AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Električna vozila Maxity kompanije Greenway Services prešla 220.000 km

Električna vozila Maxity kompanije Greenway Services prešla 220.000 km

Greenway Services, prevoznička kompanija specijalizovana za isporuke potpuno električnim vozilima pod nazivom "poslednji kilometar", sve svoje klijente opslužuje vozilima Renault Trucks Maxity Electric još od 2011. godine...

Električna vozila Maxity kompanije Greenway Services prešla 220.000 km

Ukupna kilometraža svih vozila iz voznog parka firme Greenway Services do danas iznosi više od 220.000 km. Drastično povećanje obima poslovanja dovelo je do toga da ovaj prevoznik poruči još dva vozila Maxity Electric i proces isporuke je u toku.


Od momenta kada su 2011.godine prvi put izašla na put, Renault Trucks Maxity Electric vozila koja koristi firma Greenway Services prešla su više od 220.000 km po Parizu i pariskim predgrađima. Greenway Services u svom voznom parku već ima 10 vozila Maxity Electric, a uskoro će preuzeti još dva.

"Naš cilj je da vodimo računa o životnoj sredini i da to uskladimo sa kvalitetom naših usluga", objašnjava Nikola Moris /Nikolas Morisse/, generalni direktor kompanije Greenway Services. "Zahvaljujući vozilima Maxity Electric, našim klijentima možemo da garantujemo da prilikom isporuka pod nazivom ‘poslednji kilometar’ apsolutno ne zagađujemo okolinu, da nema izduvnih gasova i buke i da štetan uticaj na one koji žive u blizini zona naših aktivnosti strogo održavamo na minimumu."

Električna vozila Maxity kompanije Greenway Services prešla 220.000 km

Samo Maxity Electric vozilo kompanije Renault Trucks ima sve što je potrebno da bi se ispunili ciljevi firme Greenway Services. U vozilo staje oko 1,5 t tereta, a njime može da upravlja i osoba koja ima vozačku dozvolu B kategorije. Pokreću ga litijum-jonske baterije najnovije generacije koje se dopunjuju sedam sati po ceni od oko 2,00 evra na dan. Baterije su sada izbaždarene tako da, kada su potpuno pune, vozilo može da pređe oko 100 km u toku jednog dana. "Visoka nosivost i radni opseg vozila Maxity Electric omogućavaju nam da logističke planove prilagodimo potrebama naših klijenata, da optimizujemo naše ture i da na taj način amortizujemo dodatne troškove koji su neminovni kod svih vozila na električni pogon”, objašnjava Nikola Moris. Firma Greenway Services usvojila je kompletan ekološki pristup i svojim klijentima, osim isporuke, nudi i dodatne usluge, kao što su prikupljanje i reciklaža ambalaže, paleta, folija i kartonskih kutija na kojima se roba isporučuje, kao i uslugu Zelena kutija (prikupljanje baterija, lampi, papira i potrošnog materijala iz prodavnica).

Električna vozila Maxity kompanije Greenway Services prešla 220.000 km

I dok vozila Maxity Electric kojim upravlja Greenway Services odgovaraju lokalnim vlastima kojima je posebno stalo da ograniče zagađenje, izduvne gasove i buku, postoje i klijenti koji imaju prodajne lance i koji se sve više se odlučuju za „zeleni" transport: "Neki od naših dugogodišnjih klijenata, kao što su L'Occitane in Provence i Yves Rocher, ozbiljno su posvećeni očuvanju životne sredine, a budući da tokom transporta koristimo režim nulte emisije zagađivanja omogućavamo im da u najvećoj meri ispune svoje ciljeve”, dodaje Nikola Moris. "Osim toga, u kontaktu smo sa mnogim firmama koje očekuju velike promene u načinu isporučivanja njihovih proizvoda u budućnosti, tako da su i oni počeli da prebacuju neke od svojih isporuka po Parizu na potpuno električna vozila.”


Zahvaljujući uspešnom poslovanju, Greenway Services je poručio još dva Maxity Electric vozila i proces isporuke je u toku.


Renault Trucks PR

Nove Kegelove poluprikolice za Milšped

Nove Kegelove poluprikolice za Milšped

Kompanija Kögel Trailer GmbH & Co. KG treću godinu za redom nastavlja uspešno poslovanje na tržištu Srbije i Crne Gore, pa se među klijentima renomiranog nemačkog proizvođača priključnih vozila našao i srpski špediter Milšped...

Finci uživali u autobusu sa saunom (FOTO)

Finci uživali u autobusu sa saunom (FOTO)

Finska ove godine slavi 100 godina nezavisnosti, a u zemlji hiljadu jezera se ove godine održavaju razne aktivnosti povodom ovog jubileja. Sauna je omiljena aktivnost za Fince, ali kada se ona nalazi u autobusu, to je posebna atrakcija...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje