AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

I Imlek na Volvo točkovima

I Imlek na Volvo točkovima

Vozni park Imleka, regionalnog lidera u prikupljanju i preradi mleka, sa poslovnim aktivnostima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, početkom januara je osvežen i ojačan s četiri nova Volvo kamiona, prvim vozilima ove marke u transportnoj floti te kompanije...

I Imlek na Volvo točkovima

Sva četiri vozila su iz familije FM. To su troosovinske šasije (konfiguracije 6x2) sa „spavaćom“ kabinom, koje pokreću Euro VI motori od 11 litara radne zapremine sa 370 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 1.750 Nm, „spareni“ sa automatizovanim, I-Shift menjačem.

Ovaka konfiguracija dopušta ukupnu masu od 26.000 kilograma. Nova Imlekova vozila su opremljena specijalnim nadgradnjama za prevoz mleka zapremine 14.100 litara (u četiri posude s pregradama), a predviđena su i za vuču prikolica-cisterni za prikupljanje sirovog mleka. Specijalne nadgradnje su napravljene u poljskoj kompaniji Romex i, između ostalog, uključuju najsavremeniju kompjuterizovanu jedinicu – mini pokretnu „laboratoriju“ za uzorkovanje i anlizu sirovog mleka koje se preuzima na terenu. Nova Volvo vozila su, inače, angažovana na preuzimanju i prevozu sirovog mleka na teritoriji Srbije.

I Imlek na Volvo točkovima

Sa Zlatnim ugovorom i klauzulom UpTime Insurance

Uz nove Volvo kamione, Imlek se opredelio i za takozvani Volvo Zlatni ugovor – za redovno i vanredno održavanje i popravke prva četiri vozila. Taj postprodajni paket ima i klauzuju UpTime Insurance, s kojom je vlasnik vozila i dodatno obezbeđen: ukoliko u slučaju (nehavarijskog) kvara kamion ne bude ospobljen za vožnju za 4 sata od otvaranja radnog naloga, potpisnik ugovora dobija naknadnu od 100 evra (u dinarskoj protivvredniosti) za prva 24 sata. Za slučaj da je vozilo zbog kvara imobilisano duže od jednog dana, za svaka naredna 24 sata van pogona (dok se kamion popravlja) vlasnik dobija naknadu od 150 evra po danu.


Volvo podseća da vlasnik koji se opredeli za Zlatni ugovor tokom njegovog važenja ima samo tri vrste izdataka – za gorivo, registraciju i pneumatike, dok su svi ostali troškovi pokriveni „zlatnim“ servisnim paketom.


Volvo Trucks Serbia

3D štampanje metala-Tehnologija budućnosti za lakše i kompaktnije motore

3D štampanje metala-Tehnologija budućnosti za lakše i kompaktnije motore

Tim inženjera i dizajnera kompanije Renault Trucks radi na proizvodnom procesu aditivna proizvodnja - 3D štampanje metala – kako bi se povećale performanse motora. Tehnologija budućnosti ubrzano postaje realnost, kao što se može videti na kompleksnim delovima koji su već ugrađeni u Euro VI motore i uspešno testirani.

Kamioni sa pantografom - ekološka budućnost u Švedskoj

Kamioni sa pantografom - ekološka budućnost u Švedskoj

Švedska je jedna od zemalja, koje imaju veoma ambiciozan plan po pitanju emisije štetnih materija. Do 2030. godine, na tamošnjim putevima videćemo vozila koja uopšte neće emitovati štetne materije, a jedna od ključnih stvari za postizanje ovog cilja biće projekat Electric Road...

Nacionalno finale Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji 18. juna

Nacionalno finale Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji 18. juna

Četvrtim predfinalnim nadmetanjem, koje je 28. maja održano u Novim Banovcima, u Srbiji je završen prvi ciklus ovogodišnjeg Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji – The Drivers’ Fuel Challenge. Sada su poznata imena šesnaestorice vozača, koji će svoje umeće pokazati na nacionalnom finalu, zakazanom za 18. jun, u Volvo prodajno-servisnom centru u Novim Banovcima...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje