AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

I Imlek na Volvo točkovima

I Imlek na Volvo točkovima

Vozni park Imleka, regionalnog lidera u prikupljanju i preradi mleka, sa poslovnim aktivnostima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, početkom januara je osvežen i ojačan s četiri nova Volvo kamiona, prvim vozilima ove marke u transportnoj floti te kompanije...

I Imlek na Volvo točkovima

Sva četiri vozila su iz familije FM. To su troosovinske šasije (konfiguracije 6x2) sa „spavaćom“ kabinom, koje pokreću Euro VI motori od 11 litara radne zapremine sa 370 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 1.750 Nm, „spareni“ sa automatizovanim, I-Shift menjačem.

Ovaka konfiguracija dopušta ukupnu masu od 26.000 kilograma. Nova Imlekova vozila su opremljena specijalnim nadgradnjama za prevoz mleka zapremine 14.100 litara (u četiri posude s pregradama), a predviđena su i za vuču prikolica-cisterni za prikupljanje sirovog mleka. Specijalne nadgradnje su napravljene u poljskoj kompaniji Romex i, između ostalog, uključuju najsavremeniju kompjuterizovanu jedinicu – mini pokretnu „laboratoriju“ za uzorkovanje i anlizu sirovog mleka koje se preuzima na terenu. Nova Volvo vozila su, inače, angažovana na preuzimanju i prevozu sirovog mleka na teritoriji Srbije.

I Imlek na Volvo točkovima

Sa Zlatnim ugovorom i klauzulom UpTime Insurance

Uz nove Volvo kamione, Imlek se opredelio i za takozvani Volvo Zlatni ugovor – za redovno i vanredno održavanje i popravke prva četiri vozila. Taj postprodajni paket ima i klauzuju UpTime Insurance, s kojom je vlasnik vozila i dodatno obezbeđen: ukoliko u slučaju (nehavarijskog) kvara kamion ne bude ospobljen za vožnju za 4 sata od otvaranja radnog naloga, potpisnik ugovora dobija naknadnu od 100 evra (u dinarskoj protivvredniosti) za prva 24 sata. Za slučaj da je vozilo zbog kvara imobilisano duže od jednog dana, za svaka naredna 24 sata van pogona (dok se kamion popravlja) vlasnik dobija naknadu od 150 evra po danu.


Volvo podseća da vlasnik koji se opredeli za Zlatni ugovor tokom njegovog važenja ima samo tri vrste izdataka – za gorivo, registraciju i pneumatike, dok su svi ostali troškovi pokriveni „zlatnim“ servisnim paketom.


Volvo Trucks Serbia

Prva Kegelova multi poluprikolica za kupca u Srbiji

Prva Kegelova multi poluprikolica za kupca u Srbiji

Uvoznik, prodavac i serviser priključnih vozila renomiranog nemačkog proizvođača Kegel /Kögel/, beogradska SDT grupa, nedavno je prvom kupcu u Srbiji – beogradskom Beokranu - isporučila poluprikolicu iz serije Multi, s univerzalnom platformom za prevoz tereta...

Otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo kamiona u Srbiji

Otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo kamiona u Srbiji

U prisutsvu velikog broja uglednih zvanica, vlasnika Volvo Trucks i Renault Trucks vozila, Volvo autobusa, poslovnih partnera i medijskih kuća, krajem juna na ulasku u Doljevac, kraj same naplatne rampe na autoputu E-75, koji od Beograda vodi do granice sa Severnom Makedonijom, svečano je otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo Trucks u Srbiji.

Saobraćajna edukacija Volvo kamiona u osnovnoj školi u Đurđevu

Saobraćajna edukacija Volvo kamiona u osnovnoj školi u Đurđevu

U Osnovoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Đurđevu, selu južnobačkog okruga koje se nalazi u blizini Novog Sada, a od opštinskog mesta Žabalj udaljeno pet kilometara, u organizaciji Volvo kamiona Srbija i zaposlenih u toj školi, 22. maja je održana edukativna radionica „Stani, pogledaj, mahni“ /Stop, Look, Wave/...

Volvo Trucks obeležio 20 godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji

Volvo Trucks obeležio 20 godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji

U prisustvu više od 500 uglednih zvanica – poslovnih partnera, vlasnika transportnih i drugih kompanija koje u svom voznom parku imaju Volvo kamione, funkcionera državnih institucija, ambasadora Švedske u Srbiji i drugih gostiju, Volvo Trucks  & Buses je početkom juna svečano obeležio dvadeset godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje