AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks Serbia: Priprema za zimu po konkurentim cenama

Volvo Trucks Serbia: Priprema za zimu po konkurentim cenama

Pod motom „Sklonite se od hladnoće“, vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se nudi mogućnost da, ugradnjom originalnih rezervnih delova i uz visokostručne usluge u ovlašćenim servisnim radionicama, po povoljnim cenama, do 25% odsto nižim od regularnih, pripreme vozilo za period naporne i klimatski izazovne ekspoloatacije...

Pred početak zimske sezone, tokom koje su vozila izložena dodatnim eksploatacionim naporima, Volvo poziva vlasnike kamiona i autobusa da, tokom specijalne zimske kampanje, po konkurentnim cenama, nabave originalne rezervne delove i obave određene servisne radove koji će i po hladnom i nepredvidivom vremenu poslovanje učiniti maksimalno pouzdanim.

Volvoovi stručnjaci posebnu pažnju skreću na pouzdanost akumulatora - na ekstremnim temperaturama kapacitet baterija može da bude znatno smanjen. Zbog toga je bitno da su akumulatori uvek puni, naročito tokom kratkih zimskih putovanja, pa se u tom cilju vlasnicima kamiona i autobusa do kraja februara 2015. nudi nekoliko „paketa“. Jedan od njih obuhvata zamenu akumulatora (dva komada po 225 Ah), proveru punjenja akumulatora na vozilu i montažu desulfatora, a sve to košta 68.999 dinara bez PDV-a. Drugi, sličan „paket“, ali bez ugradnje desulfatora, košta 50.442 dinara. Vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se nudi i punjač akumulatora, koji košta 37.917 dinara.

U zimskim mesecima sistem za grejanje kabine jedan je od najvažnijih – na svakom kamionu. Vozač kome je hladno reaguje znatno sporije, pa poboljšavanje grejanja u kabini u velikoj meri povećava vozačevu sposobnost da vozi bezbednije. Zato je pravi trenutak da se vozilo poveri Volvoovim stručnjacima koji će u okviru „paketa“ Parkirno grejanje zameniti filter (prečistač) za gorivo na ekstrenom (Webasto) grejaču i ispitati funkciju grejača. Ta usluga košta 4.973 dinara, bez PDV-a. Istovremeno, vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se odobrava 25% popusta na sve dodatne popravke proizašle nakon provere parkirnog grejanja.

Volvo podseća i na značaj efikasnosti kočionog sistema: kvarovi na kočnicama su među najčešćim uzrocima saobraćajnih nesreća. Zbog toga se po popularnoj ceni - od 8.212 dinara (bez PDV-a), preporučuje zamena uloška (kertridža) u sušaču vazduha, kalibracija sušača vazduha, provera solenoid ventila i provera funkcionisanja opreme za dovod vazduha u kočionom sistemu. „Paket“ identičnog sadržaja se nudi i za sklop APM (Air Production Modulator) na novoj generaciji kamiona FH, a košta 12.894 dinara (bez PDV-a).

Volvo Trucks Serbia: Priprema za zimu po konkurentim cenama

Još jedno podsećanje: sistemi za dovod goriva i ubrizgavanje agensa AdBlue su izuzetno osetljivi na niske temperature. Korišćenje goriva i AdBlue tečnosti usklađenih sa ISO standardom omogućava pouzdan rad motora čak i pri najekstremnijim temperaturama. Otuda Volvo preporučuje „paket“ koji obuhavata zamenu filtera (prečistača) za gorivo, čišćenje separatora vode i proveru sistema za gorivo, sve to za 7.263 dinara (bez PDV-a)
„Paket“ za AdBlue podrazumeva zamenu glavnog filtera, zamenu sita i proveru sistema za dovod AdBlue tečnosti, a košta 10.967 dinara (bez PDV-a).

Iskusni vozači i vlasnici kamiona i autobusa dobro znaju koliko je važan kvalitet zimske tečnosti za brisanje stakala. Jeftinija tečnost je po pravilu slabijih svojstava, pa zbog toga Volvo nudi i „paket“ za bolju vidljivost koji podrazumeva dolivanje dva litra visokokvalitetne tečnosti za brisanje stakla i zamenu dve metlice brisača, po jedinstvenoj ceni od 5.658 dinara (bez PDV-a).

Od važne dodatne opreme (ona je u zimskim mesecima u mnogim državama i zakonska obaveza) Volvo nudi i kvalitetne, galvanizovane čelične lance za sneg visoke čvrstoće, koji imaju specijalan profil sa unakrsnim šarama. Zatezanje španerima značajno olakšava njihovo nameštanje. U platnenoj kesi je šest lanaca što je dovoljno za dva točka. Cena ovog kompleta je 32.038 dinara (bez PDV-a).

Kao i prethodnih sezona, sve usluge i svi delovi tokom ove zimske kampanje mogu se dobiti u Volvo servisno-prodajnim centrima u Novim Banovcima, Novom Sadu i Čačku.

Volvo Trucks Serbia PR

Nove Kegelove poluprikolice za Milšped

Nove Kegelove poluprikolice za Milšped

Kompanija Kögel Trailer GmbH & Co. KG treću godinu za redom nastavlja uspešno poslovanje na tržištu Srbije i Crne Gore, pa se među klijentima renomiranog nemačkog proizvođača priključnih vozila našao i srpski špediter Milšped...

Finci uživali u autobusu sa saunom (FOTO)

Finci uživali u autobusu sa saunom (FOTO)

Finska ove godine slavi 100 godina nezavisnosti, a u zemlji hiljadu jezera se ove godine održavaju razne aktivnosti povodom ovog jubileja. Sauna je omiljena aktivnost za Fince, ali kada se ona nalazi u autobusu, to je posebna atrakcija...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje