AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

U Novom Sadu predstavljen novi Feniksbus Euro 6

U Novom Sadu predstavljen novi Feniksbus Euro 6

U sedištu preduzeća FENIKSBUS d.o.o. u Novom Sadu održana je premijerna prezentacija nove generacije »midibusa« FBI 83-Euro 6, koju osim što ispunjava sve zahteve najnovijeg ekološkog standarda EURO 6, pored niza inovacija karakteriše i originalan dizajn...

U Novom Sadu predstavljen novi Feniksbus Euro 6

FENIKSBUS d.o.o. osnovan je 2010. godine kao specijalizovani proizvođač midibusa. Lokacija preduzeća nalazi se u gradu Novi Sad, Srbija. Proizvodni program obuhvata autobuse marke FBI 83,koji su proizvedeni na šasiji IVECO 70C u različitim verzijama, kao: gradski, prigradski, školski, međugradski i turistički. 

Autobusi su razvijeni i testirani u skladu sa svim važećim međunarodnim propisima, uključujući i “Rollover Test“. EU Sertifikaciju je izvršio TUV SUD, a obavljena je homologacija tipa za Rusku Federaciju. FENIKSBUS stalno obezbeđuje visoki nivo kvaliteta proizvodnje i poslovanja u skladu sa sertifikatom standarda ISO 9001:2008 izdatim od strane TUV SUD. Proizvodnja se, pored prodaje na tržištu Srbije, većinski plasira u izvoz i to na tržišta Evropske Unije i Ruske Federacije. Generalni Zastupnik za EU je firma FENIKSBUS d.o.o., Maribor, Slovenija, koja je istovremeno i većinski vlasnik.

U Novom Sadu predstavljen novi Feniksbus Euro 6

Najvažniji događaji


- Početak poslovanja. Instalacija tehnološke opreme i početak proizvodnje „0“-te serije autobusa u saradnji sa kooperantima već u startu je ostvareno više od 50% proizvodnje u Srbiji, što će omogućiti bez-carinski izvoz u EU i Rusku Federaciju. Završene homologacije za EU i Rusku Federaciju.


- Preseljenje proizvodnje na sadašnju lokaciju i start redovne serijske proizvodnje. Nakon dužih pregovora potpisan Ugovor o prodaji licence sa firmom STN iz Rusije. Homologacija za tržište Republike Srbije koja će omogućiti prodaju prvih autobusa na domaćem tržištu. Isporučen prvi midibus sa motorom na prirodni gas(CNG).

 

- U okviru realizacije Licencnog Ugovora sa STN,Rusija, FENIKSBUS isporučuje tehnološku opremu i komponente za proizvodnju „ruskih“ FENIKSA. Serijska proizvodnja podignuta na nivo 3-4 autobusa mesečno. Početak 3D-dizajniranja i razvoja nove generacije FENIKSBUSA Euro6 – modelske godine MY2015.

U Novom Sadu predstavljen novi Feniksbus Euro 6

Nova generacija FBI 83-E6


FeniksBus'' je sa novim modelom autobusa na novoj šasiji sa motornim agregatom Euro 6, uradio značajan iskorak u svom razvoju. Postignuta su znatna poboljšanja – moderan i inovativni dizajn (ostvaren u saradnji sa renomiranom dizajnerskom kućom), koji je u potpunosti usklađen sa novom generacijom IVECO DAILY, povećan kapacitet i komfor za putnike; a dodane su i mnoge nove opcije kao što su informacioni sistemi. Modernizacija šasije IVECO ne odnosi se samo na smanjenje emisije štetnih materija motora uvođenjem tehnologije obrade štetnih gasova putem sistema SCR, nego uvodi niz novih tehnologija kao što su ESP9, novi automatski menjač, Retarder-Telma, itd. Pored navedenih poboljšanja, očuvane su sve bitne karakteristike vozila po kojima se model FBI 83 izdvajao u odnosu na svoju konkurenciju – sigurnost i pouzdanost, izuzetno mala potrošnja goriva (dizel i CNG), optimalni sistemi grejanja i klimatizacije renomiranog proizvođača ,,Webasto'', nadprosečna produktivnost i niski troškovi eksploatacije sve uz poštovanje svih važećih propisa i obezbeđivanje homologacije za sve varijante autobusa. FENIKSBUS sa novim modelom želi još pojačati svoje opredeljenje u korist Kupca, a to je maksimalna fleksibilnost u izboru konfiguracije autobusa sa strane klijenta kao i potpuna podrška kod kasnijih postprodajnih aktivnosti.


PR

Volvo predstavio kamione za nove standarde u građevinarstvu

Volvo predstavio kamione za nove standarde u građevinarstvu

U odgovarajućem, posebno odabranom ambijentu, u kamenolomu Branžov, na petnaestak kilometara jugozapadno Praga, glavnog grada Češke Republike, Volvo je sredinom aprila gostima iz Centralne i Jugoistočne Evrope, u realnim uslovima, predstavio neke od mogućnosti poslednje generacije svojih kamiona namenjenih građevinskoj industriji, izgradnji i održavanju puteva i drugih infrastrukturnih objekata.

Volvo Trucks - Novi I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa

Volvo Trucks - Novi I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa

Volvo Trucks predstavlja novog člana I-Shift porodice: I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa. Dodavanje novih stepena prenosa automatizovanom menjaču obezbeđuje izuzetne startne performanse kamiona koji prevozi težak teret u zahtevnim uslovima. Sistem je potpuno jedinstven za serijski proizvedene teške kamione.

Klub vozača Volvo kamiona

Klub vozača Volvo kamiona

Besplatno članstvo donosi brojne pogodnosti – od pravovremenog informisanja o bitnim novostima u kompaniji Volvo, do popusta za kupovinu artikala iz Volvo kolekcije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje