AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Neuobičajen dizajn izdvaja novu seriju Renault Trucks vozila od ostalih proizvođača. Dizajn je delo Renault Trucks tima Hall of Design (Dvorana dizajna) i njihovog direktora, Ervea Bertrana kome je italijanski časopis Il Mondo dei trasporti dodelio titulu "Ličnost godine", a osvojio je i nagradu "Slice" na prestižnoj ceremoniji D&AD Awards, u Londonu.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Pogledajte vest: Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T.

 

Pouzdan i usredsređen na energetsku efikasnost, dizajn nove serije Renault Trucks vozila je upadljiv i nailazi na odobravanje klijenata. Nedavno je u Italiji i Velikoj Britaniji osvojio priznanja koja dodeljuju stručnjaci iz oblasti transporta i dizajna.

Pogledajte vest: Renault Trucks uvodi nove mere bezbednosti za vozače + FOTO.

 

U Italiji je Erve Bertranu /Hervé Bertrand/, direktoru dizajna u kompaniji Renault Trucks, dodeljena titula "Čovek 2014. godine", od strane časopisa Il Mondo dei trasporti. Ovo je prvi put da je žiri, sastavljen od profesionalaca za drumski prevoz, nagradio jednog dizajnera. Žiri je naglasio doprinos koji je Erve Bertran uložio da bi istakao važnost dizajna za sektor komercijalnih vozila i za evoluciju stila koja je podstakla novu seriju. Na svečanosti dodele nagrada, Erve Bertran je istakao da su potrebe kupaca evoluirale i na taj način inspirisale i uticale na izgled nove serije Renault Trucks vozila, koja su u potpunosti usmerena na uštedu energije.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Pogledajte vest: Četiri vozila Renault Trucks T High za Sauber F1 Team.

 

Na prestižnoj britanskoj ceremoniji Design & Art Direction (D&AD), 22. maja, dizajnerski stručnjaci su nagradili rad na vozilu Renault Trucks T. Osnovan 1963. godine, D&AD ima misiju da nagrađuje i promoviše originalan, vrhunski dizajn koji ostavlja uticaj na svetskom nivou. Erve Bertran, direktor dizajna, prisustvovao je 52-oj svečanosti dodele nagrada u Londonu, kao predstavnik kompanije Renault Trucks koja je bila nominovana u kategoriji Industrijski dizajn. Ceremoniju je napustio sa dragocenom nagradom "Slice" kojom je stekao i pravo da bude uvršćen u godišnji izveštaj D&AD - spisak najboljih profesionalaca u oblasti dizajna koji će biti objavljen u septembru 2014. godine.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Erve Bertran - Direktor dizajna u kompaniji Renault Trucks

Erve Bertran se rodio u Parizu 1966. godine, a detinjstvo je proveo u Južnoj Americi. Film Fountainhead (Veličanstveni izvor) sa Geri Kuperom, imao je veliki uticaj na njegovu strast za umetnošću i dizajnom, a kada je odlučio da postane dizajner, započinje studije na Helsinškoj školi za industrijsku umetnost (Helsinki School of Industrial Art). Izuzetno   celovit aspekt finskog dizajna bio je osnov njegovih istraživanja koja je nastavio u poznatim kompanijama, kao što su Hyundai u Južnoj Koreji i Human Factors u Njujorku. Nakon ovog iskustva, doselio se u Evropu i nastavlja sa radom. Pridružio se timu Sejmura Pauela /Seymour Powell/ u Londonu, gde razvija ogromnu paletu proizvoda, uključujući i proizvode za široku potrošnju, kao i automobilsku opremu.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Budući da se na mestu Direktora dizajna kompanije Renault Trucks nalazi poslednjih 10 godina, osnovao je i Dvoranu dizajna u Lionu. Ovde je, zajedno sa svojim timom, rukovodio dizajniranjem novih serija Renault Trucks i donosio ključne odluke, uglavnom usmerene na ispunjavanje novih želja i potreba kupaca u pogledu robusnosti vozila i energetske efikasnosti.

Renault Trucks

3D štampanje metala-Tehnologija budućnosti za lakše i kompaktnije motore

3D štampanje metala-Tehnologija budućnosti za lakše i kompaktnije motore

Tim inženjera i dizajnera kompanije Renault Trucks radi na proizvodnom procesu aditivna proizvodnja - 3D štampanje metala – kako bi se povećale performanse motora. Tehnologija budućnosti ubrzano postaje realnost, kao što se može videti na kompleksnim delovima koji su već ugrađeni u Euro VI motore i uspešno testirani.

Kamioni sa pantografom - ekološka budućnost u Švedskoj

Kamioni sa pantografom - ekološka budućnost u Švedskoj

Švedska je jedna od zemalja, koje imaju veoma ambiciozan plan po pitanju emisije štetnih materija. Do 2030. godine, na tamošnjim putevima videćemo vozila koja uopšte neće emitovati štetne materije, a jedna od ključnih stvari za postizanje ovog cilja biće projekat Electric Road...

Nacionalno finale Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji 18. juna

Nacionalno finale Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji 18. juna

Četvrtim predfinalnim nadmetanjem, koje je 28. maja održano u Novim Banovcima, u Srbiji je završen prvi ciklus ovogodišnjeg Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji – The Drivers’ Fuel Challenge. Sada su poznata imena šesnaestorice vozača, koji će svoje umeće pokazati na nacionalnom finalu, zakazanom za 18. jun, u Volvo prodajno-servisnom centru u Novim Banovcima...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje