjim na svetu PES sočivima i jedinstvena dnevna svetla, koja izgledaju kao ‘svetlosna cev’ u obliku slova L.

Odražavajući stil novih modela Lexusa, snažna, sofisticirana i dinamična prednja maska u obliku vretena daje vozilu nepogrešiv spoj elegancije, atraktivnosti i identiteta brenda, baš kao što i priliči najboljem modelu u ponudi. Osećaj dinamičnosti koji daje nova prednja maska u obliku vretena, svoju potvrdu nalazi u poboljšanjima vozne dinamičnosti, odziva i agilnosti pri upravljanju.

Lexus predstavlja novi LS

Vozna dinamika

Novo lasersko zavarivanje i tehnike spajanja karoserije su povećali sveukupnu čvrstoću karoserije. To ne samo da poboljšava stabilnost, već povećava i udobnost vožnje, a da pri tome ne ugrožava agilnost pri upravljanju. Pomoću novog sistema kontrole sva 4 točka, kao evolucije sistema adaptivnog-varijabilnog ogibljenja (AVS), kontrola ogibljenja je sada još bolja i omogućava uravnoteženiju vožnju.

Rekonstruisan sistem upravljanja ima odmah uočljiva poboljšanja po pitanju preciznosti i odziva prilikom skretanja. Sistem kočnica je unapređen radi veće snage kočnica i boljeg osećaja na papučici. Novi selektor načina vožnje ima pet režima – ECO, COMFORT, NORMAL, SPORT S i SPORT S+, kako bi vozač mogao po želji da odabere ekonomičnu, udobnu ili sportsku vožnju, kao i da promeni karakteristike upravljanja.

Lexus predstavlja novi LS

F SPORT

Potpuno novi LS F SPORT odlikuje sportska, agresivnija spoljašnjost i unutrašnjost, uz istinska poboljšanja dinamičnosti, što uključuje karoseriju nižu za 10 mm, Brembo® prednje kočnice sa 5 čeljusti i ručice za menjanje brzina na upravljaču.

LS 460 modeli sa pogonom na zadnje točkove takođe imaju i Torsen® diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i ručice za menjanje brzina sa automatskom kontrolom prebacivanja u niži stepen prenosa. LS 600h verzije su opremljene aktivnim stabilizatorima. LS 460 F SPORT takođe ima generator zvuka, koji povećava vibracije prilikom ubrzavanja i dovodi ih u kabinu.

Lexus predstavlja novi LS

Prefinjenost, udobnost i progresivne karakteristike

Uz dodatna poboljšanja ionako besprekornih standarda Lexusa, novi LS želi da postane jedan od najtiših i najudobnijih automobila na svetu. Sveobuhvatna poboljšanja su urađena na motoru i zvučnoj izolaciji, pa nova luksuzna limuzina ima točkove sa šupljom komorom koji smanjuju buku u prednjem delu kabine. To rešenje je prvi put primenjeno na Lexusu.

Prednja sedišta su dodatno poboljšana, a prvi na svetu sistem za ventilaciju prednjih i zadnjih sedišta, kao i grejanje obruča upravljača, sada može automatski da se kontroliše preko novog Lexus asistenta za klimatizaciju, sa 13 senzora i centralnom kontrolnom jedinicom. Prelepo izrađena unutrašnjost LS-a ima prvi na svetu napredni sistem osvetljenja (Advanced Illumination System - AIS), sa novim šampanj belim unutrašnjim svetlima i dinamičnim LED osvetljenjem kontrolne table.

Lexus predstavlja novi LS

Novi dizajn unutrašnjosti nije usmeren samo na veći nivo prefinjenosti i udobnosti za sve putnike, već ima i novu generaciju čuvene Lexusove tehnologije koja povezuje čoveka i mašinu (Human Machine Interface - HMI).


Nagrađivani ‘Remote Touch’ kontroler nudi potpunu kontrolu sistema za zabavu i informacije preko 12.3-inčnog LCD ekrana – najvećeg u industriji. Lexus navigacioni sistem ima hard disk velikog kapaciteta i mogućnost povezivanja na internet, zbog čega je jedan od najbržih i najtačnijih sistema na tržištu. Mark Levinson® Reference Surround sistem sa 19 zvučnika nudi najfiniji doživljaj slušanja muzike u automobilu dostupan danas. Sistem za zabavu na zadnjem sedištu sada ima i Blu-ray® plejer.

Lexus predstavlja novi LS

Napredna bezbednost

Novi napredni sistem za povećanje bezbednosti pre sudara (A-PCS), sa asistencijom za izbegavanje sudara, je najnapredniji aktivni sistem za izbegavanje sudara u automobilskoj industriji. Sistem je dizajniran kako bi vozaču pomogao da izbegne ili ublaži sudar sa vozilima i pešacima, bili u gradu ili na autoputu, danju ili noću.
Novorazvijeni adaptivni sistem automatskih dugih svetala (AHS) automatski prebacuje između kratkih, dugih i usmerenih svetala, te tako povećava prosečno vreme vožnje sa dugim svetlima.

Lexus predstavlja novi LS

Sistem za održanje kretanja u saobraćajnoj traci (LKA) je unapređen funkcijom koja pomaže kod krivudanja puta i bočnih vetrova. Takođe su dostupni monitor mrtvih uglova (BSM) i Lexus sistem za noćnu vožnju. Konačno, nova vrhunska limuzina je konstruisana da još više pomeri standarde već izvanrednog kvaliteta, zbog kog je Lexus dobio brojne nagrade širom sveta za svaku novu generaciju LS-a.

Lexus

Novi Mercedes-Benz GLB: za porodicu i prijatelje

Novi Mercedes-Benz GLB: za porodicu i prijatelje

Snažne proporcije sa kratkim prepustima uz off-road orjentisan dizajn i opcioni 4MATIC pogon na sve točkove i specijalna funkcija off-road svetala, omogućavaju da se prepreka detektuje istog momenta kada se pojavi ispred vozila pri malim brzinama kretanja...

Audi A4 (2020): još više sportski i tehnološki napredan

Audi A4 (2020): još više sportski i tehnološki napredan

Audi A4 predstavlja jezgro marke Audi – nakon četiri godine razvoja, Audi je učinio ovaj uspešan model srednje klase još naprednijim. Njegova spoljašnjost je integrisana u novi dizajnerski jezik ove marke. Veliki MMI ekran osetljiv na dodir nudi iskustvo kotišćenja koje klijenti poznaju sa njihovih pametnih telefona...

Nova Toyota Prius sa AWD-i pogonom

Nova Toyota Prius sa AWD-i pogonom

Toyota Prius je originalni i najprodavaniji hibridni automobil na svetu koji se napaja sam, s nasleđem tehničkih inovacija i liderstva koje traje duže od 20 godina...

12345678. . .15
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje