AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Prva Kegelova multi poluprikolica za kupca u Srbiji

Prva Kegelova multi poluprikolica za kupca u Srbiji

Uvoznik, prodavac i serviser priključnih vozila renomiranog nemačkog proizvođača Kegel /Kögel/, beogradska SDT grupa, nedavno je prvom kupcu u Srbiji – beogradskom Beokranu - isporučila poluprikolicu iz serije Multi, s univerzalnom platformom za prevoz tereta...

U kompaniji, specijalizovanoj za iznajmljivanje kranova, koja u novije vreme poslovanje širi i transportom specijalnih tereta, nova poluprikolica je prvenstveno namenjena prevozu građevinske armature i betonskih elemenata nestandardne veličine. Prvo ovakvo priključno vozilo u voznom parku Beokrana kompletira usluge građevinskim kompanijama, ali i drugim korisnicima usluga koji imaju specifične zahteve za transport i manipulaciju teretom.

Kao i ostale Kegelove poluprikolice, i ova ima čvrst čelični ram šasije s dugovečnom nano-keramičkom i KTL zaštitom od korozije. Na tovarnoj platformi se, osim građevinskih materijala i betonskih elemenata koji nisu osetljivi na vremenske prilike, može prevoziti i paletirana roba, kao i ekstra dugački ili veoma široki tereti, što omogućavaju opciono ugrađene aluminijumske stranice sa spuštanjem, koje se mogu preklopiti ili ukloniti, ali i uskladištiti u opcionoj kutiji za skladištenje ispod rama šasije. Ravna platforma ove poluprikolice je sertifikovana prema najstrožim evropskim bezbednosnim standardima i dostupna s nizom sistema za imobilizaciju (vezivanje) tereta.

U familiji Multi, Kegel nudi mnoštvo verzija, recimo, jedna od tri osovine može da bude upravljiva (čime se izuzetno olakšava manevrisanje, posebno na skučenim prostorima), zatim s udubljenjima u podu koja omogućavaju transport koturova s čeličnim ili aluminijumskim limovima velike mase itd.

PR

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Na najvećem ovogodišnjem specijalizovanom sajmu komercijalnih vozila Solutrans 2023, održanom u francuskom Lionu od 21. do 25. novembra, Krone je predstavio svoj Smart Tyre Monitoring System (TPMS), koji omogućava praćenje najvažnijih parametara svih pneumatika u realnom vremenu...

123456. . .19
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje