AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

Budući da u ovoj godini u Srbiji nije bilo adekvatne manifestacije na kojoj bi specijalizovanu javnost upoznao s aktuelnostima u svojoj ponudi, Renault Trucks je 18. juna, u prodajno-servisni centar u Novim Banovcima, na mini izložbu i neformalno druženje, pozvao bivše i sadašnje vlasnike vozila ove marke, potencijalne kupce...

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

...i sve koji su na bilo koji način zainteresovani za kamione ovog francuskog proizvođača.


Okupljeni su imali prilike da detaljno razgledaju perjanicu Renault Trucksa – tegljač T serije, prevashodno namenjen dugolinijskom saobraćaju, koji je evropski žiri specijalizovanih novinara proglasio Međunarodnim kamionom godine 2015 (International Truck of the Year). Za te tegljače, ali i za solo kamione iz T serije već se opredelilo nekoliko transportera u Srbiji, a druženje organizovano 18. juna je bio i lep povod da se Nemanji Dragutinoviću, predstavniku beogradske kompanije Dositej, koja u floti ima najveći broj vozila iz te nove serije, predaju ključevi još pet novih T tegljača. Kompanija Dositej, koja se bavi međunarodnim transportom, najveći je kupac Renault kamiona u Srbiji –u voznom parku ima i 20 Renault kamiona iz familije Premium. Prve Renault kamione kompanija Doistej je kupila 2003. godine.

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

Ipak, nesumnjiva zvezda Renaultovog dana u Novim Banovcima bio je moćan, izuzetno robustan i po nekim tehničkim karakteristikama jedinstven kamion iz nove K serije. Za debi u Srbiji odabrana je najveća verzija kipera sa četiri osovine (8x4) i Euro VI jedanaestolitarskim motorom od 439 KS, opremljena tovarnim sandukom zapremine 20 m³ sa jednostranim istovarom. Kompletnu nadgradnju su obavile dve domaće kompanije – Fild iz Pančeva i EMA iz Knića.

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

„Građevinci“ iz nove K serije su nasledili, a u mnogim aspektima i prevazišli izuzetnu reputaciju nekadašnjih Renaultovih kamiona Kerax. K serija je namenjena uobičajenim ali i najizazovnijim prevozima po svim vrstama podloge u građevinarstvu, izgradnji i održavanju puteva, komunalnim delatnostima, prevozima na površinskim kopovima… ukratko svuda gde se od vozila zahteva natprosečna izdržljivost, pouzdanost, visoka korisna nosivost i ekonomičnost eksploatacije.

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

„Prošle su dve i po godine od objedinjavanja poslovnih operacija Volvo i Renault kamiona u Srbiji“, rekao je okupljenima direktor grupe Volvo kamioni za Srbiju, Johannes Kjellgren. „Taj period su obeležile brojne aktivnosti, pre svega, povećanje servisne mreže za Renault kamione, jer nam je cilj da vrhunske usluge omogućimo na više mesta i da klijentima pružimo što bolju posleprodajnu podršku. Istovremeno, na globalnom nivou Renault je završio najobimniji investicioni ciklus – uvođenjem u ponudu potpuno novih kamiona sa Euro VI motorima u svim familijama. Kupci su ih odlično prihvatili i širom Evrope dobijamo priznanja za tehničko-tehnološke inovacije, ne samo od transportnih kompanija koje cene brend Renault, već i od stručne javnosti“, rekao je, između ostalog, gospodin Kjellgren. 

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

„Prošle godine gotovo u isto vreme na ovom mestu smo prikazali novi proizvod – kamion iz najteže familije T. Danas s punim pravom mogu da kažem da smo zadovoljni i ponosni onim što smo postigli u proteklih godinu dana. Vozilo iz ove familije je ponelo titulu kamiona godine u Evropi, dok je na lokalnom nivou prihvaćeno čak i bolje od naših očekivanja“, konstatovao je u pozdravnom obraćanju direktor prodaje Renault Trucks za Srbiju i okolne države, Slobodan Vučić. „Osim povećanja tržišnog udela, veoma smo zadovoljni i time što već imamo nekoliko kupaca koji u voznom parku imaju 10 i više Renault kamiona sa novim Euro VI motorima. Jedan od njih upravo danas preuzima još pet tegljača iz nove T familije. Za one koji su verni našem brendu, ali i za buduće potencijalne kupce imamo lepu vest – do kraja godine u Srbiju stižu još dva modela iz Renaultove nove, Euro VI generacije“, rekao je gosp. Vučić.


PR

Nove Kegelove poluprikolice za Milšped

Nove Kegelove poluprikolice za Milšped

Kompanija Kögel Trailer GmbH & Co. KG treću godinu za redom nastavlja uspešno poslovanje na tržištu Srbije i Crne Gore, pa se među klijentima renomiranog nemačkog proizvođača priključnih vozila našao i srpski špediter Milšped...

Finci uživali u autobusu sa saunom (FOTO)

Finci uživali u autobusu sa saunom (FOTO)

Finska ove godine slavi 100 godina nezavisnosti, a u zemlji hiljadu jezera se ove godine održavaju razne aktivnosti povodom ovog jubileja. Sauna je omiljena aktivnost za Fince, ali kada se ona nalazi u autobusu, to je posebna atrakcija...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje