AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Krenuo Volvo karavan kroz Srbiju

Krenuo Volvo karavan kroz Srbiju

Prvim susretom sa vlasnicima transportnih kompanija, koji je 15. aprila održan u kompleksu Etno sela Zabran, u blizini Obrenovca, krenuo je ovogodišnji Volvo demonstracioni karavan, koji će do kraja maja „gostovati“ u desetak gradova u Srbiji....

Na ovaj način poznati proizvođač kamiona omogućava svim zainteresovanim da se upoznaju sa asortimanom Volvo vozila i usluga, ali i da se lično uvere u neke od performansi najtraženijih, modela iz FH familije - za probne vožnje su pripremljeni standardno opremljeni tegljači sa Euro VI motorima od 460 KS.

Vozila približne snage i voznih performansi su inače i najpopularnija među prevozničkim kompanijama u Srbiji, posebno onim koje se bave međunarodnim transportom.


Volvo demo karavan kroz Srbiju se organizuje pod motom Više od uštede, pa će učesnici ovakvih druženja imati priliku da se upoznaju na koji način Volvo utiče na smanjenje potrošnje goriva, optimizaciju troškova i očuvanje životne sredine. Takođe, biće predstavljene i pogodnosti koje se nude vlasnicima Volvo kamiona: sistem Dynafleet kojim se potrošnja smanjuje na najlakši način, program obuke vozača (jer uvek postoji prostor za unapređenje vozačkih veština), pogodnosti dugoročnih servisnih ugovora itd.

Krenuo Volvo karavan kroz Srbiju

U petak, 17. aprila Volvo demo karavan „gostuje“ u Pančevu, a tokom maja obilazi još nekoliko gradova u Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiji.


Volvo Trucks Serbia PR

3D štampanje metala-Tehnologija budućnosti za lakše i kompaktnije motore

3D štampanje metala-Tehnologija budućnosti za lakše i kompaktnije motore

Tim inženjera i dizajnera kompanije Renault Trucks radi na proizvodnom procesu aditivna proizvodnja - 3D štampanje metala – kako bi se povećale performanse motora. Tehnologija budućnosti ubrzano postaje realnost, kao što se može videti na kompleksnim delovima koji su već ugrađeni u Euro VI motore i uspešno testirani.

Kamioni sa pantografom - ekološka budućnost u Švedskoj

Kamioni sa pantografom - ekološka budućnost u Švedskoj

Švedska je jedna od zemalja, koje imaju veoma ambiciozan plan po pitanju emisije štetnih materija. Do 2030. godine, na tamošnjim putevima videćemo vozila koja uopšte neće emitovati štetne materije, a jedna od ključnih stvari za postizanje ovog cilja biće projekat Electric Road...

Nacionalno finale Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji 18. juna

Nacionalno finale Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji 18. juna

Četvrtim predfinalnim nadmetanjem, koje je 28. maja održano u Novim Banovcima, u Srbiji je završen prvi ciklus ovogodišnjeg Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji – The Drivers’ Fuel Challenge. Sada su poznata imena šesnaestorice vozača, koji će svoje umeće pokazati na nacionalnom finalu, zakazanom za 18. jun, u Volvo prodajno-servisnom centru u Novim Banovcima...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje